reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
no mówiłam ze cos wszystkie na wieczór dopadło:-(
mama a te krosty to skutki uboczne tabletek?a te plamienia,czy pisałas albo dzonilas drugi raz do swojego gina?szkoda zebys miala zmarnowac miesiąc jeśli moze juz mogłabys sie starać,nie wiem co Ci doradzic bo w ogole nie jestem w tym temacie:-(

iwonka ale czy e przpisy tyczą sie tez nauczycieli?własnie tu do końca nie wiem jak to jest,ale na macierzynski to licze,trudno co ma byc to bedzie.
iągle mne boli w dole brzuchanie wiem czy to Fasoleczka czy niestety @ :-(

reklama
IWONKA- nie mam ojecia od czego te krostki-zaburzenia hormonalne czy co-zadnego kremu nie zmienialam,ani plynu do kąpania-nic z tych rzeczy.....nie wiem co mam myslec,jak plamienia nie skoncza sie za tydzien to dzwonie do ginek i ustalamy co dalej bo skoro plamie to chyba znaczy ze jajnik nie jest dobrze zablokowany i nie ma pewnosci czy o odstawieniu wyprodukuje pecherzyki:eek:CHOLERA Z TYM WSZYSTKIM!!!szkoda mi czasu marnowac na branie jesli to nie pomoze:(( nie chcialam smecic...
KASIAWIE- kontaktowalam sie z ginek.kazal przyjmowac dalej....a o krostach nie mowilam bo wtedy ich nie bylo..i te nerwy na wszystko!!!!!!!!Kasia zatestuj jutro a potem w niedziele:)

Ostatnia edycja:
mama smęć,dzis cos wszyskie tego potrzebują,komu masz smęcić jak nie nam,a moze zadzwon juz jutro??

hej,
lepiej mi po spotkaniu i tych lodach ;)

czesc kochane nie było mnie długo byłam w szpitalu :( usuneli mi ciąze bo była pozamaciczna i jajowód to juz droga moja poraszka nie wim czy bede sie starać po raz trzeci a co u was skarbeńki

lekarz mowi zebym za miesiąc zaczeła sie starać na maxa ale ja sie strasznie boje dał mi 50% ze zajde w ciąze . narazie jeszcze nie dostałam miesiączki po operacji ide na wizyte dopiero na 28 maja do mojego ginekologa on mnie operował wiec wypytam sie zobaczymy co on mi powie tez nad tym myslałam zeby zrobić insyminacje w białymstoku podobno tam sa dobrzy specjaliści a moze wy macie namiary na dobrych specjalistów którzy sie tym zajmuja

Kochana, strasznie mi przykro, tulam i ściskam ... i wierzę, że jeszcze los się odmieni ...

co do lekarza - mogę podać Ci namiar na, według mnie, dobrego lekarza, tyle, że w Warszawie, mam do kobietki zaufanie no i dzięki niej ...

co ja mogę Tobie poradzić - nie rób badań samodzielnie, może być tak, że wydasz sporo kasy a nie będziesz szukała tam gdzie trzeba,
ja bym jednak najpierw poszukała dobrego lekarza, żeby on kierował Twoimi badaniami ...

Kpi ciężarówko nasza na pewno ci ciężko, ja mogę pójść rodzic z tobą i będę cię kłuła szpilką w ucho żebyś bólów nie czuła:-)Tato mnie szczypał w ucho jak brałam w zerówce zastrzyki i pomagało,:-p. Na razie jedz lody i odpoczywaj:-)

super, każda pomoc się przyda, dam znać jak się zacznie i będę czekała na porodówce ;)

witam ponownie

a ja jakos teraz smutna się zrobiłam i zła i w ogóle płakać mi się chce w sumie to już sobie popłakałam
nie wiem dlaczego taka zmiana :crazy: a taki dobry humor miałam hlip hlip

czasem trzeba popłakać, oczka umyć ;)
to i na serduszku lżej ...
a dobre dni wrócą na pewno!

mama05 - trzymaj się cieplutko, dasz radę wszystko przetrzymać ;)

Jeżeli pracownica jest zatrudniona na podstawie umowy o pracę na czas określony, na czas wykonania określonej pracy albo na czas próbny przekraczający miesiąc, a umowa ta rozwiązałaby się po upływie trzeciego miesiąca ciąży - taka umowa ulega z mocy prawa przedłużeniu do dnia narodzin dziecka (chyba, że kobieta zatrudniona jest na podstawie umowy o pracę na czas określony zawartej w celu zastępstwa pracownika w czasie jego usprawiedliwionej nieobecności w pracy). Jednak w dniu porodu każda z tych umów wygasa, a kobiecie nie przysługuje prawo do urlopu macierzyńskiego i wychowawczego. Przysługuje jedynie prawo do zasiłku macierzyńskiego. "

Po określonym terminie w umowie stosunek pracy ulegnie samoistnemu rozwiązaniu. Jeżeli pracodawca nie przedłuży umowy o pracę, to zasiłek macierzyński będzie wypłacał dalej ZUS.
Kwestie związane ze stosunkiem pracy nauczyciela reguluje ustawa z dnia 26 stycznia 1982 r. Karty Nauczyciela (DzU z 2006 r., Nr 97, poz. 674). W wypadkach nieregulowanych przepisami ustawy, zgodnie z art. 91c, stosuje się przepisy Kodeksu pracy.

Uprawnienia pracowników związane z rodzicielstwem nie zostały uregulowane w Karcie Nauczyciela, dlatego należy odwołać się do przepisów Kodeksu Pracy.

"Nawiązanie stosunku pracy z nauczycielem na czas określony.Ustawa z dnia 26 stycznia 1982 r. - Karta Nauczyciela (Dz.U. 97 poz. 674/2006 ze zm.) w art. 10 ust. 1 stanowi, że stosunek pracy z nauczycielem nawiązuje się w szkole na podstawie umowy o pracę lub mianowania.

Ostatnia edycja:
witam was
miałam aktywne popołudnie i wieczór
zmeczona jestem wiec mówię wam już dobranoc dziewczyny :)
Do jutra!
od jutra urlopik!!!! :D

mama ja tam myslę, ze ty powinnaś pójść do gina zanim nam sie cała spaskudzisz. Cos jest nie halo jak mówi mój Maciek ale nie ma co wpadać w panikę. Na pewno będzie dobrze a ja trzymam kciuki:-)
kasiawie sobota wystarczy, czekaj spokojnie z nogami do góry:-pa macierzyński dostaniesz taki jak wszystkie, wiem bo moja papsiuła taką sytuacje miała:-) Tak ,że tym nie kłopocz sie kochana , wystarczy ci stres testowania:-)
iwonka faktycznie nerw w powietrzu wisi:eek:
kinga dobrej nocy urlopowa szczęściaro:-)

KASIAWIE- odpisalam Ci w na poprzedniej stronie-edytowalam post:tak:
KINGA- dobrej nocy po udanym dniu:-D
KPI- WITAJ WIECZORKIEM,TO MOZE I JA WYBIORE SIE NA LODY SKORO TO POMAGA:eek:

mamo może rzeczywiście przyśpiesz tą wizytę skoro aż tak źle jest :(

witaj kpi no już mi troszkę lepiej rozmowa z dziewczynami mi pomogła :)

kinga odpoczywaj opalaj się i staraj się hihi :p:p

Ostatnia edycja:
reklama
oczka mi się kleją, bo oglądałam moje ukochane "gotowe na wszystko" i zaraz się kładę.

pyzunia, ściskam !!!
mama, ty dzwoń jutro do gina, bo coś długo masz te plamienia. Cytologię zrobiłam. Wisieńka zrób koniecznie, ale najlepiej w pierwszym tygodniu po miesiączce. Ja poszłam w 15 dc i mnie przełożyła na dziś właśnie.
kpi, masz rację, że opinii tyle ile rodzących. Ja tam liczę zawsze na siebie..., a powiedz mi gdzie zamierzasz rodzić ???

dobra spadam spać, bo Filemon już się układa do spania i włączył mruczando...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry