reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
POK jak ja Ci zazdroszczę tego jeziora pod nosem. My w centrum miasta na Śląsku mieszkamy i żeby dojść do parku muszę pół godziny dreptać wdychając świeże spaliny.
Jak smarujesz brzuszek, to nie masuj tylko delikatnie wklepuj lub wcieraj. U mnie dlatego stawiał się i twardniał brzuch od 18tc. No, też dlatego, że za dużo chciałam robić i robiłam jakbym w ciąży nie była. Skończyło się leżeniem plackiem przez półtora miesiąca.

Brzucha nie smaruje. Suchy nie jest ale pewnie bedzie trzeba o tym za jakis czas pomyslec.. Dzieki za przestroge! Przypomnij mi jeszcze kiedys. MuuuuuAA!

Pok - nie - ona ma trzeci migdał do wycięcia a dwa do podcięcia i każda najmniejsza infekcja się tak kończy a w przedszkolu mamy kilka inteligentnych mamuś które przyprowadzają chore dzieci - taki skutek. :angry::angry::angry::angry: Zabić to mało!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Ehh nie ma co się denerwować - 26 marca ma mieć zabieg i po tym powinna już przestać chorować. Oby!!!

No to rzeczywiscie... Ja mialam wyciete migdaly jak mialam ciut ponad rok i dopiero przestalam chorowac a wczesniej to ciagle byl szpital. Moja sis miala niecale 3 jak jej wycinali wszystkie...
a najlepsze, ze mi 3. odrasta! Podobno rzadko sie zdarza ale sie zdarza, bo jego sie do konca nie wycina tylko nacina czy jakos tak. A moze te boczne sie nacina a nie wycina... Juz nie pamietam. W kazdym razie jak choruje to warto sie migdalow pozbyc! Bedzie jak reka ujal!

A. Powiedz sol coz to za siateczki sa, o ktorych tak mowicie?

reklama
nadrobilam :) ale naskrobalyscie :szok:

Jos dzieki jestem , zyje hehe
kolezanka byla , robila wlosy mojemu S , na spacerze bylysmy tez :)
pozniej dom ogarnialam i tak zlecialo :)

Mloda pobudka!

Asionku jak się dwa razy w nocy budzi to też super - naprawdę! Mojej koleżanki synek do 4 miesiąca przesypiał całe noce - a potem do 2 roku życia budził się co 1,5 godziny - ona biedna się namęczyła, bo jak on miał rok to do pracy wróciła i musiała codziennie o 5.20 do pracy wstawać- także różnie bywa z tym spaniem - głowa do góry! Może Ty po prostu idź wcześniej spać? Ja mam takie doświadczenie, że najlepszy sen to ten do pierwszego karmienia w nocy - trwa najdłużej i wtedy najbardziej regeneruje się i mama i dzidzia :-)
.

ja sie rozleniwilam , bo maly wstawla tylko o 4.30 i teraz dla mnie szok jest , ze sie budzi czesciej ...
wiem , ze powinnam sie klasc z malym o 19 , bo onj do ntej 24.30 albo lepiej spi bez pobudki , ale ja tak lubie te moje samotne wieczory , ze szkoda mi czasu na spanie ....

carola : a coz to za pytanie ???? :))) moi paryzanie mieli by nie pachniec??? ;)
dwa pierwsze : typowe perfumiki, bez alko, daje je jednak na ubrania, bardzo delikatne ale i krotkotrwale - bo bez alko

dwa kolejne : taka woda do przemywania, jedna bio, a druga obledny zapach ma po prostu ! polecam make URIAGE
to jest naturalne, na wodzie termalnej wiec cholerstwo na upartego mozna by wypic ;)
moj pediatra karze nawet tym glowe przemywac zeby sie nie robila malemu ciemieniucha!!!
mam jeszcze wode musteli ale ta jets najmniej "bio" i tej uzywa starszak...nie moge na niej lapska polozyc zeby zrobic fote, sprobuje znalezc link, tylko nie wiem jak po poslku to bedzie... no ale napisy na butli beda te same.
zawsze lubilam zapach musteli, kojarzyl mi sie z malym poldkiem i tak juz przy niej zostalam do 3 roku zycia i filutka
ale peditara polecil mi balsam i ta wode URIAGE i odkrylam ten zapach i jeszt po prostu OBLEDNY
dziecko nawet dluzej po nim pachnie niz po typowych perfumach ( ktorych ja i tak na cialo nie daje)

ooo musze oblukac ten Uriage :) ja uzywam dla siebie tej wody i super zmywa makijaz :) ale dla dzieci nie sprawdzalam jakie te kosmetyki sa :) czas nadrobic :) mowisz , ze to ma byc zwykla H2O tak ?

Palemko &&&&& i gratki:)
Kuźwaaaaaaaaaaaaaa,byłam na poczcie i co????????Adwokacina z mamunią nowe pisma złożyli:
że jesteśmy psychicznie chorzy,że mamy 600zł miesięcznie na utrzymanie rodziny:szok:,że ja się samookaleczam i palę marihuanę,że K. jest recydywistą itp. A mamunia,że ja namawiam Oliwkę żeby się z nią nie widywała....jej pismo złożone w sądzie z bykami,kreśleniami i pisane odręcznie.....

A to ja w nowym ulepszonym wydaniu:)
Zobacz załącznik 427371

slicznie wygladasz :)
a mama no coz bez komentarza :/ wspolczuje niepotrzebnych stresow ...

Kocurek to ja :szok::szok:. Moja wytrzymuje max 2h i marudzi, trze oczka ze chce spać. A twoja Olcia od mojej młodsza... ile ważycie i mierzycie? :-)

Maja dzięki jakoś do przodu leci, z Olą zaczęłam chodzić na basen, nauka pływania dla takich dzieci, 10 spotkań jedno już za nami. Czekam z niecierpliwością już na K, tym razem będzie dopiero za tydzień w sobotę
unhappy.gif
Nadgarstki mi wysiadły... najważniejsze że zdrowe ;-) a u Was jak tam? Młoda
po północy może gdzieś od ok 1-2 budzi mi się, ale nie na jedzenie tylko tak się wierci i muszę jej smoka wsadzić i zasypia dalej. I tak co noc kilka razy... i o co chodzi?
A jak u Was?

moj w dzien tez max 2 gdziny daje rade i juz spiacy jest :)
widze u was tez nocki sie popsuly... u nas to samo i wsumie nie wiem o co chodzi ?? daje cyca , ale nie je tylko cumknie z dwa razy i juz spi :)

Czarna oczywiście nie śpi.... za to... siedzi :szok: - zgarbiona, skulona, jak taki worek z wodą :-p ale uparła się, podnosi się z poduchy i siada mnie tu brzdąk jeden !!! No zobaczcie...:eek: zaraz wstawię... ino ten łepek widać :-D

jej jaka slodka :))))) moj to jak tak go pediatra nagiego posadzilo to jak sumo wygladal hehe, posadz ja gola to przezyjesz szok :)))
szybko ci zaczela siadac !!

hehe Kocurek :-) niezła jest!!! hahahaaa Borysek jeszcze długo tak nie siądzie :eek: za gruby jest :-D

hehe moj to samo :) pewnie z 7000g ma juz jak nie lepiej grubas maly ;)

Chyba sobie podwoję dawkę leków na uspokojenie :laugh2: Emila się dobiera do szuflad w Karoli biurku, drze się jak ta jej nie pozwala i ciągnie ją za włosy. Karola za to ryczy o ciągnięcie za włosy i próby otwierania szuflad. Małe ZOO :no:

wesolo masz przynajmniej :)))
w Lidlu jest taki odkamieniacz czy jak to sie mowi, dziala super !!

dobrej nocki!!

Booogie!!!!
ja oszaleje! :szok::rofl2::rofl2::szok: jaki on jest cudowny! ja chce Remika codziennie na sniadanie, lunch, podwieczorek i kolacje! i na przegryzke tez!
Pok jeśli tylko internet pozwoli, to mogę spróbować przesyłać jakieś fotki co tydzień :-D:-D:-D zresztą muszę wysłać Ci "kilka" zaległych :rofl2::-p:rofl2::-D

Wiolka już kiedyś pisałam o czymś takim fajnym dla leniuchów ciążowych do kąpieli, fakt trochę kosztuje, ale jest bardzo wydajne i to dwa w jednym :tak: Geomar, Thalasso Scrub (Peeling do ciała) - kosmetyki i ich recenzje w KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC) jest świetny!!! Ja byłam zachwycona, po kąpieli masz taki fajny film na ciele, to właśnie ten olej zostaje i na dodatek jest jeszcze gładko, bo to peeling i jest na nautralnych olejach, więc i w ciąży możesz stosować :sorry: no to chodziło za mną cały dzień :tak:

Booooogie woogie! No to jak takie slodziakowate zdjecia maja do mnie kiedys przyjsc, to aja bede spac slodko z usmiechem na ustach!

Ciekawa ta siateczka :) ale nie moge sie doszukac z czego jest zrobiona

Edit
ale troche nie rozumiem... No po pierwsze nigdzie nie napisali z jakiego tworzywa to jest, po drugie po co to? A jak do tej pory sie dzieciom dawalo? Jak nie umie gryzc twardego to dostaje miekkie a na twarde jak bedzie pora, to przyjdzie czas. A to od tego ssania sie nie psuje? To sie wygotowuje taka siateczke, pierze czy co?

Ostatnia edycja:
Pok - ona jest z bawełnianych miękkich włókien zrobiona o ile dobrze pamiętam :tak: Może i Emilka załapie się na ten sam termin co siostra... będzie 2w1 i po krzyku :tak: A już załatwiłyśmy Anestezjologa dla Karoli bo chcieli ją bez usypiania ciąć tylko w miejscowym :szok: Ale mamy usypiacza to by obie zrobili może. Chyba wcześniej pójdę do laryngologa z niż żeby jakby coś to termin jakoś upchnęli :-p

Asionek - Lidl powiadasz?! Mam blisko - wejdę a co mi tam ;-)

A mi bije na dekiel i znowu roboty szukam - ale uwaga uwaga - jako niania :laugh2: tylko że do mnie do domu. Zwariuję skrajnie ale kasa zawsze jakaś wpadnie :zawstydzona/y: Po za tym od czego są leki uspokajające :-p:laugh2:

Sol jakbys mogal dwie laski na raz zalatwi, to byloby super! Na miejscowym to ja sobie nie wyobrazam... Uuuuuu

Tez probuje cos zarabiac na wlasna reke ale cos mi test ciazowy w glowie spustoszenie zrobil i nie mam jej (glowy) na razie do niczego poza jaszczureczka moja i... Jedzeniem!

Na kolacje zjadlam wielki talerz kremu z pomidorow i ciecierzycy z pszennym makaronem... Potem na deser miche lodow waniliowych z wkrojonym bananem a teraz GLODNA jestem.... Kurka. Grubas bede przez tego gada milimetrowego.

Sol jakbys mogal dwie laski na raz zalatwi, to byloby super! Na miejscowym to ja sobie nie wyobrazam... Uuuuuu

Tez probuje cos zarabiac na wlasna reke ale cos mi test ciazowy w glowie spustoszenie zrobil i nie mam jej (glowy) na razie do niczego poza jaszczureczka moja i... Jedzeniem!

Na kolacje zjadlam wielki talerz kremu z pomidorow i ciecierzycy z pszennym makaronem... Potem na deser miche lodow waniliowych z wkrojonym bananem a teraz GLODNA jestem.... Kurka. Grubas bede przez tego gada milimetrowego.

Pok wielkie gratki wszystkiego dobrego dla Was :)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry