reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
U mnie będzie obiadokolacja... a to jeszcze tyyyle czasu - nie będę teraz zwojów przeciążać niepotrzebnie :laugh2:

reklama
u mnie zawsez sa obiadokolacje , ale ostatnio bardziej kolacje niz obiady czyli kanapki itd i chyba wypadaloby dzis cos bardziej do obiadu zrobic podobnego:-p

Wioluś ja mam zupę jarzynową - chyba wyląduje w kibelku - niezłe paskudztwo mi wyszło....(bo z mrożonki)

Czy Poczek była już dziś ponarzekać?? Bo się stęskniłam :tak:

Ostatnia edycja:
O nie...takiej wiadomości made nie może przemilczeć :cool:

Palemko droga!
Ogromne gratulacje!!!

A teraz made się zapyta swoich najlepszych koleżanek o jakiś szybki i smaczny przepis na imprezkę....musi być na ciepło :eek:
Bardzo proszę, bo już przewertowałam tyle www, że mi się odechciewa ciepłego :-)))))

Liluś - Kochana, Borysek waży prawie 8 kg :-p:-D dlatego wygląda na nieco większego dzidziusia hahahaaa :))))))

Hehe Made! Niezły klocuś! Ale Martynka też niczego sobie! Baleronik mały.......
U mnie hitem były parówki zawijane w ciasto francuskie (oczywiście kupne) - kroisz parówki na 3 części, zawijasz w ciasto (najlepiej jak ciasto kroisz w paseczki i jakoś tam owijasz paróweczkę) - siup do piekarnika aż się zarumieni - dzieciaki i dorośli się zajadali...miałam jeszcze białą kiełbaskę i takie paróweczki cielęce, klopsiki mielone smażone i sałatkę gyros.

Liluś - ze mnie żadna kucharka, więc proszę mi coś więcej napisać o tym francuskim cieście...w jakiej to postaci się kupuje i jak się to przygotowuje...? Czy to jest już gotowe czy jak...? Napisz wszystko na ten temat, bo pomysł jak dla mnie przedni z tymi paróweczkami :-p:-)))))

Dzień dobry :-)
Wstaliśmy po 9, mamy posprzątane, poprasowane, poprane, byliśmy już na spacerku, a teraz obiadek szykuję. Ogórkowa z wczoraj została, podudzia z kurczaka pieczone, ziemniaczki i surówka z pekińskiej.

MADE te parówki co LILA pisze są mniamniuśne. Jaki charakter ma mieć ta impreza? I ile czasu darmozjady będą siedzieć?

Libby - moja droga! No dwa latka Mańka będą w sobotę :eek: Będą dorośli i dzieci :-))) A ile będą siedzieć...? Hmm...mam nadzieję że nie za długo :-D))) więc też nie mogę przesadzić z ilością pyszności :))))))

Libby dziękuję za poparcie z parówkami :-) Czuję się po raz pierwszy w życiu jak ekspertka od spraw kuchni :-)

Made wiem, że ciasto francuskie można kupić w LIDLU i w POLO - ale na pewno też w innych sklepach. Z reguły leży w lodówce gdzieś koło jogurtów, serków, wędlin czy masełka. Jest zwinięte w taki rulonik - jak kiedyś były papiery śniadaniowe - w domku tylko rozwijasz i kroisz jak Ci się podoba - także prosta potrawa jak drut!

http://znam.to/recenzje/10586/Ciasto-francuskie-Lidl-Belbake

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry