reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
melduję się :-)

A po spacerku "jako tako" - dyskutowaliśmy o moim powrocie do pracy i zaczęłam odczuwać już niepokój w związku z ewentualnym oddaniem małej do żłobka w przyszłym roku we wrześniu..... :-( zresztą to trzeba by ją już zapisać :shocked2:

made ​a Ty planujesz powrót do pracy??

carolla przepiękny kolorek, jak zawsze zresztą :-):tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Eee...to jak już raz wyszedł, to i kolejne wyjdzie :tak:
Poradź no mi Olivka, zamierzam kupić fluid, ale nie wiem, który dobry, mam cerę mieszaną, w partiach suchych z tendencją do złuszczania się naskórka :sorry: Do tej pory stosowałam Clinique, ale korci mnie by wypróbować coś innego :)

Kocurek - ale do żłobka od nowego szkolnego czy kalendarzowego? Ja już dzwoniłam do żłobka, ale jeszcze nic nie wiedzą, mam dzwonić po 23. stycznia. Prawdopodobnie rekrutacja będzie się odbywać do końca kwietnia i w maju wyniki....Najchętniej to bym Mańka oddała do przedszkola, a do Boryska zatrudniła jakąś ciocię-babcię :)))) Już raz płakałam widząc moje dziecko w żłobku i chciałabym tego widoku sobie oszczędzić :/
Co do pracy, to chyba wrócę we wrześniu, ale nie na długo...mam zamiar zmienić pracę :)

Ostatnia edycja:
Ja wczoraj robiłam żurek, według przepisu prostego jak drut - wyszedł smaczny :-) A robię tak, że w garnku do zupy smażę kiełbaskę białą, potem wrzucam do tego pokrojoną w plastry marchew i znowu troszkę smażę, po czasie dodaję ziemniaczki - i mieszam chwilę - potem dolewam wodę i to się gotuje - ale zanim woda będzie gorąca wlewam zakwas - wtedy nie robią mi się grudki - potem solę, pieprzę, ewentualnie czosnek...No i jemy z jajkiem i natką pietruszki. Może to nie prawdziwy żurek, ale ważne, że smaczny :-)

Made ja do cery mieszanej polecam REVLON COLORSTAY REVLON COLORSTAY PODKŁAD CERA MIESZANA TŁUSTA (2018763329) - Aukcje internetowe Allegro

W Douglasie kosztuje około 70 zł chyba, ale ja kupuję na allegro za śmieszne pieniądze i jestem zadowolona. Minus to szklana buteleczka bez dozownika - ale ja już się przyzwyczaiłam i to jest super podkład dla mnie. Możesz zawsze próbkę wziąć i zobaczyć.

Jest też wersja do skóry suchej - tego też używałam i było równie dobre dla mojej mieszanej cery.

Mi ten fluid nie wysusza dodatkowo cery - nic mi się nie łuszczy - choć kiedyś miałam też do tego tendencje.

Kocie widzę, że masz pewne obawy... ufff czyli nie jestem jedyną(wybaczcie ten egoizm:-p) taką matką co by chciała, żeby tylko z nią dziecko było, ale bardzo mnie meczy temat powrotu do pracy:eek: wiem, że trzeba, ale dostaję gęsiej skórki... mój mały chłopczyk w żłobalu, sam??? :dry::eek::szok::confused:

Co do żłobka - ostatnio takie rzeczy usłyszałam od koleżanki, która miała praktyki w żłobku, że aż włos na głowie się jeży...Jeśli musiałabym dać dziecko do żłobka to tylko do jakiegoś małego - prywatnego. Ale to moja opinia, wiem, że wiele osób chwali sobie żłobki. Tylko się przełamać......

Made,my skórę mamy identyczną...wypróbowałaś ten w kamieniu Clinique?Ja kupiłam nowy,ciut inny model ale też Clinique i jestem zachwycona.
A podkład używam aktualnie: Lancome Color Ideal...jest idealny:) Po nałożeniu go odczekujesz 2 minuty i masz twarz jak bez podkładu ale idealnie gładką i kolor dopasowuje się do Twojego koloru twarzy,skóra się nie łuszczy,podkład nie ściera się.
Polecam z czystym sumieniem bo wiem jak ciężko jest dostać dobry podkład do cery takiej jak nasza.
Wcześniej używałam Chanel i też byłam zadowolona,nie pamiętam teraz którego ale jak chcesz to sprawdzę.
Aaaa! I ten Lancome jest mega wydajny!

Bry :D

Zizi
- wisiorek z zawieszką ma 4,5 cm a kolczyki z biglami maja po 3,5 cm tak więc dosyć spore. Ale jak chcesz to mogę co zrobić dowolne koczyki jak masz jakiś projekt upatrzony ;-)

Wiola - brzuszek cudny :-D Aż się stare czasy przypominają :-D

Dziewczyny - któraś chętna na kupno chusty do noszenia? Khaki z bordową wstawką - 5m - ja z niej niewiele korzystałam bo jakoś tak wyszło :-p Kupiona na chusta.pl.
Chusta wygląda tak:

Zobacz załącznik 423215
A moje dziecko które dostało "ciepłego loda" wygląda tak :-D:-D:-D

Zobacz załącznik 423216

jezzu,sobota a tu taka produkcja;))

ja po zakupach-nogi mi już dawno odpadły...ale ale -mam sukienkę orsay (z 100 zł na 50zł) i sweterek-kardigan mohito (z 100 na 60zł);)))), do tego kremiki z superpharmu bo już mi garnier do buziaka nie wystarcza-coś cera za sucha
syn został zaopatrzony w bluzę z kapturem z h&m za całe 40zł a Maja w polarowy pajacyk z pingwinkiem;))))))))
lubięęęęęę wyprzedaże;))))

co do chusty-też się naczytałam o tych kółkowych i wiązanych-wadą kółkowych jest to że w pozycji kołyski często za mocno przyciskają główkę dziecka do matki i nie może w niej swobodnie oddychac-dlatego kupiłam wiązaną tkaną (mocniejszy materiał czyt. dla dziecka nawet do 3 lat)-podobnie jak Boggie-szczena mi opadła na widok 5m materiału-ale, ale instrukcja prościutka-bez problemu wiąże Maję a ona się cieszy jak widzi że wyciągam chustę, także polecam wiązaną tkaną-nie taki diabeł straszny-ja mam taką Chusta N17 Zaffiro,firmy WOMAR, 5 wzorów TANIO (2019734218) - Aukcje internetowe Allegro - ja mam ten wzór z intstrukcji montażu;) brazowa w turkusowe kwiatki

Boggie-ja też jestem mama-stylistka-nie ma, lans musi byc!!

swoją drogą wszystkie pociechy przepiękne

pozdrawiam

reklama
Sol jak w mordę strzelił ja Cię skądś znam:)
Chustę chętnie ale nie ma co tam wsadzić:(

Paula...powiem Ci,że jak bym chciała mieć tą chustę to musiałabym kupić ją teraz i natychmiast...potrzebuję kilku miesięcy żeby nauczyć się to wiązać!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry