reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
carola : do swiat jeszcze zostalo kilka dni, moze cos sie poprawi :) jeszcze nic straconego...

kocurro :zazdroszcze pani rozgarnietej i dokladnej, i ZA 15ZL... moja nietsety albo nierozgarnieta albo leniwa albo to i to, a bierze 12 euro sobie... wyszukuje sobie co jej lzej, np prasuje pieluchy tetrowe, a koszule obok wisza 4 dni...
3 razy mowilam ze tetrowych nie prasujemy, ale jak wracam z karmienia czy kapieli malego, sklepu zawsze widze kupke tetrowych wypraspwanych...
nie mam juz na nia sily, powiedzmy ze olalam i dalam sobie na wstrzymanie jako ze nie z naszej kieszeni beda jej 2 m-ce pracy, tylko prezent od prababki... ale faktycznie kobitra jest niesamowita... 32 lata ma... a tempo jak moja prababcia co 1.02 skonczy 103 :)

made : witaj :) fajnie ze sie zygmus wyciszyl !!!!!!!!!!!!! :)

nam udalo sie dzis znow zgrac drzemke razem, co prawda maly wtsal wczesniej, a poldek az do 16h30 spal, ale udalo mi sie polezec i posapc jakas godzine a to juz graniczy z cudem ;)

w czasie niani sobie wyszlam na zkaupy i kupilam w lumpiku L. sweter i kupe nowych kosuzlek po cenie uzywanych !!!! i mlodszemu tez jedna na dlugi rekawek, niech ma! :)

reklama
carola : dacie rade, zobaczycie :)
masz w domu rzeczy podstawowe typu maka jaja do ciast ??? a nie uda sie na kilka dni kasy pozyczyc od jakiejs zaufanej dobrej przyjaciolki???? :)

kocurro : sliczne ozdoby!!!

Nie Jos,ja nie mam przyjaciółek to po pierwsze a po drugie nie pożyczam pieniędzy...
Coś się wymyśli ale z nerwów to i głowa mnie boli,na wymioty mi się zbiera i staranek nie będzie:( Do doooooopy z tym cyklem i wszystkim innym.
Dawno takiego doła nie miałam:(

carola : czemu :)

co do usg to racja ma asionek ze zalezy od maszyny i dr
u mnie tez z L. bylo widac tak ze nawet ja niemedyczna z pepowina tego pomylic nie moglam ;) hyhyhy
uwielbiam synusiow mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :)
glupawka :)

hehe ja tez :)))

Czy ja się już dziś witałam ... ? :confused: coś za szybko się dzień dziś kręci, a ja mam mało pamięci operacyjnej :-p

Chciałam sie pochwalić, że od 9 mam panią Kasię, która sprząta :)))))))))))))) Będę mieć umyte okna i te cholerne połacie podłogi, fronty szaf, lustra itp. na święta :tak: Nie sądziłam, że nie wszystko się da przy dziecku robić.. :-p Otóż faktycznie - NIE DA SIĘ :-D Chyba, że po łebkach..

fajnie , ze masz pomoc :) na takim metrazu z malym dzieckiem to napewno ciezko sie ogarnac ..

kocurro :zazdroszcze pani rozgarnietej i dokladnej, i ZA 15ZL... moja nietsety albo nierozgarnieta albo leniwa albo to i to, a bierze 12 euro sobie... wyszukuje sobie co jej lzej, np prasuje pieluchy tetrowe, a koszule obok wisza 4 dni...
3 razy mowilam ze tetrowych nie prasujemy, ale jak wracam z karmienia czy kapieli malego, sklepu zawsze widze kupke tetrowych wypraspwanych...
nie mam juz na nia sily, powiedzmy ze olalam i dalam sobie na wstrzymanie jako ze nie z naszej kieszeni beda jej 2 m-ce pracy, tylko prezent od prababki... ale faktycznie kobitra jest niesamowita... 32 lata ma... a tempo jak moja prababcia co 1.02 skonczy 103 :)

podziwiam stalowe nerwy :) u mnie by juz tej pani tak latwo nie bylo , a w zaadzi to pewnie juz by nie pracowala :) szkoda i tych 12e na takiego nieroba hehe

Nie Jos,ja nie mam przyjaciółek to po pierwsze a po drugie nie pożyczam pieniędzy...
Coś się wymyśli ale z nerwów to i głowa mnie boli,na wymioty mi się zbiera i staranek nie będzie:( Do doooooopy z tym cyklem i wszystkim innym.
Dawno takiego doła nie miałam:(

ulozy sie wszystko spokojnie ! a staranek nie przerywaj teraz jak tak dobrze wszystko sie zapowiada , bo bedziesz pozniej zalowac :(((

kurka maly po szczepieniu niespokojny mega , placze biedak okropnie i krzyczy :( az mi serce peka , do tego temp. skoczyla
teraz zanal , ale nie spi spokojnie :( ehhh glupie szczepienia :/

czy tak bedzie za kazdym razem ? czy tylko to pierwsze takie jest ??

asionek : ja wczesniej takie rabotne panie tez z miejsca odsylalam ale teraz zbytnio tez nie mam wyboru, bo ona zaprowadzala L. do przedszkola, plus z przedszkola do domu, specjalnie przyjezdzala na 45min wracala do innych klientek, i po przedszkolu na godizne bo siesta... nikt normalnie nie chce jechac z domu 30min zeby pracowac 45... tylko ja znalezlismy...wiec troszki od niej jestem uzalezniona, bo po cesarce nie moge pchac wozka, L. i dzidzi... do polowy stycznia przynajmniej musze miec pomoc...

carola : szkoda przegapic staranka :////////// :(((((((

asionek : szczepienia trudno przewidziec, nie ma zasady... kurde...szkoda maluszka
aha a jeszcze tak zeby mi cisnienie skoczylo to to jest 12 eurodla pani ale z oplatami i innymi to 24... i dopiero za rok mozmey polowe odpisac od podatku wiec poki co placimy pani 24/h... za robote na 40%... no ale coz...

No tak ale w takich nastrojach komu się chce?
M. pojechał z Oliwią na pogotowie...boli ją z lewej strony pod żebrem...pewnie z nerwów bo mamunia znowu popis dała...

reklama
carola... diabli nadali znowu kłopoty... :dry:

lili drobna blond kobitka z długim warkoczem za prawie 8h zażyczyła 120zł - wysprzątane WSZYSTKO idealnie, boję się czegokolwiek dotknąć :szok:
Dałam 140. Wpadłam w kompleksy..
jos wiesz co.... ja myślałam o sobie, że dokładna jestem, ale ona tak posprzątała :szok: że sama bym tego lepiej nie zrobiła :huh::unsure: I w dodatku przez te 8 godzin nic nie jadła, raz jej tylko kawę zrobiłam. A szczupła jaka!! :no:
Spadłam z piedestału cholera by to... A G przyjechał i mówi, że "może byśmy ją tak raz w miesiącu na to sprzątanie..?" No cholera by to......

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry