reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
maly spi :) kapiel , cyc i poszedl spac :) rano wstal pobawil sie na macie i pozniej spal 4 h !! nie spal tyle juz dawnooo w dzien :) no i ja przy okazji sie wlanelam hehe , maz z pracy wrocic zdarzyl , a my w lozku :)

Asionek - my mamy takie kropelki do nosa (nie spray, bo to na małe dzieci nie działa):

images

To jest nic innego jak sól fizjologiczna. Mia też trochę zakatarzona, ale jej mija samo i jeszcze nic nie stosowałam.
.

pewnie u nas tego nie ma ... dalam sol fizjologiczna , poodciagalam wszystko i jakos przezlo teraz :)
tak mi pisali , ze moze zeby ida i wsumie mozliwe to troche , bo objawy pasuja wszystkie
niezle by bylo kurka ledwo kolki sie skonczymy , gazy nadal mecza , a juz zeby maja isc powoli :szok:

hej hej
Asionek-ja robię to samo co Lil na katar-plus daję 3-5 kropel wit. C na wzmocnienie, wietrzę dobrze mieszkanie i spacerki oczywiście-a z katarem nie biegnij do lekarza, bo mały może tam złapac coś gorszego-ja czekałam-jak był kaszel lub gorączka to wtedy obowiązkowo
a co zachowania małego-mi dzieci często po wyjazdach robiły takie numery, ile my się namęczyliśmy z Danielem po urlopie nad morzem-a byliśmy też tylko kilka dni-ale po 2-3 dniach wszystko wróciło do normy, także &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&-hmm a może coś go łapało-ten katarek- że taki maruda
a mężem się za dużo nie przejmuj-ja mojego mam ochotę mocno kopnąc w tyłek...
)

dzieki za rady :) narazie jakby wszystko przeszlo ...moze rzeczywiscie za duzo wrazen na raz ? w kazym razie do lekarza nie poszlam zobacze co dalej bedzie
13 we wtorek mamy szczepienia i wole zeby byl zdrowy
a maz no coz przegina ostatnio pale :/ trzeba go do piony postawic hehe

mama sie pyta czy kasa doszla ??

Asionku na katar woda morska w areozolu (nie w sprayu!) lub sól fizjologiczna - i zaraz potem odciągam fridą - na chwilę ulgę przynosi...Oprócz tego maść majerankowa pod nos - katar u takiego dzieciaczka to masakra..ciężko spać, ciężko jeść...

Do lekarza z katarem bym nie szła, ale z kaszlem już tak...U Was pewnie ta zmiana temperatur jest powodem - ja nie wiem skąd u nas to się wzięło - albo od Maciusia, albo od włażenia do sklepów (nie mam jak inaczej zrobić zakupów), albo od tego, że zimno w domu. Masakra...

wsumie w Pl grzeja juz na maksa i u mamy pomimo jednego grzejnika wlaczonego tylko i otwartego okna caly czas i tak bylo mega cieplo i sucho , my tutaj nie grzejemy wiec moze zmiana temperatury w domu tak podzialala ??
na szczescie jest lepiej i jakby przeszlo juz ...
tez musze z malym lazic na zakupy , rodzinki brak i nie ma go z kim zostawic

a mi sie zebralo na wpomnienia,moje kochane malenstwo.

jaka slodziutka :))

hejka

asionek : fajnie ze juz jestescie, powoli sie zorganizujecie! a maz to normalka, ze cie drazni, u mnie to samo, hormony opadaja i oczekiwania wieksze niz przed porodem :)

bylismy z malym dzis u pediatry, maly malo przybiera ale moze dlatego ze .... CIAGLE SPI!!!!:-):szok::baffled: poki co jets w normie ale mamy kontrolowac i ... buidzic na jedzenie w ciagu dnia
normalnie w szoku jestem, je 5-10min zasypia przyssany i spi od 2 do nawet 4 godzin... budzi sie , je pielucha i znowu... za to w nocy budzi sie co 1,5h-2h... wolalabym zeby bylo na odwrot ale coz...wszystkiego miec nie mozna :)

lil, asionek : jak to nie ma zdjec na FB ? przeciez sa!!!! czyzby ich nie bylo widac czy co...??????????? nie kumam...

milego wieczoru wszystkim!

no chyba wlasnie tak jest z tymi oczekiwaniami .. no nic musze swojego "nareperowac " :)
moj jak byl taki malusi tez tylko spal :) wstawal pojedla troche i juz na cycu zasypial i tak caly dzien :) w nocy tez spal ladnie , ale krocej , bo jak u ciebie co 2 h pobudka na cyca ...
a fotek nie bylo :( zaraz wejde i zobacze moze juz widac ? :)

reklama
Jos nie ma na FB fotek :(
masz dwa albumy L i rozne i tam tez nie ma ...

bylam na Nk
zakochalam sie !!!!!!!!!!!!!!!!! jest cudny !!! i jakie dwa slodziaki na pierwszym foto no wymieklam :-D
widze tez ma niezla fryzurke juz :) moja rodzinka to napatrzec sie na wlosy mojego nie mogla hehe , widzieli go codziennie i codziennie teksty o wlosach malego :)
wsumie wszystkie dzieci w rodzinie lyse sie rodzily i do tego o dziwo blond , a wszystkie jestesmy brunetki hehe
moj sie wylamal jako jedyny :)

dziewczyny polecam obejrzec te filmiki i poczytac o upakajaniu niemowlat :) na mojego dziala do ucha robienie sszzzzzzzz :)
http://ciekawnik.pl/dzieci-i-my/1017-5-sposobow-na-uspokojenie-niemowlcia-doktor-harvey-karp-radzi

Ostatnia edycja:
Asionku ten film jest rewelacyjny...też go polecam....To jest "Szczęśliwe niemowlę" tak?

Tak poza tym to dzień dobry, jestem w miarę wyspana, pada dziś u nas śnieg z deszczem. Znalazłam sposób jak mogę czytać książkę z małą - więc jestem szczęśliwa :-)

hej hej a ja dzisiaj lepiej posiedzę w krzakach, bo inaczej chyba kogoś zastrzelę...ja już nie mam sił, wymiękam, nie dośc że dzieci dały mi wczoraj popalic to jeszcze mężasty,grrrrrrrrrrrrr

no nic pozdrawiam i życzę miłego dzionka

aha Asionek jeszcze żadnej wpłaty nie miałam-na razie na koncie mam same wypłaty;)

Ostatnia edycja:
Hej!

I ja dziś w krzakach... Wczoraj Mia płakała 8-10 h w ciągu dnia plus do 1.00 w nocy... :no::sad: Jestem wykończona, a najgorsze, że nie mam jak jej ulżyć. Dziś idziemy na 13 do lekarza, ale cudu się nie spodziewam.

Miłego dnia!

Mary współczuję biedactwa:((((
Miejmy nadzieję,że się unormuje:)

Wiecie,humor mi się poprawił...mam szansę na super pracę przy Euro 2012,jest u nas Dolina Charlotty i będą tam się gościć piłkarze z Hiszpanii.Będę organizatorem/tłumaczem:))) trzymajcie &&&&&,praca może być szybko bo pewnie wcześniej trzeba mnóstwo rzeczy pozałatwiać:)

@ taka,że ledwo żyję,leje się ze mnie jak z wodospadu:(

reklama
witam i ja w czwrtkowy poranek maz pojechal w delegacje pojechala z nim wczoraj do 2 mamy na kawe itp fajnie dzien minal dzisiaj kolejny i zaraz znowu weekend

na 13ta wizyta u lekarza kontrolna na szczescie ciezarne maja pierwszenstwo wiec dlugo nie bede musiala czekac pozdrawiam i zycze milego dnia

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry