reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Paula - dostałam - już jesteś wstawiona :-)
Lorelain - jak na razie tylko te dwa :-D Ale zamierzam robić magisterkę z Ekonomii - zarządzanie i bankowość :-p Zobaczymy czy mnie przyjmą - bo w sierpniu chyba mam egzamin kwalifikacyjny bo nie skończyłam licencjata ekonomii tylko inżyniera informatyki (no skończę jak się obronię:-p ) ale jestem dobrej myśli :tak:
kasia - no tak wychodzi - w piątek była na zapoznawczym więc jutro zaczyna. Woreczki już poszyte - dorwałam taki fajny polar co mi został jak jej szyłam śpiworek do wózka i uszyłam jej dwa worki - jeden na pampersy a drugi na ciuszki na zmianę. Boję się jak pieron :-( Ale jutro będzie też miły dzień bo przyjeżdża kurier z koszem na pampersy :-p Kasia - pamiętaj że to druga ciąża i odczucia będą inne. I tak w drugiej ciąży będziesz wcześniej czuła ruchy płodu, skóra się mniej rozciągnie... etc. Więc możesz odczuwać macicę :tak: Tylko pamiętaj - kąpiel tak - byle nie za ciepła :-D

A ja przeciwko bliźniakom bym nic nie miała :-D Ale pewnie nie będzie mi dane takie szczęście :-p Będę szczęśliwa jak jedno będzie :tak: A my sobie obejrzeliśmy Brusa Wszechmogącego :-D Fajnie się czasem pośmiać z tego idioty :-D Zaraz spadam spać bo o 7 pobudka :-( Trzymajcie rano za nas kciuki :tak:

reklama
Sol no to nie będzi ejutro łatwo,nie będe ukrywać,możecie obie płakać,najlepiej jesli pożegnanie trwa jak najkrócej,nawet jeśli nauczycielka będzie musiała was rozdzielić,wiem to cholernie trudne,ale im dłuższe pożegnania tym gorzej,przed wejściem do przedszkola powiedź córce kiedy po nią przyjdziesz,że np po obiedzie, czy po leżaku,żeby wiedziała. Az mi się łezka kręci w oku jak pomyśle o tym, ja Julke zapisaam od września do przedszkola ale ze względu na nowe okoliczności nie wiem czy tego nie przesunę na następny rok i jeszcze pobęde troszke z corcią,teraz będzie wymagała jesczze większej uwagi żeby nie czuć się odrzucona,szok ciekae jak ona zareaguje na maleństwo:szok:

A ja mam dola, bo jutro rano pobudka ale szkoda mi isc juz spac.
Dzis kupilismy feminatal i od jutra zaczne lykac :)))

kasia - a ja bym na twoim miejscu ją posłała do tego przedszkola - tam szybciej zacznie sobie sama radzić i wszyscy jej będą powtarzać że będzie starszą siostrą - będzie czuła się ważna :tak: A jak ją zostawisz w domu to będziesz miała do siebie pretensje że mogła się w tym czasie z dziećmi bawić, uczyć czegoś nowego :tak: Ja częściowo dlatego chciałam żeby wcześniej poszła do przedszkola :tak:

KasiaWie- ja bym dała małą od września do przedszkola, ale np tylko do godziny 12. Bo cały dzień z dzieckiem też będzie ci ciężko bo się zaczniesz szybko męczyć, a to poleżeć jak brzuszek się będzie napinał etc. A druga kwestia to taka, że teraz właśnie nie odczuje za dużej zmiany, gorzej jak przyjdzie już maluch na świat, wtedy jak by poszła do przedszkola to mogła by pomysleć ze to przez to drugie dziecko.

Sol - czemu nie chcesz szukać pracy w aptece? ja natrafiam co rusz na jakieś oferty pracy, a pamiętam , że też jesteś na etapie poszukiwania
c024.gif

Ja teraz też kończe już drugi kierunek a w przyszłości chciałabym zrobić podyplomowe z obrotu nieruchomościami lub zarządzania nieruchomosciami, może jedno i drugie bo wtedy jest już tylko blok uzupełniający, wszystko się rozchodzi o kase bo na te podyplomowe nie ma dofinansowania z UE

neta ja brałam ale w pierwszej ciąży. sama to sobie postanowiłam brać, ale ja na wyspie (Irlandia) a tu opieka na ciężarnymi nie jest za specjalna, robią jedno super USG w 12 tyg a potem to tylko wizyty u połoznych lub lekarza, który mierzy brzuch, czasem zrobi takie małe USG dla siebie by sie zorientować czy wszystko w normie, jest jedno badanie krwi właśnie w 12 tygodniu i później nikt już wyników nie kontroluje, dlatego ja postanowiłam, że jakieś preparaty trzeba brać dla własnego spokoju... no a teraz biore tylko kwas foliowy a jak już minie 12 tydzien ciąży to wówczas znowu pomyśle o jakichś witaminach lub coś w tym guście dla kobiet w ciąży :)

Dziewczyny wiem,moze i sama bym tak myślała,ale pracuje w przedszkolu i widze te 3 latki,jakie one sa czasem bezradne,ach nie chce pisac zeby nie zniechęcać,panie na prawde starają sie aby dzieciom było dobrze,ale cóz aka jest prawda jest jedna pani a dzieci ponad 20,wiadomo ze nie mozna wszytskich naraz przytulic i pocieszyc,no nic mam jeszcze czas,pomyśle,jeszcze zależy to od tego jak długo będę pracować.

Dziewczyny będę się juz zbierac spać,bo jutro rano trzeba wstac:-(
Trzymajcie się ciepło...jutro pewnie będę miała pełno do nadrabiania:szok:
Sol powodzenia rano;-)

A tym które się starają,niech zafasolkuje:tak:

Witam :-)

Jestem tutaj nowa:sorry: Dzisiaj obserwowałam ten wątek i pomyślałam, że dołączę do Was:happy: Jak widać na suwaczku dokładnie 7 miesięcy temu straciłam moją kruszynkę w 9 tc. Kwiecień był pierwszym miesiącem od kiedy kochaliśmy się bez zabezpieczenia:tak:
Nie jest też tak, że staramy się, lecz na zasadzie ,,co będzie to będzie", ale Wiecie...ja to wszystko bardzo kontroluję:-p I w głębi duszy pragnę maleństwa:tak:
Oczywiście w tym cyklu było przytualnko w dni płodne, jutro spodziewana @ Ale mam nadzieję, że nie przyjdzie:happy: Także proszę o kciuki:-):-):-):-)

Oczywiście nowym zafasolkowanym dziewczynom serdecznie gratuluję !!!!!
A za starających się trzymam mocno kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Lorelain - mam za dużą przerwę a u mnie w kielcach są trzy szkoły uczące techników więc co roku przybywa ich w Kielcach ok 200 osób a i im zaraz po szkole ciężko znaleźć robotę. Ja sama znalazłam staż z urzędu po roku poszukiwań :-( Już przeszłam po wszystkich aptekach u mnie i nic :-(

kasia - no ja mam farta bo prywatne przedszkole na dodatek mojej znajomej. Tam są dwie panie na 15 dzieci :tak: Młode dziewczyny i z podejściem :-)

Uciekajcie stąd
Poczytajcie sobie - paranoja skrajna i to w Poznaniu :-(

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry