reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dzień dobry :)))
Widzę, że Starszyzna Plemienna już nie śpi :-)))) Jak miło....jak miło :)))

Kocurku - z tym żłobkiem to tak jak ktoś tu napisał...dobrze jak już dziecko trochę samodzielne i chodzące :) Ja po dziś dzień mam traumę po tym jak zobaczyłam mojego Mańka przewieszonego przez krzesło i cały dzień milczącego...
Wychowawczy możesz wziąć niezależnie od urlopu wypoczynkowego czy L4 :)) aż do ukończenia przez dziecko 3 lat życia :tak: oczywiście jeśli umowa na czas nieokreślony :-)))

Liluś - dzięki :*

WOŚP = Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy :))))))))))))))))))))))))

reklama
czesc kobitki
obudzilam sie o 4.50 i juz nie zasnelam, w koncu sie wkurzylam i stwierdzilam ze jade na 6.45 do kosciola, co wyszlo mi bokiem bo Lukasz schowal samochod do garazu(nigdy tego nie robi), weszlam w wode(padalo w nocy)przez co mialam mokro w butach , pobrudzilam sie o bramy i bylam cala zla... nadal mnie trzyma...

dziewczyny wcale wam sie nie dziwie ze macie takie dylematy co do zostawienia maluchow w zlobku, ja narazie jeszcze moge siedziec z moim pisklaczkiem ale zapewne gdyby nie druga ciaza to zaczelabym szukac pracy i niani.
jak minela nocka?
kocie ale masz fajne plany
lilus z toba zreszta tez bym poszla na frytki i szejka czekoladowego
a ja bede siedziec caly dzien w domu i patrzec na spiacego meza

heloł
nam maleńka zrobiła pobudka o 7 strasznie płacząc a spała już z nami od 6 na łóżku...nie wiemy czy coś się jej śniło czy coś ją zabolało...

a specjalnie dla Made-moje wczorajsze łupy
Zobacz załącznik 423323Zobacz załącznik 423324Zobacz załącznik 423325

lepiej by to wszystko wyglądało na modelach ale wybaczcie,przylazła wczoraj @ i nijak mi się chce przebierac-zdecydowanie wolę siedziec w ulubionych jeansach, czarnej bluzce z bufkami i kamizelce w prążki;))))))))

aha, tak odkładam kolejne rzeczy po maluchach i dokopałam się do mojej niani eletronicznej z aventu-oddam za grosze dosłownie-ma 3 lata a jest jak nieużywana, aha i za dobre chęci oddam opakowanie termiczne na butelki z canpolu, takie:TERMOOPAKOWANIE termos do butelek AVENT CANPOL (2029959544) - Aukcje internetowe Allegro -tylko że ja mam w beżowe misiaki wzór;)))\

resztę pozdrawiam i przesyłam pozytywne fluidki

Dzień dobry!

Aaaaale fajnie było na tej imprezie wczoraj! Żeśmy pospali do teraz! :-):-) Tzn. ja, a reszta śpi nadal! :-D:-D:-D:-D Oczywiście, zaliczyłam pobudki, by przygotować mleczko dla małej, zahaczyłam też o BB, ale z nieprzytomności nie udziałam się zbytnio. :-D:-D:-D

Miłej niedzieli!
Idę po kawusię!

heloooooooooool

znowu sie ludkom o jozefince zapomnialo, znowu !!! :confused2::crazy::crazy:

nadrobilam was ale odp wszystkim rady nie dam, korzystam z ostatnich dni pobytu mamy

made : ale sie usmialam z terminu Starszyzna plemienna :) zaadoptuje ten termin jelsisz pozwolisz :)
a powiedz mi jelsi to nie jest wscibskie pytanie - kim ty jestes z zawodu??? moze kiedys pisalas ale mi umknelo, czy ty pracowalas jeszcze w ciazy z Z.???? przepraszam, ale zupelnie nie zakodowalam ... :////

kocurek : fajnie jakby udalo sie tak zakombinowac z urlopem :) a co do tematu wyciagania reki po gotowke, to ...wracamy do tematu, co??? :) wysle na te korepetycje, wysle :) bezplatne :) przy ricore :)
ps. super pomysl z wyslaniem G. do kina na czas zakupow, kurde z eja na to nigdy nie wpadlam :) hahahahahaha
aha i jeszcze sie wscibsko dolanczam do idei made : uwazam ze starszy brat na chrzestnego, zwlaszcza starszy BRAT = OPIEKUn :) to super pomysl :) symbolicznie bardzo i rodzinnie. Moj maz jest chrzestnym swojej mlodszej o zaledwie 6 lat siostry :)
ale tutaj nie ma jakis represji zwiazanych z wiekiem, komunia, biezmowaniem itd itp :) karteczke na spowiedz i obowiazkowej spowiedzi przed chrztem tez nie :)
w czasie chrztu dzieci chodza i kulaja sie po oltarzu, tancza :) uwielbiam :)))))))

wiolka : slicnzy masz brzuch :)

A TAK WOGOLE TO WSZYSTKIE MACIE PIEKNE DZIECIACZKI, te okroglookie, skosnookie (czyje to no czyje? hehehehe), czyste i umorusane :)

asionek : dawaj slonce, przyda sie! u nas znwo pochmurno i deszczowo. Ble.

sol : zazdroszcze takiego sprzeciku. I umijetnosic obslugiwania go ;)

dziewczyny poleccie i mi jakas fajna latwa chuste... bo ja tez jetsem nie kumata jesli chodzi o logike, wiazania itp mialam lodeczke premaxx i nie odwazylam sie L. w nia wlozyc, lezy do dzis... okazyjnie byl baby bjorn
ale teraz L. i T. ... nie dam rady dwoch we wozku wszedzie, bo poldek sam jeszcze daleko nie zajdzie tymi swoimi koslonkami... wiec chusta taka na dluzsza mete ( nawet do 18 miesiecznego dziecka) by sie bardzo przydala....

LIL - żaden szablon :sorry: chociaż wreszcie by wypadało swój zrobić :-p Informatyków dwoje a korzystamy z gotowców :-pA zdjęcia normalnie ładuję z Imageshack-a i w trybie edycji wizualnej wklejam fotki :tak: Tam się da ładnie je poukładać :tak:

Kocurku - to przyjemnych zakupów :tak:

jos - ja polecam tą co ja mam - naprawdę łatwo się ją zakłada - jest do niej płyta z pełną instrukcją wideo jak się wiąże :tak: Naprawdę nie jest tak tragicznie :tak: A bardzo odciąża kręgosłup. A nie myślałaś o nadstawce do wózka dla Poldka? Albo takiej siedzącej z boku albo stojącej - za wózkiem?
Buggy BOOT DOSTAWKA platforma do wózka GRATISY (2037068691) - Aukcje internetowe Allegro
DOSTAWKA DO WÓZKÓW LASCAL BUGGY BOARD 2730 (2039422035) - Aukcje internetowe Allegro

Jeny kicham na potęgę :no: Idę dalej sprzątać ;-)

witam znowu.
maz przyniosl jarmuz i wlasnie czytam jak przyzadza sie to cos:-)
od wczoraj meczy mnie zgaga i nieche mi dac spokoju, z Iwa nawet nie wiedzialam co to jest zgaga:crazy:
Paulina widze ze zakupy jak zawsze udane, najbardziej mi sie sukienka podoba , choc reszta tez niczego sobie:tak:

dobra a my zmykamy do mojej babci-będę później, do zobaczenia

Wiolka-zgaga to było moje drugie imię w ciąży;)) polecam zimne mleko lub rennie do ssania z apteki-w ciąży można,papa

reklama
Paula - ale fajniste ciuszki kupiłaś :)) I fakt! Na manekinie, czyt. Paulince, prezentowałyby się zapewne dużo, dużo lepiej :-p:-):-)))) Ale dziękuję za pokazanie tych cudeniek :)
Bardzo mi się spodobał sweterek, zdradzisz cenę i firmę?:zawstydzona/y:

jos - z zawodu jestem niedoszłym architektem wnętrz, ale procowałam zawsze w branży meblowej :)))
Z Zygmusiem nie pracowałam, ale z Mańkiem przelatałam całą ciążę :))) czego żałuję, bo mogłam siedzieć na dupie i mieć wszystko w nosie, a tak...? człowiek żyły wypruwał, ludzi szkolił, po godzinach zostawał, i po co? żeby w konsekwencji zatrudnili na moje miejsce osobę o zerowych kwalifikacjach...? Ale...było, minęło...:-))))
A Starszyznę jak najbardziej, udostępniam :-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry