reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
lil ale kurde nawet na to ze u mnie termometr w cieniu to za duza roznica temp. moze ktorys nie do konca dokladnie mierzy. pytanie tylko ktory?:-p

kocurku az tak zle?

reklama
Lilu Łukasz wcześniej nie chrapał, a ja zasypiałam ekspresowo, ale sie nam to pozmieniało :-( teraz za to mam całe łóżko dla siebie i to mi pasuje:-D

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :))

Liluś - mój Szanowny stwierdził po Twoim poście, że zamiana żon nie wchodzi w rachubę, bo ja tysz taka zołza jak niewyspana lub o zgrozo obudzona :-)))
Dołączam do niewyspanych...pobudek milion pięćset sto dziewięćset:confused:

Kocurek - kawa w dalszym ciągu frappe :sorry2:
Wczoraj przyjechali podgrzewać rury w piwnicy palnikami.....siedzimy w pokoju, a tu zaczyna nam się parkiet dymić :szok: Ja oczywiście w panikę wpadłam, wysłałam mojego do piwnicy żeby sprawdził co oni tam robią. Okazało się, że ktoś mądry obłożył rury słomą i ta słoma się zapaliła....śmierdziało jak w schronisku przy kominku :-)))
Oczywiście nic nie wskórali :dry: Wody jak nie było tak nie ma.

jestem

dopiero wstalam...

mam dwie nowiny :

pierwsza to taka, ze spadl u nas snieg, jakies 3cm ale jest :) szkoda tylko ze L. akurat chory i nie moze skorzystac... jak wyzdrowieje to na 99,9% juz go nie bedzie...

druga nowina to taka , ze :
bylo swiatelkow tunelu i juz go nie ma... za to dzis o 4 zaswiecily mi oczy bazyliszka....
pobudka 24h30-4h i 7h30 ... czyli znow co ok.3-3,5h... myslalam ze te trzecia, czwarta juz wyskoczy... a tu surprise...
jakis nie do negocjacji ten moj bazyliszek...
ale i tak kocham tak z ebym polknela i klaczulki tylko na koncu powypluwala zeby na zoladku nie stanely :)

mary : dziekuje za zaproszenie kochana !!! zwiedzenie dokladne, a jesczz enajlepiej zamieszkanie w skandynawii to moje marzenie :)))) co do nart to ja biegowych nigdy nie probowalam a i na normalnych jezdzilam tylko kilka razy. i to z bardzo miernym reultatem. Za nartami nie przepadam, za to od dizecka jestem "lyzwowa" i na lyzwach uwielbiam jezdzic, chocby na zmarznietym jeziorze :)

pok : polecam sklepy aubert, baby'r'us ( lub rejon niemowlecy w tpoys 'r' us), autour du bébé ( choc ten jets najmniejszy) badz bébé9
te sklepy maja duzy wybor sprzetow z roznych firm
jelsi chodzi o mnie - to jets tylko moje zdanie - to ja nie lubie inwestowac kroci w pierwszy wozek i fotelik
bo ten pierwszy foteklik jest do 9kg zazwyczaj ( moze sa jakies do 10-12...?nie wiem) i tak naparwde bardzo krotko sie go uzywa, tak zreszta jak tego wozka lezacego. Fotelik musi byc nie byle jaki bo chodiz o bezpieczenstwo, ale niekonicznei od razu jakis super drogi itp
lepiej zainwestowac w te pozniejsze gfoteliki ( no chyba ze niektore mamy jak tutaj czetso sie to zdarza dizecko od 2/3 mieisaca zycia woza do niani przed praca wiec takie male dziecko wowczas autem jezdzi czesto...U nas filutek jaknrazie jechal 2 razy ...trzy minuty drogi do pediatry :) )
gondola : podobnie sluzy krtoko
woec najwazniejsze wozkowa inwestycja ( jak dla mnie) to porzadna spacerowka
ona sluzy najdluzejk, dobra wystarczy i dla drugiego dzidcka, bedzie solidna gdy drugie dziecko bedzie w niej siedziec a pierwsze 3-4 letnie stac na podstawce i sie wiercic, probiwac trzasc wozkiem itp

ja mam spacerwoke z mac larena, ona ma materacyk taki specjalny z emozna jej uzwyac tez dla dziecka powyzej mpiesiaca w wersji lezacej
ja tego nie robie z przyczyn sezonowych, w gondoli maly jets lepiej zakrytyod wiatru
tutaj mac laren kroluje jako polecana spacerwka pod wzgledem jakosci, kolo = gwraancja na zycie
jak na spacerowke to jets dosc droga bo 400 euro ale warta jets tych pieniedzy...

ps. mam takie wscibskie pytanie czy twoj maz przypadkiem pracuje w finansach ???? tak sobie msyle ze gnewa to albo finanse albo zegarki :)
bo mialabym 1-no pytanie odnosnie realiow banki/panstwo w CH.
jak chcesz to napisz na pw

lil : nie mam pojecia co dzieje sie z tym spaniem:(

kocie : la^p kawe! ricoré oczywiscie :)

rurka : no mi od czasu ciazy tez sie lepiejspi bez meza :) ryzyko jets takie ze czlowiek sie do tego bardzo szybko przyzwyczaja ;)

made : witaj :) doczytalam ze wody wciaz brak... :/

kocurek : sliczna ola w tygryskowym wdzianku :)

wiolka : co u was? jak sie czuejsz??? jak iwcia ???

sol : jak zdrowko u was ?

asionek : no my nietsety nie mamy 1 a dwa piloty, zakrecenie ze szok :)

po raz kolejny wybaczcie ze dupluje posty ciagle ale nie wiem why ciagle u mnie nie dziala f-cja edytowania...

Ale u was ziab dziewczyny! I te noce nieprzespane.. Wspolczuje.
u nas suche, zimne, prawie gorskie powietrze w polaczeniu zkaloryferem dalo efekt pustynnego powietrza, wiec poznym wieczorem odkurzalism nawilzacz, szorowalismy i dopiero sie robi jako tako. Do tego mieszkania to trzebaby jednak jakis wieksz, wysokisufit, wiec kubatura duza i nawilzyc to, to klopot tylko.

Maz kochany zrobil mi pyszne sniadanko do lozka dzis a ja sobie leze i czytam :)

Jos - dzieki za wozkowy wyklad, strasznie to skomplikowane :) w genewie wszystko jak we franc, tu tez glownie maclarny jezdza wszedzie ale od znajomych slyszalam zle opinie na ichtemat, choc pewnie po prostu jeden model drugiemu nierowny. Co do fotelikow, to widzialam takie do 18 kg ale ciezko to zobie wyobrazic. My to akurat samochodem czesto jezdzimy, wiec sie nam przyda porzadny. I dzieki za sklepy! Autour de bebe mamy w genewie ale tych innych musze poszukac. W razie czego na pewno sa w annecy lub lyonie albo gdzies w okolicy.
co do meza to juz kiedys o tym rozmawialysmy :)

Pozdrawiam cieplutko wszystkie panie :)

Made hehe - a myślałaś o czymś takim jak zamiana żon?? Ale jakie konfiguracje konkretnie?? :-p A potwora na razie po spacerze mi wymroziło :-p

Jos a jak Ty w sumie karmisz? Dajesz na noc butlę i mimo wszystko się budzi? Ja kurcze na samo karmienie mogę wstawać - bo właściwie wstawać nie muszę - ale najgorzej jak dziecko nie chce dalej spać - a ja muszę spod kołdry wychodzić i się bawić w usypianie..

Kocurku ależ piękne śpioszki! Aż szkoda, że Martynka większa od Oleńki :-p Jak tam dzień mija? Dosypiasz jakoś?

Wioluś no któryś termometr leniuszkiem jest i źle mierzy :-p

reklama
poczku: gadalysmy o mezu?????????????? :szok::-D serio? chryste panie! dziura w mozgu !!!!! wiem ze o twojej pracy gadalysmy i pamietam z emialas posade w bardzo fajnej instytucji, ale zeby o mezu..????????????????????? zaczynam sie bac samej siebie !!!!

co do mac larenow, to ja sie nie spotkalam ze zla opinia, tak jak z kosmetykami musteli. tylko raz wyczytalam na ofrum ze mustela jakies bebe uczulila, no i od ciebie pierwszej smlysze ( talk mi sie wydaje) ze ktos jets niezadowolony z mc larena... a sklpey dzieciece na penwo sa we wszystkich wiekszych miastach, mysle ze nawet w grenoble :)

lil : ja daje na noc butle, pozniej karmie i rano butle

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry