reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Witajcie kobitki i witam nową formułowiczke mama05

Co tam u was słychać ?? Ja ostatnio chciałam przestać brać tabsy już teraz ale wiem że na gumce nie wytrzymała bym roku :) nie lubie jakoś :) więc na razie bez zmian zostaje :) . Kurcze tak sobie ostatnio myślałam jak to będzie jak będe w ciąży i boje sie troche o sklep bo wiadomo trzeba wszystkiego dopilnować i trudno jest znaleść zaufaną osobe i że przydało by mi się wtedy prawko i auto:baffled: i nie wiem jak to ogarnąć i przez chwile znowu ogarneła mnie myśl na przesuwanie, ale szybko sie zczaiłam że tak to przesuwać moge wiecznie i przełoże remont pokoi na przyszły rok ( w końcu będe miała 9 m-cy) a w te wakacje chciała bym sie zapisać na prawko, tylko nie wiem czy mi sie to uda - boje sie :zawstydzona/y: i jestem przerażona troche ale mam nadzieje że jakoś sie wszystko ułoży - oby tylko w sklepie dobrze szło

:-)dziekuje za powitanie maryla86, to beda starania o Wasza pierwsza dzidzie?;-)jesli ciaza bedzie przebiegala bez problemu to dasz rade dopilnowac sklepu i poszukac kogos zaufanego:tak:a my bedziemy Ciebie i siebie nawzajem wapierac:-D

w zyciu roznie bywa-czasem dzieje sie cos co kaze nam zmienic plany i np.starania przelozyc o kilka m-cy:sorry2:

Hmmm... z jednaj strony prełożyć starania na jakiś czas było by dobrze - skończe podyplomówkę, szkolenia, odkuję sie z kasą, będzie spokojnie. Z drugiej strony znowu czekać - już długo czekamy, już bym chciała. Może i świadomie myślę, że czekanie ma sens. Podświadomie chciałabym już.

Parę dni temu stuknęła ma trzydziestka - kiedyś miałam plan, że do trzydziestki będę miała męża i dziecko, a tu "tylko" mąż, a dziecka niet:-(. Wszyscy dookoło zachodzą, nawet jak nie planują to mają. Niewiem już co dla mnie dobre:-(. Pogubiłam się...

Maryla86 widziałam, że sklepik jak najbardziej na czasie, jakby co to nie będziesz musiała chodzić daleko na zakupy;-)
My z mężem też kiedyś mieliśmy sklep więc wiem ile z tym wiąże się obowiązków. Grunt to mieć dobrych pracowników. My wkońcu zrezygnowaliśmy bo zabierało to nam duuuuużą częśc doby i chcieliśmy zwolnić:tak:

trzymam kciuki za Ciebie;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
tak to będzie nasze pierwsz dziecko, myślimy o nim juz od roku ale ponieważ zwolniłam sie z pracy (firma zaczeła podupadać) i otworzyła własny biznes 2 miesiące temu musimy jeszcze rok poczekać żeby rozkręcić sklep i nie martwić się wiecznie czy starczy mi na zus i pieluchy :), chciała bym pracować jak najdłużej mój mąż sie śmieje że ja z porodówki jeszcze bede zamówienie wysyłac bo strasznie lubie tę prace - i mam coś z pracocholika :)
mam w tej chwili jedną zaufaną osobe która szuka pracy ale ja nie moge sobie teraz pozwolić na pracownika a nawet nie mam takiej potrzeby tylko nie wiem czy za rok ta osoba będzie jeszcze szukac pracy - ale mam nadzieje że z tym sobie jakoś poradze :)

aania29- ja tez mam 30 lat,moj mezulo 37, wiem,ze to bedzie marna pociecha,ale ja mialam dokladnie takie same mysli,watpliwosci i zal do calego swiata:wściekła/y::wściekła/y:wszystkie zachodza a ja nie moge mojemu mezowi dac dziecka-w skrocie moja historia: pierwsze staranie i od razu sie udalo-bylam szczesliwa,ze sie udalo i zdziwiona,ze tak szybko,ale 9 tyg.pozniej stracilismy naszego maluszka:zawstydzona/y:potem byl prawi rok prob,zabieg laparoskopii-na lewym jajniku 5cm torbiel,az w koncu sie udalo-jednak ciaza byla zagrozona wiec bardzo sie oszczedzalam i w sieprniu 05 urodzilam Zuzie,zaczelismy starania o drugiego malucha bo nigdy nie chcialam miec 1 dziecka. o syna staralismy sie 3 m-ce i na 4 probe sie udalo. Zuza ma 4,5 roku, Dominik 2,5. od czerwca zaczynamy starania o trzecie-ostatnie dzidzi.:tak: tak wiec nie trac wiary choc wiem jakie to trudne:-(ostatnio bylam u ginek.i znow mam torbiela,watpie czy zajdziemy w ciaze,ale bedziemy probowac.

aania29: dzięki za wsparcie, wiesz mam tak jak ty czasem mysle żeby jeszcze poczekać ale tak w środku to mysle że to i tak dużo nie zmieni i że JA TAK BARDZO JUŻ CHCĘ :(
ale te myśli mi zaprzataja głowe - a co gorsze ja lubie mieć wszystko wczesniej zaplanowane - a nie umiem sobie wyobrazić do końca jak to będzie jak już dziecko się pojawi

reklama
maryla86-jesli jestes bizneswommen dop.od 2 m-cy to jasna sprawa,ze chcesz poczekac az sie rozkreci,zebys z porodowki mogla robic zamowienia;-):-)teraz zycze satysfakcji z pracy a potem radosci ze staran i szybkich efektow:tak:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry