reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
maly spi :) kapiel , cyc i poszedl spac :) rano wstal pobawil sie na macie i pozniej spal 4 h !! nie spal tyle juz dawnooo w dzien :) no i ja przy okazji sie wlanelam hehe , maz z pracy wrocic zdarzyl , a my w lozku :)

Asionek - my mamy takie kropelki do nosa (nie spray, bo to na małe dzieci nie działa):

images

To jest nic innego jak sól fizjologiczna. Mia też trochę zakatarzona, ale jej mija samo i jeszcze nic nie stosowałam.
.

pewnie u nas tego nie ma ... dalam sol fizjologiczna , poodciagalam wszystko i jakos przezlo teraz :)
tak mi pisali , ze moze zeby ida i wsumie mozliwe to troche , bo objawy pasuja wszystkie
niezle by bylo kurka ledwo kolki sie skonczymy , gazy nadal mecza , a juz zeby maja isc powoli :szok:

hej hej
Asionek-ja robię to samo co Lil na katar-plus daję 3-5 kropel wit. C na wzmocnienie, wietrzę dobrze mieszkanie i spacerki oczywiście-a z katarem nie biegnij do lekarza, bo mały może tam złapac coś gorszego-ja czekałam-jak był kaszel lub gorączka to wtedy obowiązkowo
a co zachowania małego-mi dzieci często po wyjazdach robiły takie numery, ile my się namęczyliśmy z Danielem po urlopie nad morzem-a byliśmy też tylko kilka dni-ale po 2-3 dniach wszystko wróciło do normy, także &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&-hmm a może coś go łapało-ten katarek- że taki maruda
a mężem się za dużo nie przejmuj-ja mojego mam ochotę mocno kopnąc w tyłek...
)

dzieki za rady :) narazie jakby wszystko przeszlo ...moze rzeczywiscie za duzo wrazen na raz ? w kazym razie do lekarza nie poszlam zobacze co dalej bedzie
13 we wtorek mamy szczepienia i wole zeby byl zdrowy
a maz no coz przegina ostatnio pale :/ trzeba go do piony postawic hehe

mama sie pyta czy kasa doszla ??

Asionku na katar woda morska w areozolu (nie w sprayu!) lub sól fizjologiczna - i zaraz potem odciągam fridą - na chwilę ulgę przynosi...Oprócz tego maść majerankowa pod nos - katar u takiego dzieciaczka to masakra..ciężko spać, ciężko jeść...

Do lekarza z katarem bym nie szła, ale z kaszlem już tak...U Was pewnie ta zmiana temperatur jest powodem - ja nie wiem skąd u nas to się wzięło - albo od Maciusia, albo od włażenia do sklepów (nie mam jak inaczej zrobić zakupów), albo od tego, że zimno w domu. Masakra...

wsumie w Pl grzeja juz na maksa i u mamy pomimo jednego grzejnika wlaczonego tylko i otwartego okna caly czas i tak bylo mega cieplo i sucho , my tutaj nie grzejemy wiec moze zmiana temperatury w domu tak podzialala ??
na szczescie jest lepiej i jakby przeszlo juz ...
tez musze z malym lazic na zakupy , rodzinki brak i nie ma go z kim zostawic

a mi sie zebralo na wpomnienia,moje kochane malenstwo.

jaka slodziutka :))

hejka

asionek : fajnie ze juz jestescie, powoli sie zorganizujecie! a maz to normalka, ze cie drazni, u mnie to samo, hormony opadaja i oczekiwania wieksze niz przed porodem :)

bylismy z malym dzis u pediatry, maly malo przybiera ale moze dlatego ze .... CIAGLE SPI!!!!:-):szok::baffled: poki co jets w normie ale mamy kontrolowac i ... buidzic na jedzenie w ciagu dnia
normalnie w szoku jestem, je 5-10min zasypia przyssany i spi od 2 do nawet 4 godzin... budzi sie , je pielucha i znowu... za to w nocy budzi sie co 1,5h-2h... wolalabym zeby bylo na odwrot ale coz...wszystkiego miec nie mozna :)

lil, asionek : jak to nie ma zdjec na FB ? przeciez sa!!!! czyzby ich nie bylo widac czy co...??????????? nie kumam...

milego wieczoru wszystkim!

no chyba wlasnie tak jest z tymi oczekiwaniami .. no nic musze swojego "nareperowac " :)
moj jak byl taki malusi tez tylko spal :) wstawal pojedla troche i juz na cycu zasypial i tak caly dzien :) w nocy tez spal ladnie , ale krocej , bo jak u ciebie co 2 h pobudka na cyca ...
a fotek nie bylo :( zaraz wejde i zobacze moze juz widac ? :)

reklama
Jos nie ma na FB fotek :(
masz dwa albumy L i rozne i tam tez nie ma ...

bylam na Nk
zakochalam sie !!!!!!!!!!!!!!!!! jest cudny !!! i jakie dwa slodziaki na pierwszym foto no wymieklam :-D
widze tez ma niezla fryzurke juz :) moja rodzinka to napatrzec sie na wlosy mojego nie mogla hehe , widzieli go codziennie i codziennie teksty o wlosach malego :)
wsumie wszystkie dzieci w rodzinie lyse sie rodzily i do tego o dziwo blond , a wszystkie jestesmy brunetki hehe
moj sie wylamal jako jedyny :)

dziewczyny polecam obejrzec te filmiki i poczytac o upakajaniu niemowlat :) na mojego dziala do ucha robienie sszzzzzzzz :)
http://ciekawnik.pl/dzieci-i-my/1017-5-sposobow-na-uspokojenie-niemowlcia-doktor-harvey-karp-radzi

Ostatnia edycja:
Asionku ten film jest rewelacyjny...też go polecam....To jest "Szczęśliwe niemowlę" tak?

Tak poza tym to dzień dobry, jestem w miarę wyspana, pada dziś u nas śnieg z deszczem. Znalazłam sposób jak mogę czytać książkę z małą - więc jestem szczęśliwa :-)

hej hej a ja dzisiaj lepiej posiedzę w krzakach, bo inaczej chyba kogoś zastrzelę...ja już nie mam sił, wymiękam, nie dośc że dzieci dały mi wczoraj popalic to jeszcze mężasty,grrrrrrrrrrrrr

no nic pozdrawiam i życzę miłego dzionka

aha Asionek jeszcze żadnej wpłaty nie miałam-na razie na koncie mam same wypłaty;)

Ostatnia edycja:
Hej!

I ja dziś w krzakach... Wczoraj Mia płakała 8-10 h w ciągu dnia plus do 1.00 w nocy... :no::sad: Jestem wykończona, a najgorsze, że nie mam jak jej ulżyć. Dziś idziemy na 13 do lekarza, ale cudu się nie spodziewam.

Miłego dnia!

Mary współczuję biedactwa:((((
Miejmy nadzieję,że się unormuje:)

Wiecie,humor mi się poprawił...mam szansę na super pracę przy Euro 2012,jest u nas Dolina Charlotty i będą tam się gościć piłkarze z Hiszpanii.Będę organizatorem/tłumaczem:))) trzymajcie &&&&&,praca może być szybko bo pewnie wcześniej trzeba mnóstwo rzeczy pozałatwiać:)

@ taka,że ledwo żyję,leje się ze mnie jak z wodospadu:(

reklama
witam i ja w czwrtkowy poranek maz pojechal w delegacje pojechala z nim wczoraj do 2 mamy na kawe itp fajnie dzien minal dzisiaj kolejny i zaraz znowu weekend

na 13ta wizyta u lekarza kontrolna na szczescie ciezarne maja pierwszenstwo wiec dlugo nie bede musiala czekac pozdrawiam i zycze milego dnia

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry