reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
no tak, jak tylko zostałam to wszystkie poszły spać :p

koniec głupot, mleko się wypiło - trza iść spać :)

dobranoc dziewczęta

Doczytalam;-)
Powiem Wam szczerze, ze malo co pamietam z tego co czytalam.... Skleroza jestemm

Agusia przykro mi ze tak wyszlo z wyjazdem, niestety tak jest przewaznie ze jak sie cos planuje to plany biora w leb:-(

U mnie w szpitalu wiem ze za rodzinny sie nie placi, jedna osoba moze byc z rodzaca, za cesarke tez sie nie placi, moj lekarz wrecz bardzo lubi cesarki i jak bede tak blisko to bede musiala z nim wlasnie na ten temat porozmawiac bo chce naturalnie...

No i tyle co pamietam:zawstydzona/y:
Ide grzecznie do lozeczka, a rano przyjde na kawusie..
Kolorowych;-)

Witam wszytskie panie:)
Podpinam się pod temat, pragnąc zostać mamusią w przyszłym roku. Jak narazie próbowaliśmy pierwszy raz na początku czerwca, teraz czekam na okres i mam nadzieję, że już go nie będzie;-) Biorę luteinę, bo miałam nieregularne @ po odstawieniu pigułek no i zobaczymy co z tego wyniknie.
A czy Wam udało się zajść w ciążę odrazu przy pierwszych staraniach?
Zajrzę tu jutro, teraz czas spać :)
Dobranoc wszytskim!
Kolorowych snów

Witam się ze wszystkimi :-D

Ponieważ mamy mieć dzisiaj gości i trzeba posprzątać mieszkanie mój mąż wybrał odprowadzenie Karoli do przedszkola :-D Śmieszny człek :-D Karola jak ta malowana lala się dzisiaj wystroiła, wzięła lalę bo dzisiaj dzień zabawki i poszła z okularami przeciwsłonecznymi jak panna do przedszkola :-D A ja zaraz zjem śniadanie i biorę się za sprzątanie :-D

josephine - w Kielcach w Wojewódzkim nie płaci się za rodzinny jeśli po porodzie idziesz na zwykłą salę - płaci się tylko za "jedynkę poporodową" Ja miałam całą salę do porodu rodzinnego dla siebie i męża który się spóźnił półtorej godziny ale zdążył :-D I nie płaciłam nic ale w dwie godziny po porodzie pojechałam na zwykłą salę poporodową, a że miałam farta to od 10 do 18 byłam na niej sama :-D O 18 dołożyli mi Anię a następnego dnia osobę którą żałuję ze poznałam ale spoko :-p Ogólnie nie narzekałam :-D Co chwila mnie ktoś odwiedzał, Marcin spędzał ze mną dużo czasu i nie było żadnego problemu :tak: Teraz też mam zamiar tak się umówić że rodzę na jedynce a idę na zwykłą, bo tam przynajmniej jest do kogo wieczorem gębę otworzyć :-D

Spadam sprzątać - do miłego :-D

Boze... A w PL sie palci za porod rodzinny???????????????????????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!

W większości szpitali się nie płaci, ale niestety jak chce się dostać znieczulenie to trzeba bulić, a często nawet jak masz kasę na to znieczulenie to nie dadzą:dry:
Z drugiej strony uważam opiekę kobiety w ciąży za bardziej cywilizacyjną niż w niejednym kraju na zachodzie.
Zauważyłam pewna prawidłowość ( ale nikogo nie osądzam) , że złe opinie na temat lekarzy i szpitala mają dziewczyny które sobie nie radziły podczas porodu. Czasami położna musi krzyknąć, żeby doprowadzić pacjetke do stanu myślenia o tym, że rodzi a nie bezsensownego darcia się, przez co dziecko robi się niedotlenione ( na to zwróciła mi uwagę moja położna z prywatnej szkoły rodzenia - przekochana i przemiła kobieta, ale właśnie mówila, że ona podczas porodu jest powazna i ze ona tam nie jest od głaskania po glowie tylko do tego , że ma sproadzić dziecko na świat).

Inną rzecza u nas jest to, że nie umiem zrozumieć dla czego szczepionki na pneumokoki, meningokoki i rotawitusy są płatne i to za dużą kase, a wiagra to refundowana jest grrrrrrrrr
:wściekła/y:

Podpinam się pod temat, pragnąc zostać mamusią w przyszłym roku. Jak narazie próbowaliśmy pierwszy raz na początku czerwca, teraz czekam na okres i mam nadzieję, że już go nie będzie;-) Biorę luteinę, bo miałam nieregularne @ po odstawieniu pigułek no i zobaczymy co z tego wyniknie.
Dobranoc wszytskim!
Kolorowych snów

Cześć Klaudia:-)

Motylek - co robicie z kuchnią? ... może mnie jakoś natchniesz
:sorry2:

Mama - jak tam Dominiś po nocy? ... wyspalaś się?

Witam się i życzę miłego dnia....:zawstydzona/y:

Dobranoc wszytskim!
Kolorowych snów

Witaj,
rozgość się u Nas :-) Trzymam kciuki, by @ nie przyszła :tak: Powodzenia!
Niestety, z tymi starankami różnie bywa...jednym udaje się za pierwszym razem, a innym zajmuje to lata... - mój przypadek, ale wiara i nadzieja działa cuda, więc wierzę, że i nam się uda!! :-D Pozdrówka.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam wszystkie dziewczynki porannie:) I kawusiowo oczywiście:)

Na początek chciałam powiedzieć że kciuki pomogły:):) Okazało się że ząbek jest martwy i tylko wygląda na popsuty i nic a nic nie bolało:))) A najlepsze jest to że pani mówiła że on był leczony kanałowo a ja się twardo upierałam że napewno nie był bo nie pamiętam a podobno to bardzo boli więc bym pamiętala! No i okazało się że pani miala rację:zawstydzona/y:

Sol super mialaś poród:) Ja też bym chciała rodzić w jedynce ale u mnie w Lublinei to się chyba płaci... w sumie to nei mam pojęcia... Moja siostra rodziła w Wołominie i tam miała super bo swoją położną i oddzielne sale porodowa i poporodową... Ale 2 godz jazdy a 3 w korkach to ja ryzykowac nie będę... Ale jak już zafasolkuję to się pointeresuję:)) Wiem że w tym szpitalu w którym jest mój doktorek to nie ma nawet odwiedzin na sali...

Słuchajcie mam jeszcze pytanie. Używała któraś z Was testów owulacyjnych?? Bo mi już 4 dzień wychodzą 2 krechy!! Owulka już raczej była bo 4 dzie wyższa tempka... To co one zepsute jakieś są???

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry