reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dzień dobry :)))
Widzę, że Starszyzna Plemienna już nie śpi :-)))) Jak miło....jak miło :)))

Kocurku - z tym żłobkiem to tak jak ktoś tu napisał...dobrze jak już dziecko trochę samodzielne i chodzące :) Ja po dziś dzień mam traumę po tym jak zobaczyłam mojego Mańka przewieszonego przez krzesło i cały dzień milczącego...
Wychowawczy możesz wziąć niezależnie od urlopu wypoczynkowego czy L4 :)) aż do ukończenia przez dziecko 3 lat życia :tak: oczywiście jeśli umowa na czas nieokreślony :-)))

Liluś - dzięki :*

WOŚP = Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy :))))))))))))))))))))))))

reklama
czesc kobitki
obudzilam sie o 4.50 i juz nie zasnelam, w koncu sie wkurzylam i stwierdzilam ze jade na 6.45 do kosciola, co wyszlo mi bokiem bo Lukasz schowal samochod do garazu(nigdy tego nie robi), weszlam w wode(padalo w nocy)przez co mialam mokro w butach , pobrudzilam sie o bramy i bylam cala zla... nadal mnie trzyma...

dziewczyny wcale wam sie nie dziwie ze macie takie dylematy co do zostawienia maluchow w zlobku, ja narazie jeszcze moge siedziec z moim pisklaczkiem ale zapewne gdyby nie druga ciaza to zaczelabym szukac pracy i niani.
jak minela nocka?
kocie ale masz fajne plany
lilus z toba zreszta tez bym poszla na frytki i szejka czekoladowego
a ja bede siedziec caly dzien w domu i patrzec na spiacego meza

heloł
nam maleńka zrobiła pobudka o 7 strasznie płacząc a spała już z nami od 6 na łóżku...nie wiemy czy coś się jej śniło czy coś ją zabolało...

a specjalnie dla Made-moje wczorajsze łupy
Zobacz załącznik 423323Zobacz załącznik 423324Zobacz załącznik 423325

lepiej by to wszystko wyglądało na modelach ale wybaczcie,przylazła wczoraj @ i nijak mi się chce przebierac-zdecydowanie wolę siedziec w ulubionych jeansach, czarnej bluzce z bufkami i kamizelce w prążki;))))))))

aha, tak odkładam kolejne rzeczy po maluchach i dokopałam się do mojej niani eletronicznej z aventu-oddam za grosze dosłownie-ma 3 lata a jest jak nieużywana, aha i za dobre chęci oddam opakowanie termiczne na butelki z canpolu, takie:TERMOOPAKOWANIE termos do butelek AVENT CANPOL (2029959544) - Aukcje internetowe Allegro -tylko że ja mam w beżowe misiaki wzór;)))\

resztę pozdrawiam i przesyłam pozytywne fluidki

Dzień dobry!

Aaaaale fajnie było na tej imprezie wczoraj! Żeśmy pospali do teraz! :-):-) Tzn. ja, a reszta śpi nadal! :-D:-D:-D:-D Oczywiście, zaliczyłam pobudki, by przygotować mleczko dla małej, zahaczyłam też o BB, ale z nieprzytomności nie udziałam się zbytnio. :-D:-D:-D

Miłej niedzieli!
Idę po kawusię!

heloooooooooool

znowu sie ludkom o jozefince zapomnialo, znowu !!! :confused2::crazy::crazy:

nadrobilam was ale odp wszystkim rady nie dam, korzystam z ostatnich dni pobytu mamy

made : ale sie usmialam z terminu Starszyzna plemienna :) zaadoptuje ten termin jelsisz pozwolisz :)
a powiedz mi jelsi to nie jest wscibskie pytanie - kim ty jestes z zawodu??? moze kiedys pisalas ale mi umknelo, czy ty pracowalas jeszcze w ciazy z Z.???? przepraszam, ale zupelnie nie zakodowalam ... :////

kocurek : fajnie jakby udalo sie tak zakombinowac z urlopem :) a co do tematu wyciagania reki po gotowke, to ...wracamy do tematu, co??? :) wysle na te korepetycje, wysle :) bezplatne :) przy ricore :)
ps. super pomysl z wyslaniem G. do kina na czas zakupow, kurde z eja na to nigdy nie wpadlam :) hahahahahaha
aha i jeszcze sie wscibsko dolanczam do idei made : uwazam ze starszy brat na chrzestnego, zwlaszcza starszy BRAT = OPIEKUn :) to super pomysl :) symbolicznie bardzo i rodzinnie. Moj maz jest chrzestnym swojej mlodszej o zaledwie 6 lat siostry :)
ale tutaj nie ma jakis represji zwiazanych z wiekiem, komunia, biezmowaniem itd itp :) karteczke na spowiedz i obowiazkowej spowiedzi przed chrztem tez nie :)
w czasie chrztu dzieci chodza i kulaja sie po oltarzu, tancza :) uwielbiam :)))))))

wiolka : slicnzy masz brzuch :)

A TAK WOGOLE TO WSZYSTKIE MACIE PIEKNE DZIECIACZKI, te okroglookie, skosnookie (czyje to no czyje? hehehehe), czyste i umorusane :)

asionek : dawaj slonce, przyda sie! u nas znwo pochmurno i deszczowo. Ble.

sol : zazdroszcze takiego sprzeciku. I umijetnosic obslugiwania go ;)

dziewczyny poleccie i mi jakas fajna latwa chuste... bo ja tez jetsem nie kumata jesli chodzi o logike, wiazania itp mialam lodeczke premaxx i nie odwazylam sie L. w nia wlozyc, lezy do dzis... okazyjnie byl baby bjorn
ale teraz L. i T. ... nie dam rady dwoch we wozku wszedzie, bo poldek sam jeszcze daleko nie zajdzie tymi swoimi koslonkami... wiec chusta taka na dluzsza mete ( nawet do 18 miesiecznego dziecka) by sie bardzo przydala....

LIL - żaden szablon :sorry: chociaż wreszcie by wypadało swój zrobić :-p Informatyków dwoje a korzystamy z gotowców :-pA zdjęcia normalnie ładuję z Imageshack-a i w trybie edycji wizualnej wklejam fotki :tak: Tam się da ładnie je poukładać :tak:

Kocurku - to przyjemnych zakupów :tak:

jos - ja polecam tą co ja mam - naprawdę łatwo się ją zakłada - jest do niej płyta z pełną instrukcją wideo jak się wiąże :tak: Naprawdę nie jest tak tragicznie :tak: A bardzo odciąża kręgosłup. A nie myślałaś o nadstawce do wózka dla Poldka? Albo takiej siedzącej z boku albo stojącej - za wózkiem?
Buggy BOOT DOSTAWKA platforma do wózka GRATISY (2037068691) - Aukcje internetowe Allegro
DOSTAWKA DO WÓZKÓW LASCAL BUGGY BOARD 2730 (2039422035) - Aukcje internetowe Allegro

Jeny kicham na potęgę :no: Idę dalej sprzątać ;-)

witam znowu.
maz przyniosl jarmuz i wlasnie czytam jak przyzadza sie to cos:-)
od wczoraj meczy mnie zgaga i nieche mi dac spokoju, z Iwa nawet nie wiedzialam co to jest zgaga:crazy:
Paulina widze ze zakupy jak zawsze udane, najbardziej mi sie sukienka podoba , choc reszta tez niczego sobie:tak:

dobra a my zmykamy do mojej babci-będę później, do zobaczenia

Wiolka-zgaga to było moje drugie imię w ciąży;)) polecam zimne mleko lub rennie do ssania z apteki-w ciąży można,papa

reklama
Paula - ale fajniste ciuszki kupiłaś :)) I fakt! Na manekinie, czyt. Paulince, prezentowałyby się zapewne dużo, dużo lepiej :-p:-):-)))) Ale dziękuję za pokazanie tych cudeniek :)
Bardzo mi się spodobał sweterek, zdradzisz cenę i firmę?:zawstydzona/y:

jos - z zawodu jestem niedoszłym architektem wnętrz, ale procowałam zawsze w branży meblowej :)))
Z Zygmusiem nie pracowałam, ale z Mańkiem przelatałam całą ciążę :))) czego żałuję, bo mogłam siedzieć na dupie i mieć wszystko w nosie, a tak...? człowiek żyły wypruwał, ludzi szkolił, po godzinach zostawał, i po co? żeby w konsekwencji zatrudnili na moje miejsce osobę o zerowych kwalifikacjach...? Ale...było, minęło...:-))))
A Starszyznę jak najbardziej, udostępniam :-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry