reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
doczytałam Was :)
ale już nie pamietam co komu pisać...
carola &&&&& za pomyslny cykl i "ostatni" starankowy i szczęśliwy
mary temperatura do spaceru to -10 info od pediatry :)

no i co pamietam to o spaniu była mowa, wiec ja powiem tylko tyle z dośwaidczenia wlasnego... u nas obie dziewczynki zaczeły same spać ok. 3 miesiaca życia i nie było to okupione jakimś płaczem, czy metodą 3-5-7, poprostu odkładałam po kapieli do łózeczka, pogaworzysły sobie i zazypiały, jednak po kolkach nastepuje kolejny bardzo bolesny okres dla dziecka no i rodziców też - ZĄBKOWANIE :wściekła/y: no i wówczas wszystko znowu sie sypie... u nas ząbkowanie jest bardzo bolesne, u Ali wychodziły zawsze po 4 zeby na raz wiec do 2 latek miała już kąplet 20szt. a u Mai znowu nie wychodzą tak szybko, ale za to długo przebić sie nie mogą, w dzien dziecko zajmie sie zabawą i tak bradzo nie odczuwa tego bólu ale w nocy jest masakra... budzi sie co chwile i nie może zasnąć a syropy przeciwbólowe, czopki czy żele na zęby pomagają tylko na chwile, wiec ja na poczatku bralam Maje utuliłam i odkładałam do jej łózka, ale takiego wstawania co godzine to nie zniesie na dłuższą mete nikt, wiec zaczelam ją kłaść obok siebie no i spała lepiej bo szyko mogłam jej smoka podać, przytulić, pogłaskać czy cyca podać by sie napiła i tak nasze samodzielne spanie poszło w zapomnienie... Jak dziecko cierpi czlowiek chce zrobić wszystko by mu ulzyć i wówczas łamie swoje żelazne zasady a wrócić do dobrych nawyków gdy dziecko ma już w okolicach roku jest trudno bo teraz nawet jak Mai zęby nie dokuczają (choc takich dni jest niewiele) to i tak sama nie zaśnie bo umie już sama stawać w łóżeczku i ja ja kłade a ona wstaje i chodzi w koło łóżeczka i płacze by ją zabrać a jak nie przychodze to zaczyna sie drzeć i może to trwać bardzo długo... uwierzcie mi, że wówczas metoda 3-5-7 nie zadziala a przynajmniej na mojego wrzaskuna nie działa bo ona zwyczajnie nie da sie polożyć tylko stoi i wrzeszczy a jak nikt nie przychodzi to sie rzuca do tyłu i sie uderzy i dalej sie drze jeszcze gorzej... wiem, że jak będzie wiecej rozumieć to sie nauczy spać sama - tak miałam też z Alą i jak miała 1,5 roku to kupiliśmy jej łóżeczko takie z ikea już dla juniora z takim ogranicznikiem by nie spadła w nocy jak sie krecić będzie i jej powiedzielismy, że jest juz dziewczynką a nie bobasem i będzie miała swoje dorosle łóżeczko i tam będzie spać i ona to zrozumiała, łózeczkiem była zachwycona i sama w nim spala całą noc i nie przychodziła do naszego łóżka :) no i jestem przekonana, że i z Mają będzie podobnie a przynajmniej będe robić wszystko by tak było, teraz jeste jeszcze mała i nie rozumie dlaczego nie może spać z mamą jak zwykle z nią śpi, nie umie sobie radzić z emocjami i jak ją ignoruje to ona w zlości sie rzuca, wiec nie chce jej teraz stresować a po drugie dopóki te zęby jej dokuczają to i tak nie prześpi mi całej nocy i bede musiała do niej latać a co to dla mnie za odpoczynek nocny jak co godzine stoje przy łóżku dziecka i usypiam ją 10 min by sie połozyć i za godzine robić to samo - to nie jest spanie to jest udreka, wiec póki co musi spać ze mną, choc wiadomo, wolałabym spać z mężem... :(

reklama
Maran,dziękuję:)
Kiedyś już pytałam o Twoją suknię ślubną,śliczna jest,gdzie ją kupiłaś?

carolinee ja kupowałam chyba z jakiegoś salonu w moich okolicach i wiem, że ona nawet droga nie była, nie chciałam na jeden raz wydawać na suknie jakiejś wielkiej kwoty... Na pewno suknia nie przekroczyła kwoty 700zł. do tego dokupiłam na allegro welon, birzuterie, a i takie futerko króciutkie dzień przed slubem bo padałao i zimno było, ale futerka nie ubrałam bo na drugi dzień było cieplutko i bez deszczu a ślub braliśmy 6 października 2007 roku :) suknia nawet gdzieś u mojej teściowej jest bo nie miałam nigdy czasu jej wystawić... i chyba nigdy nie wystawie bo cały czas mieszkam w IR. smiałam sie do mojego Adama, ze sie przerobi na sukienke komunijna dla dziewczynek ;-)

hejka

carola : zdrowka dla ninki i mega mega &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za staranka :) musi sie udac !!!!

maran : witaj !!!!!!!!!

rureczka : dobrze ze mdlosci i wymioty cie ominely :)
a wyprawke uwazam ze dobrze kompletowac wczesniej... nie wierze w zadne zabobony itp
a wiadomo ze zawsze finansowo lzej
jak moge ci cos doradzic to szukaj internetowych wyprzedazy, ja tak kompletowalam wyprawke na jakies 5 m-cy przed porodem, nie zawsze od zaraz trafi sie fajna wyprzedaz, ale czekajac i sprawdzajac codziennie poznajdywalam wszystko nowe ze sklepu za super ceny, typu lezacéek za 35 euro zamiast 95 itp itd
nie wiem jak w PL nazywaja sie takie wyprzedaze -60% i nawet -80% ale moze carola ci cos doradzi gdzie pojawiaja sie pordukty dla dzieci? moze to makaroni gdzie ona kupila pierscionek tez robi zabawki ciuszki itp ?

a co do zabkowania to nie ma reguly... u nas zabkowanie przeszlo niezauwazone... widac je tylko bylo po sliniueniu sie i 2 razy kupce bardziej luznej niz zawsze i po raz pierwszy zaczerwieniona pupa... podobnie szczepienia : zero marudnosci, goraczki, jedynynie dluzszy sen ze zmeczenia :)))))))))
zobaczymy jak bedzie z drugim brzdacem, pewnie bekne za wszystkie czasy hehe ;)

carola ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~oby pecholek nie poszedl na zmarnowanie, gratuluje pierwszej jazdy no i zdrowka dla Ninki

mary ale mala jest slodka
witaj maran fajnie ze do nas zawitalas.

mialam jechac kupic prezent dla Lukasza ale tesciow nie ma i nie wiem co jest grane, ale nie bede dzwonic.jutro sobie sama z Iwa autobusem pojade

a co do zabkowania to nie ma reguly... u nas zabkowanie przeszlo niezauwazone... widac je tylko bylo po sliniueniu sie i 2 razy kupce bardziej luznej niz zawsze i po raz pierwszy zaczerwieniona pupa... podobnie szczepienia : zero marudnosci, goraczki, jedynynie dluzszy sen ze zmeczenia :)))))))))
zobaczymy jak bedzie z drugim brzdacem, pewnie bekne za wszystkie czasy hehe ;)

kurna ale Ci zazdroszcze u nas z ząbkowaniem masakra, nikomu nie zycze takiego jakie jest u nas :( ja czasem to rycze z bezradności, złości i przemęczenia...

u nas zdecydowanie gorszy bel okres kolek niz zabkowanie. przy kolkach mala potrafila plakac caly dzien pomimo noszenia, zamykala sie tylko wtedy jak miala cyca w buzi.
a na zabkowanie byla marudna ale do zniesienia.

kurde mam problem zeby cos napisac bo mnie wylogowuje.
i jeszcze ten strasznie wolny net.

reklama
Jos,nooo ja specjalistka od zakupów:)))
Rureczko na markafoni.pl złotewyprzedaze.pl i limango.pl są wyprzedaże nowych ubranek.Ostatnio na Limango były wózeczki za śmieszną cenę:)

Maran,dzięki:)
Wiola...ja też nie mam się jak ruszyć bo Ninka chora,ale jutro rano idę na jazdę i do kosmetyczki,mąż z nią posiedzi.

Kupiłam małej buty,rozmiar 27...a wkładka 19,5cm:wściekła/y: wrrrrrrrr,ona ma 27 i wkładkę 17/17,5cm....teraz mam buty na nastepny rok i dzięki temu w sumie mogę kupić piekne Nike w panterkę:))))
Nie ma tego złego...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry