reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzeństwo naszych maluchów

Tak cos w tym jest im więcej do zrobienia tym lepsza organizacja i jeszcze troche czasu się wyłuska na BB.

Zgred PODZIWIAM - i życzę powodzenia i dużżżżżżżżżżo cierpliwości. !!!

reklama
wiecie ja zauwazyla wlasnie,ze przy wiekszej ilosci dzieci lepiej sie zorganizizuje,jak opiekowalam sie 4 dzieci,w wieku od 4 mm-cy do 5 lat nie mialam problemu z niczym i gdzi to ja znimi nie byla,wyzwania mobilizuja:tak:

zgre super super dajesz rade:happy:

Dzieki dziewczyny. Mala juz coraz lepiej podnosi glowke ale tak to prawie caly czas spi :)

Ma troche klopotow z gazami - nieraz chwilke poplacze

Nara!

fajnie ze sobie radzisz. CZęsto teraz myślę o drugim dziecku i jakos nie wiem jak pogodzic karmienie piersia i opiekę nad maluchem . Szczególnie ze jak wiecie bedę sama.... Chyba jednak zaczniemy staranka wczesniej niz przewidywałam bo troche sie boje ze moze być probkem ze np. dni płodne beda wypadały w środku tygodnia i moze my sie nie wpasowac w weekendy. Tak chyba od marca przyszłego roku zaczniemy..... A co za tym idzie myslę juz o tym dosc intensywnie i jakos nie moge sobie wyobrazi ze drugie dziecko mi bedzie tak wisiało na cycku jak Maryśka cały czas.... bo przecież jest jeszcze ONA i będę też musiałam sięnią zajać. A niespełna 3-letnie dziecko potrafi być bardzo zazdrosne....Jak to zrobić i zorganizowac. Starczki macie jakiąś koncepcję?? Jak wy sobie to wyobrazacie.... Ponadto jak sobie przyponę te wszystskie problemy z karmieniem.... - kupy, gazy, kolki, skaza, dieta.... brrrr, nie bardzo to widzę....

Hania od dwóch dni na piersi, bez dodatku mieszanki - wariuję z radości i spiewam hymny na cześć Pana :) Straciłam już nadzieję, a malutka mi taką niespodzianke zrobiła!

Pozdrawiam!

Agnieszka

no to gratulacje Zgred...superowo:)))
Kasiu dasz se radę...ewa też miała niecałe 3 lata jak wypierdziałąm Kiniuśkę i szczerze mówiąc teraz jest bardziej zazdrosna niż na początku,pamiętaj też,że drugie dziecko może być zupełnie inne...poza tym chyba samo jakośtak wie,że jest jeszcze inne dziecko w okolicy...ja mialąm małą masakrozę kiedy Kiniuśka wisiala na cycu,ewa się ładowała na kolana i zasypiały oboie:)ale powiem Ci,co śmieszne się wyda,ze to Kiniuśka jest bardziej zazdrosna,jak tylko ewa właduje mi się na kolana małpiszon podbiega z rykiem i się ładuje,ewa wtedy wypłaca jej zwykle z bani i se wyją obie:)))))))))))))))stereo to chyba najgorsza opcja:)))) ciotka wiadomo,że będziesz miała wyrzuty sumienia,bo czas będziesz dzilić na dwie i wcale nie sprawiedliwie,bo to małe zawsze będzie na pierwszym miejscu,przecie nie powiesz,żeby se powyło chwilę z głodu:)Ale alles da się zorganizować tak,żeby oba potwory byly zadowolone... alem się naprodukowala:)))u mnie np. ostatnio króluje tekst "mamusiu, a może wyrzucimy Kiiuśkę do kosza?""mamusiu,a dlaczego urodziłaś mi takiego wstrętnego dzidziusia,co mi zabawki zabiera?""mamusiu???a może zostawimy Kiniuśkę w domu???" ale są też teksty w stylu "mamusiu takie małe dzidziusie nie powinny sobie robić ziaziu" to w sytuacji kiedy Kiniuśka się grzmotnie o coś i drze gumiora, ewa podlatuje,całuje obolałe miejsce,rozmasowuje i"no nie płacz maleńka, zagoi się, mama mówi,że każde ziaziu pedzej czy później się zagoi" i choćby dla takich chwil warto sprodukować drugie do kompletu:))))))))))))))))))))

Na drugie dziecko zdecyduje sie, jak Dziedzic będzie ciut starszy i bardziej samodzielny...

Mialam cięzką ciąże (moze pamiętacie - 6 miesięcy w łóżku z tego 4 pobyty w szpitalu) i jak sobie pomyśle ze mialabym przez to drugi raz przechodzić, to mi odechciewa wogole dzieci...

Troche chce odsapnąć, urządzić dom, wrocic do pracy...
Nabyć znowu ogłady między ludzmi (bo mam efekt uwsteczniania) założyć wreszcie szpilki i poczuć sie kobietą...

także moze pozniej...

p.s. chyba ze los zrobi mi psikuuuusa !

reklama
biedronka lepiej tego nie mogłaś opisać :-D:-D:-D:-D U nas raczej Karolinka nie chce wyrzucać Ani ;-) Świetnie się razem bawią. Wczoraj w piaskownicy bawiły się w restaurację :-) Uwielbiają szaleć i wygłupiać się razem (do tego przyłącza się pies :tak:) i zawsze ktoś zarobi guza (oczywiście pies wychodzi z tego cało :-D) Ale ogólnie jest fantastycznie i wszystko da się zorganizować.

Do góry