reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
witam się i ja:-)

Sol mi wszytsko śmierdzi,obierałam ziemniaki i sobie myśle czemu one tak śmierdzą,zrobił mi się wyczulony węch,dobrze ze jeszcze mnie nie mdli na zapach mięcha,bo to bylo straszne,choc czuje że mnie to czeka:eek:

bb ja też tak czułam jakbym miała dostać@ byłam jakas taka zmęczona, z resztą do dzis tak jest,co chwilę chodzę się polożyc.
Myslę ze u Ciebie tez się uda:tak:życzę Ci tego:-)

idę robić galaretke:-)

Sol popatrzyła na ten suwaczek co zrobiłas na stronce i tam pod nim jest napisane ze w 4 tyg następuje zagnieżdzenia zarodka,to ja juz myślałam ze dawno to nastąpiło,bo....czytałam gdzieś ze zagniezdzenie powodzi się tylko w 60% ja myslalam ze hcg pojawia się własnie jak nastąpiło zagnieżdzenie...juz nic nie wiem

Ostatnia edycja:
reklama
Kasia - bo zaraz pójdę kupić ten test i w niedzielę zatestuje - bo wtedy powinien już wyjść!!! Nie drażnij :-p Jezu - czuję zapachy z całego domu a wczoraj myślałam że się poprzytulam z kiblem :-( A ja na domiar złego jestem meteopatą i ta pogoda mnie zabija.

Czesc dziewczynki :) zajrzałam na chwilke zeby sie z wami przywitac:):) bo zaraz idziemy do rodziców Krzyska i jednak dzisiaj im powiemy bo Krzysiek chce :):) Buziaczki kochane:) milusiego dzionka życzę :)

Sorry, ze sie nie odzywałam, ale musiałam odchorować ten negatywny test.
Coś czuję, że dzisiaj dostanę @, byłoby miło w sumie bo nie chce czekać znów 50 dni jak to sie zdarzało dawno temu... a dziś 31 dzień cyklu.

Dziewczyny czy któraś z Was używa może wykresów? Jakiegos Fertility friend itp? No i czy któraś z Was zna się na badaniu szyjki macicy i śluzie? Bo ja bym się bardzo chciała dokształcić, mimo, że wiem co nieco.. a jednak zawsze fajniej z kimś.

No i pytanie.. Czy ktoś z Was stosował kiedykolwiek testy owulacyjne?

Harsh - ja robiłam kiedyś wykresy ale o było dawno temu i jedyne co pamiętam to podstawy a na badaniu szyjki i śluzu w ogóle się nie znam :-p A testy stosowałam ale że u mnie raz owu była, raz nie to wychodziły śmieszne wyniki - bo test pokazywał ze owu jest a usg że nic nie było a i tempka nie była owulacyjna więc na mnie się nie da wzorować. A może owu miałaś późno i jeszcze wyjdą dwie krechy :-)

Kasia - zagnieżdżenie zarodka jest ok 10 dni po zapłodnieniu więc tak by wychodziło a hcg jest wytwarzane już przed zagnieżdżeniem :tak:

Właśnie wróciłam ze sklepu - jest ciepło i pada :dry:

nawet jesli mialam owu pozno to nie bylo staranek wtedy ze tak powiem..a moze raczej..zbyt duza przerwa. no i sie okresowo juz czuje...

No to trzymam żeby jak najszybciej przylazła @ żebyś szybciutko zaczęła kolejne starania :tak:

Jeny ale mam dzisiaj lenia - właśnie się dowiedziałam ze mój małż się rozmyślił i nie jedziemy dzisiaj do teściów i jego chrzestnego. I wytrzymaj z takim upierdliwym człekiem :dry:

Harsh temperature mierzyła mama05 i na podstawie tego wiedziala kiedy ma owu.
ja stosowałam test owu,ale dziewcyny róznie sie o nim wypowiadaja,ze pokazuje owu a wcale jej nie ma

Sol czyli to oznacza ze jescze nic pewnego,bo jesli nie dojdzie do zagniezdzenia...??????????

juz przeczytałam,ze hormon wydziela ię dopiero po zagnieżdzeniu,tylko u niktórych jest to wczesniej u niektorych później,ok to juz ni emyśle tyle :-)

tak tak testuj za tydzien w niedziele :-)

Ostatnia edycja:
Kasia między 7- 10 dniem od zapłodnienia następuje zagnieżdżenie zardodka w macicy i od tej pory gwałtownie wzrata poziom Hcg, przed zagniezdżeniem jest dużo mniejszy. Myslę, ze u ciebie już fasolka jest na miejscu,. Wiem , że denerwujesz się kochana ale myśl pozytywnie. No jesli ziemniaki ci śmierdzą:-)
Sol współczuje, masz delikatnie mówiąc przekichane. A może się pokłóć i obraź:-p
Harsh to w takim razie szybkiej @ ci życzę:tak:
bb trzymam kciuki :-)]
agnieszka zakupy się udały:-)Kupiłam: bluzkę, tunikę, szmizjerkę, getry, piżamę i coś takiego sexownego do staranek:-)

reklama
hej
mało zaglądam teraz bo jak wiecie urlop mąż ma wiec mało co w domu siedzimy:) korzystamy z pięknej pogody :-)

pozdrawiam was serdecznie!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry