jestem
dopiero wstalam...
mam dwie nowiny :
pierwsza to taka, ze spadl u nas snieg, jakies 3cm ale jest
szkoda tylko ze L. akurat chory i nie moze skorzystac... jak wyzdrowieje to na 99,9% juz go nie bedzie...
druga nowina to taka , ze :
bylo swiatelkow tunelu i juz go nie ma... za to dzis o 4 zaswiecily mi oczy bazyliszka....
pobudka 24h30-4h i 7h30 ... czyli znow co ok.3-3,5h... myslalam ze te trzecia, czwarta juz wyskoczy... a tu surprise...
jakis nie do negocjacji ten moj bazyliszek...
ale i tak kocham tak z ebym polknela i klaczulki tylko na koncu powypluwala zeby na zoladku nie stanely
mary : dziekuje za zaproszenie kochana !!! zwiedzenie dokladne, a jesczz enajlepiej zamieszkanie w skandynawii to moje marzenie
))) co do nart to ja biegowych nigdy nie probowalam a i na normalnych jezdzilam tylko kilka razy. i to z bardzo miernym reultatem. Za nartami nie przepadam, za to od dizecka jestem "lyzwowa" i na lyzwach uwielbiam jezdzic, chocby na zmarznietym jeziorze
pok : polecam sklepy aubert, baby'r'us ( lub rejon niemowlecy w tpoys 'r' us), autour du bébé ( choc ten jets najmniejszy) badz bébé9
te sklepy maja duzy wybor sprzetow z roznych firm
jelsi chodzi o mnie - to jets tylko moje zdanie - to ja nie lubie inwestowac kroci w pierwszy wozek i fotelik
bo ten pierwszy foteklik jest do 9kg zazwyczaj ( moze sa jakies do 10-12...?nie wiem) i tak naparwde bardzo krotko sie go uzywa, tak zreszta jak tego wozka lezacego. Fotelik musi byc nie byle jaki bo chodiz o bezpieczenstwo, ale niekonicznei od razu jakis super drogi itp
lepiej zainwestowac w te pozniejsze gfoteliki ( no chyba ze niektore mamy jak tutaj czetso sie to zdarza dizecko od 2/3 mieisaca zycia woza do niani przed praca wiec takie male dziecko wowczas autem jezdzi czesto...U nas filutek jaknrazie jechal 2 razy ...trzy minuty drogi do pediatry
)
gondola : podobnie sluzy krtoko
woec najwazniejsze wozkowa inwestycja ( jak dla mnie) to porzadna spacerowka
ona sluzy najdluzejk, dobra wystarczy i dla drugiego dzidcka, bedzie solidna gdy drugie dziecko bedzie w niej siedziec a pierwsze 3-4 letnie stac na podstawce i sie wiercic, probiwac trzasc wozkiem itp
ja mam spacerwoke z mac larena, ona ma materacyk taki specjalny z emozna jej uzwyac tez dla dziecka powyzej mpiesiaca w wersji lezacej
ja tego nie robie z przyczyn sezonowych, w gondoli maly jets lepiej zakrytyod wiatru
tutaj mac laren kroluje jako polecana spacerwka pod wzgledem jakosci, kolo = gwraancja na zycie
jak na spacerowke to jets dosc droga bo 400 euro ale warta jets tych pieniedzy...
ps. mam takie wscibskie pytanie czy twoj maz przypadkiem pracuje w finansach ???? tak sobie msyle ze gnewa to albo finanse albo zegarki
bo mialabym 1-no pytanie odnosnie realiow banki/panstwo w CH.
jak chcesz to napisz na pw
lil : nie mam pojecia co dzieje sie z tym spaniem
kocie : la^p kawe! ricoré oczywiscie
rurka : no mi od czasu ciazy tez sie lepiejspi bez meza
ryzyko jets takie ze czlowiek sie do tego bardzo szybko przyzwyczaja