reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
no tak, jak tylko zostałam to wszystkie poszły spać :p

koniec głupot, mleko się wypiło - trza iść spać :)

dobranoc dziewczęta

Doczytalam;-)
Powiem Wam szczerze, ze malo co pamietam z tego co czytalam.... Skleroza jestemm

Agusia przykro mi ze tak wyszlo z wyjazdem, niestety tak jest przewaznie ze jak sie cos planuje to plany biora w leb:-(

U mnie w szpitalu wiem ze za rodzinny sie nie placi, jedna osoba moze byc z rodzaca, za cesarke tez sie nie placi, moj lekarz wrecz bardzo lubi cesarki i jak bede tak blisko to bede musiala z nim wlasnie na ten temat porozmawiac bo chce naturalnie...

No i tyle co pamietam:zawstydzona/y:
Ide grzecznie do lozeczka, a rano przyjde na kawusie..
Kolorowych;-)

Witam wszytskie panie:)
Podpinam się pod temat, pragnąc zostać mamusią w przyszłym roku. Jak narazie próbowaliśmy pierwszy raz na początku czerwca, teraz czekam na okres i mam nadzieję, że już go nie będzie;-) Biorę luteinę, bo miałam nieregularne @ po odstawieniu pigułek no i zobaczymy co z tego wyniknie.
A czy Wam udało się zajść w ciążę odrazu przy pierwszych staraniach?
Zajrzę tu jutro, teraz czas spać :)
Dobranoc wszytskim!
Kolorowych snów

Witam się ze wszystkimi :-D

Ponieważ mamy mieć dzisiaj gości i trzeba posprzątać mieszkanie mój mąż wybrał odprowadzenie Karoli do przedszkola :-D Śmieszny człek :-D Karola jak ta malowana lala się dzisiaj wystroiła, wzięła lalę bo dzisiaj dzień zabawki i poszła z okularami przeciwsłonecznymi jak panna do przedszkola :-D A ja zaraz zjem śniadanie i biorę się za sprzątanie :-D

josephine - w Kielcach w Wojewódzkim nie płaci się za rodzinny jeśli po porodzie idziesz na zwykłą salę - płaci się tylko za "jedynkę poporodową" Ja miałam całą salę do porodu rodzinnego dla siebie i męża który się spóźnił półtorej godziny ale zdążył :-D I nie płaciłam nic ale w dwie godziny po porodzie pojechałam na zwykłą salę poporodową, a że miałam farta to od 10 do 18 byłam na niej sama :-D O 18 dołożyli mi Anię a następnego dnia osobę którą żałuję ze poznałam ale spoko :-p Ogólnie nie narzekałam :-D Co chwila mnie ktoś odwiedzał, Marcin spędzał ze mną dużo czasu i nie było żadnego problemu :tak: Teraz też mam zamiar tak się umówić że rodzę na jedynce a idę na zwykłą, bo tam przynajmniej jest do kogo wieczorem gębę otworzyć :-D

Spadam sprzątać - do miłego :-D

Boze... A w PL sie palci za porod rodzinny???????????????????????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!

W większości szpitali się nie płaci, ale niestety jak chce się dostać znieczulenie to trzeba bulić, a często nawet jak masz kasę na to znieczulenie to nie dadzą:dry:
Z drugiej strony uważam opiekę kobiety w ciąży za bardziej cywilizacyjną niż w niejednym kraju na zachodzie.
Zauważyłam pewna prawidłowość ( ale nikogo nie osądzam) , że złe opinie na temat lekarzy i szpitala mają dziewczyny które sobie nie radziły podczas porodu. Czasami położna musi krzyknąć, żeby doprowadzić pacjetke do stanu myślenia o tym, że rodzi a nie bezsensownego darcia się, przez co dziecko robi się niedotlenione ( na to zwróciła mi uwagę moja położna z prywatnej szkoły rodzenia - przekochana i przemiła kobieta, ale właśnie mówila, że ona podczas porodu jest powazna i ze ona tam nie jest od głaskania po glowie tylko do tego , że ma sproadzić dziecko na świat).

Inną rzecza u nas jest to, że nie umiem zrozumieć dla czego szczepionki na pneumokoki, meningokoki i rotawitusy są płatne i to za dużą kase, a wiagra to refundowana jest grrrrrrrrr
:wściekła/y:

Podpinam się pod temat, pragnąc zostać mamusią w przyszłym roku. Jak narazie próbowaliśmy pierwszy raz na początku czerwca, teraz czekam na okres i mam nadzieję, że już go nie będzie;-) Biorę luteinę, bo miałam nieregularne @ po odstawieniu pigułek no i zobaczymy co z tego wyniknie.
Dobranoc wszytskim!
Kolorowych snów

Cześć Klaudia:-)

Motylek - co robicie z kuchnią? ... może mnie jakoś natchniesz
:sorry2:

Mama - jak tam Dominiś po nocy? ... wyspalaś się?

Witam się i życzę miłego dnia....:zawstydzona/y:

Dobranoc wszytskim!
Kolorowych snów

Witaj,
rozgość się u Nas :-) Trzymam kciuki, by @ nie przyszła :tak: Powodzenia!
Niestety, z tymi starankami różnie bywa...jednym udaje się za pierwszym razem, a innym zajmuje to lata... - mój przypadek, ale wiara i nadzieja działa cuda, więc wierzę, że i nam się uda!! :-D Pozdrówka.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam wszystkie dziewczynki porannie:) I kawusiowo oczywiście:)

Na początek chciałam powiedzieć że kciuki pomogły:):) Okazało się że ząbek jest martwy i tylko wygląda na popsuty i nic a nic nie bolało:))) A najlepsze jest to że pani mówiła że on był leczony kanałowo a ja się twardo upierałam że napewno nie był bo nie pamiętam a podobno to bardzo boli więc bym pamiętala! No i okazało się że pani miala rację:zawstydzona/y:

Sol super mialaś poród:) Ja też bym chciała rodzić w jedynce ale u mnie w Lublinei to się chyba płaci... w sumie to nei mam pojęcia... Moja siostra rodziła w Wołominie i tam miała super bo swoją położną i oddzielne sale porodowa i poporodową... Ale 2 godz jazdy a 3 w korkach to ja ryzykowac nie będę... Ale jak już zafasolkuję to się pointeresuję:)) Wiem że w tym szpitalu w którym jest mój doktorek to nie ma nawet odwiedzin na sali...

Słuchajcie mam jeszcze pytanie. Używała któraś z Was testów owulacyjnych?? Bo mi już 4 dzień wychodzą 2 krechy!! Owulka już raczej była bo 4 dzie wyższa tempka... To co one zepsute jakieś są???

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry