reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
carola : do swiat jeszcze zostalo kilka dni, moze cos sie poprawi :) jeszcze nic straconego...

kocurro :zazdroszcze pani rozgarnietej i dokladnej, i ZA 15ZL... moja nietsety albo nierozgarnieta albo leniwa albo to i to, a bierze 12 euro sobie... wyszukuje sobie co jej lzej, np prasuje pieluchy tetrowe, a koszule obok wisza 4 dni...
3 razy mowilam ze tetrowych nie prasujemy, ale jak wracam z karmienia czy kapieli malego, sklepu zawsze widze kupke tetrowych wypraspwanych...
nie mam juz na nia sily, powiedzmy ze olalam i dalam sobie na wstrzymanie jako ze nie z naszej kieszeni beda jej 2 m-ce pracy, tylko prezent od prababki... ale faktycznie kobitra jest niesamowita... 32 lata ma... a tempo jak moja prababcia co 1.02 skonczy 103 :)

made : witaj :) fajnie ze sie zygmus wyciszyl !!!!!!!!!!!!! :)

nam udalo sie dzis znow zgrac drzemke razem, co prawda maly wtsal wczesniej, a poldek az do 16h30 spal, ale udalo mi sie polezec i posapc jakas godzine a to juz graniczy z cudem ;)

w czasie niani sobie wyszlam na zkaupy i kupilam w lumpiku L. sweter i kupe nowych kosuzlek po cenie uzywanych !!!! i mlodszemu tez jedna na dlugi rekawek, niech ma! :)

reklama
carola : dacie rade, zobaczycie :)
masz w domu rzeczy podstawowe typu maka jaja do ciast ??? a nie uda sie na kilka dni kasy pozyczyc od jakiejs zaufanej dobrej przyjaciolki???? :)

kocurro : sliczne ozdoby!!!

Nie Jos,ja nie mam przyjaciółek to po pierwsze a po drugie nie pożyczam pieniędzy...
Coś się wymyśli ale z nerwów to i głowa mnie boli,na wymioty mi się zbiera i staranek nie będzie:( Do doooooopy z tym cyklem i wszystkim innym.
Dawno takiego doła nie miałam:(

carola : czemu :)

co do usg to racja ma asionek ze zalezy od maszyny i dr
u mnie tez z L. bylo widac tak ze nawet ja niemedyczna z pepowina tego pomylic nie moglam ;) hyhyhy
uwielbiam synusiow mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :)
glupawka :)

hehe ja tez :)))

Czy ja się już dziś witałam ... ? :confused: coś za szybko się dzień dziś kręci, a ja mam mało pamięci operacyjnej :-p

Chciałam sie pochwalić, że od 9 mam panią Kasię, która sprząta :)))))))))))))) Będę mieć umyte okna i te cholerne połacie podłogi, fronty szaf, lustra itp. na święta :tak: Nie sądziłam, że nie wszystko się da przy dziecku robić.. :-p Otóż faktycznie - NIE DA SIĘ :-D Chyba, że po łebkach..

fajnie , ze masz pomoc :) na takim metrazu z malym dzieckiem to napewno ciezko sie ogarnac ..

kocurro :zazdroszcze pani rozgarnietej i dokladnej, i ZA 15ZL... moja nietsety albo nierozgarnieta albo leniwa albo to i to, a bierze 12 euro sobie... wyszukuje sobie co jej lzej, np prasuje pieluchy tetrowe, a koszule obok wisza 4 dni...
3 razy mowilam ze tetrowych nie prasujemy, ale jak wracam z karmienia czy kapieli malego, sklepu zawsze widze kupke tetrowych wypraspwanych...
nie mam juz na nia sily, powiedzmy ze olalam i dalam sobie na wstrzymanie jako ze nie z naszej kieszeni beda jej 2 m-ce pracy, tylko prezent od prababki... ale faktycznie kobitra jest niesamowita... 32 lata ma... a tempo jak moja prababcia co 1.02 skonczy 103 :)

podziwiam stalowe nerwy :) u mnie by juz tej pani tak latwo nie bylo , a w zaadzi to pewnie juz by nie pracowala :) szkoda i tych 12e na takiego nieroba hehe

Nie Jos,ja nie mam przyjaciółek to po pierwsze a po drugie nie pożyczam pieniędzy...
Coś się wymyśli ale z nerwów to i głowa mnie boli,na wymioty mi się zbiera i staranek nie będzie:( Do doooooopy z tym cyklem i wszystkim innym.
Dawno takiego doła nie miałam:(

ulozy sie wszystko spokojnie ! a staranek nie przerywaj teraz jak tak dobrze wszystko sie zapowiada , bo bedziesz pozniej zalowac :(((

kurka maly po szczepieniu niespokojny mega , placze biedak okropnie i krzyczy :( az mi serce peka , do tego temp. skoczyla
teraz zanal , ale nie spi spokojnie :( ehhh glupie szczepienia :/

czy tak bedzie za kazdym razem ? czy tylko to pierwsze takie jest ??

asionek : ja wczesniej takie rabotne panie tez z miejsca odsylalam ale teraz zbytnio tez nie mam wyboru, bo ona zaprowadzala L. do przedszkola, plus z przedszkola do domu, specjalnie przyjezdzala na 45min wracala do innych klientek, i po przedszkolu na godizne bo siesta... nikt normalnie nie chce jechac z domu 30min zeby pracowac 45... tylko ja znalezlismy...wiec troszki od niej jestem uzalezniona, bo po cesarce nie moge pchac wozka, L. i dzidzi... do polowy stycznia przynajmniej musze miec pomoc...

carola : szkoda przegapic staranka :////////// :(((((((

asionek : szczepienia trudno przewidziec, nie ma zasady... kurde...szkoda maluszka
aha a jeszcze tak zeby mi cisnienie skoczylo to to jest 12 eurodla pani ale z oplatami i innymi to 24... i dopiero za rok mozmey polowe odpisac od podatku wiec poki co placimy pani 24/h... za robote na 40%... no ale coz...

No tak ale w takich nastrojach komu się chce?
M. pojechał z Oliwią na pogotowie...boli ją z lewej strony pod żebrem...pewnie z nerwów bo mamunia znowu popis dała...

reklama
carola... diabli nadali znowu kłopoty... :dry:

lili drobna blond kobitka z długim warkoczem za prawie 8h zażyczyła 120zł - wysprzątane WSZYSTKO idealnie, boję się czegokolwiek dotknąć :szok:
Dałam 140. Wpadłam w kompleksy..
jos wiesz co.... ja myślałam o sobie, że dokładna jestem, ale ona tak posprzątała :szok: że sama bym tego lepiej nie zrobiła :huh::unsure: I w dodatku przez te 8 godzin nic nie jadła, raz jej tylko kawę zrobiłam. A szczupła jaka!! :no:
Spadłam z piedestału cholera by to... A G przyjechał i mówi, że "może byśmy ją tak raz w miesiącu na to sprzątanie..?" No cholera by to......

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry