reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rodzeństwo z dwuletnią różnicą..

reklama
witajcie mamusie:-) ja na tym wątku nowa, ale mam nadzieję, ze moge się dołączyć ?
Zresztą zmobilizowałam się w końcu (dzięki głuszek za zaproszenie tutaj), bo wczesniej tylko podczytywałam od czasu do czasu, ale jakoś pisac nie miałam weny. Ale teraz jak już dwa Skarby mam po tej stronie brzuszka, to może faktycznie będę tu częściej zaglądać:tak:
Miłego dnia życzę wszystkim mamusiom:-)

no Karola zapraszamy bo wątek nam sie rozkreca :)

Powiem wam tylko jedno - co dziecko to inne - nie ma tak ze co sie jednemu przytrafi to drugiemu tez bedzie. jedna cecha wspólna moich dzieci to taka ze wyjatkowo szybko zaczeły chodzic. Z Michalem były inne przygody niz z Marysia ale fakt ze jest i był od urodzenia a nawet juz w brzuchu innym dzieckiem. Mało kopał, duzo spał i taki tez był jak sie urodzil, i taki jest teraz spokojny i taki mamisynek prawdziwy a młoda to harpagan, lazi po drzewach, nie usiedzi ani sekundy, jest nadreaktywna ruchowo (niesttey alergia tez wpływa na jej układ nerwowy) - jest wymagajaca duzo mojej uwagi - dlatego sie ciesze niezmiernie ze idzie za tydzien lub dwa do przedszkola. Jak nam katary miną....;-)

reniferku hardcory sa zawsze wieksze lub mniejsze - ale u ciebie bedzie dobrze. A ile juz dni jestes po terminie???

Witam
Może któras z mam bedzie znała odpowiedz na moje pytanie . Rok temu miałam CC 9.09 dokładnie , teraz mam termin na kwiecień . Jakie sa zwykle zalecenia robią CC czy każą rodzić naturalnie ? Nie ukrywam że ja bym wołała drugie CC :tak: NIby kiedy mi lekarka mówiła ze jak 1.5 roku między ciązami to powinno być CC bo jest ryzyko

Witam
Może któras z mam bedzie znała odpowiedz na moje pytanie . Rok temu miałam CC 9.09 dokładnie , teraz mam termin na kwiecień . Jakie sa zwykle zalecenia robią CC czy każą rodzić naturalnie ? Nie ukrywam że ja bym wołała drugie CC :tak: NIby kiedy mi lekarka mówiła ze jak 1.5 roku między ciązami to powinno być CC bo jest ryzyko
no ja słyszałam nawet, ze po 2 latach dopiero można rodzić naturalnie, ale sama cc jeszcze nie miałam.

Pewnie cc bo beda sie bali ze sie blizna rozejsc podczas skurczów. A czemu wolisz cesarkę?

Reniferku a cykle masz 28 dniowe? Ja młoda 11 dni po terminie a mlodego 4 wiec jestem taka przeterminowana jakas. Ale z mloda wywołanie na zywca a z Misiakiem mnie juz skurcze na tydzien przed porodem meczyly wiec widziałam ze mnie lada moment weźmie.

Witam

Ja słyszałam, że jak sie już miało jedną cesarkę, to pozniej tez juz tylko cc:baffled:

Dziewczynki co myślicie o imieniu Bianka? Bo mi sie strasznie podoba..

Ja teoretycznie od początku wiedziałam, że Szymek będzie chłopcem, ale jakby sie jednak okazał dziewczynka to miał być Blanką, bo Bianka to mi się z bajką Disneya kojarzy, ale takie podobne te imiona, ze obydwa ładne;-):tak:

U mnie z kolei z terminami tak, że obydwoje wyszli dzień po. Ale wody odchodziły mi w terminie (poznym wieczorem i w nocy), więc juz jechałam do szpitala i rano dzieciaczki były ze mną:-D

A w ogóle moja NAti bierze udział w konkursie Bobovity, więc baaaaaardzo prosimy o wsparcie i głosowanie: BoboVita - Galeria konkursowa Z góry dziękujemy;-):tak:

reklama
Do góry