Asionek31
Fanka BB :)
maly spi kapiel , cyc i poszedl spac rano wstal pobawil sie na macie i pozniej spal 4 h !! nie spal tyle juz dawnooo w dzien no i ja przy okazji sie wlanelam hehe , maz z pracy wrocic zdarzyl , a my w lozku
pewnie u nas tego nie ma ... dalam sol fizjologiczna , poodciagalam wszystko i jakos przezlo teraz
tak mi pisali , ze moze zeby ida i wsumie mozliwe to troche , bo objawy pasuja wszystkie
niezle by bylo kurka ledwo kolki sie skonczymy , gazy nadal mecza , a juz zeby maja isc powoli
dzieki za rady narazie jakby wszystko przeszlo ...moze rzeczywiscie za duzo wrazen na raz ? w kazym razie do lekarza nie poszlam zobacze co dalej bedzie
13 we wtorek mamy szczepienia i wole zeby byl zdrowy
a maz no coz przegina ostatnio pale :/ trzeba go do piony postawic hehe
mama sie pyta czy kasa doszla ??
wsumie w Pl grzeja juz na maksa i u mamy pomimo jednego grzejnika wlaczonego tylko i otwartego okna caly czas i tak bylo mega cieplo i sucho , my tutaj nie grzejemy wiec moze zmiana temperatury w domu tak podzialala ??
na szczescie jest lepiej i jakby przeszlo juz ...
tez musze z malym lazic na zakupy , rodzinki brak i nie ma go z kim zostawic
jaka slodziutka )
no chyba wlasnie tak jest z tymi oczekiwaniami .. no nic musze swojego "nareperowac "
moj jak byl taki malusi tez tylko spal wstawal pojedla troche i juz na cycu zasypial i tak caly dzien w nocy tez spal ladnie , ale krocej , bo jak u ciebie co 2 h pobudka na cyca ...
a fotek nie bylo zaraz wejde i zobacze moze juz widac ?
Asionek - my mamy takie kropelki do nosa (nie spray, bo to na małe dzieci nie działa):
To jest nic innego jak sól fizjologiczna. Mia też trochę zakatarzona, ale jej mija samo i jeszcze nic nie stosowałam.
.
pewnie u nas tego nie ma ... dalam sol fizjologiczna , poodciagalam wszystko i jakos przezlo teraz
tak mi pisali , ze moze zeby ida i wsumie mozliwe to troche , bo objawy pasuja wszystkie
niezle by bylo kurka ledwo kolki sie skonczymy , gazy nadal mecza , a juz zeby maja isc powoli
hej hej
Asionek-ja robię to samo co Lil na katar-plus daję 3-5 kropel wit. C na wzmocnienie, wietrzę dobrze mieszkanie i spacerki oczywiście-a z katarem nie biegnij do lekarza, bo mały może tam złapac coś gorszego-ja czekałam-jak był kaszel lub gorączka to wtedy obowiązkowo
a co zachowania małego-mi dzieci często po wyjazdach robiły takie numery, ile my się namęczyliśmy z Danielem po urlopie nad morzem-a byliśmy też tylko kilka dni-ale po 2-3 dniach wszystko wróciło do normy, także &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&-hmm a może coś go łapało-ten katarek- że taki maruda
a mężem się za dużo nie przejmuj-ja mojego mam ochotę mocno kopnąc w tyłek...
)
dzieki za rady narazie jakby wszystko przeszlo ...moze rzeczywiscie za duzo wrazen na raz ? w kazym razie do lekarza nie poszlam zobacze co dalej bedzie
13 we wtorek mamy szczepienia i wole zeby byl zdrowy
a maz no coz przegina ostatnio pale :/ trzeba go do piony postawic hehe
mama sie pyta czy kasa doszla ??
Asionku na katar woda morska w areozolu (nie w sprayu!) lub sól fizjologiczna - i zaraz potem odciągam fridą - na chwilę ulgę przynosi...Oprócz tego maść majerankowa pod nos - katar u takiego dzieciaczka to masakra..ciężko spać, ciężko jeść...
Do lekarza z katarem bym nie szła, ale z kaszlem już tak...U Was pewnie ta zmiana temperatur jest powodem - ja nie wiem skąd u nas to się wzięło - albo od Maciusia, albo od włażenia do sklepów (nie mam jak inaczej zrobić zakupów), albo od tego, że zimno w domu. Masakra...
wsumie w Pl grzeja juz na maksa i u mamy pomimo jednego grzejnika wlaczonego tylko i otwartego okna caly czas i tak bylo mega cieplo i sucho , my tutaj nie grzejemy wiec moze zmiana temperatury w domu tak podzialala ??
na szczescie jest lepiej i jakby przeszlo juz ...
tez musze z malym lazic na zakupy , rodzinki brak i nie ma go z kim zostawic
a mi sie zebralo na wpomnienia,moje kochane malenstwo.
jaka slodziutka )
hejka
asionek : fajnie ze juz jestescie, powoli sie zorganizujecie! a maz to normalka, ze cie drazni, u mnie to samo, hormony opadaja i oczekiwania wieksze niz przed porodem
bylismy z malym dzis u pediatry, maly malo przybiera ale moze dlatego ze .... CIAGLE SPI!!!!:-) poki co jets w normie ale mamy kontrolowac i ... buidzic na jedzenie w ciagu dnia
normalnie w szoku jestem, je 5-10min zasypia przyssany i spi od 2 do nawet 4 godzin... budzi sie , je pielucha i znowu... za to w nocy budzi sie co 1,5h-2h... wolalabym zeby bylo na odwrot ale coz...wszystkiego miec nie mozna
lil, asionek : jak to nie ma zdjec na FB ? przeciez sa!!!! czyzby ich nie bylo widac czy co...??????????? nie kumam...
milego wieczoru wszystkim!
no chyba wlasnie tak jest z tymi oczekiwaniami .. no nic musze swojego "nareperowac "
moj jak byl taki malusi tez tylko spal wstawal pojedla troche i juz na cycu zasypial i tak caly dzien w nocy tez spal ladnie , ale krocej , bo jak u ciebie co 2 h pobudka na cyca ...
a fotek nie bylo zaraz wejde i zobacze moze juz widac ?