reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Kocurku no ja mam kotkę - dobra z niej kobita, ale jak mam dwójkę dzieci i jeszcze "trzecie" coś chce to mnie czasem trafia....nie umiem się potroić hehe...

A z tym wiązaniem to dobra - wycofuję się pod warunkiem, że Wy się sami przywiążecie :tak:

Paulinka pogadam z moim panem - mi najbardziej zależy, żeby okna rano suche były - może faktycznie tabletki nie dadzą rady, bo nas naprawdę zimą dosłownie zalewa...

No nic muszę zmykać...

Cześć

W temacie wilgoci, to mamy tez mokre okna. W tamtym roku myśleliśmy, że to przez mokre ściany po remoncie, ale teraz doszliśmy do wniosku, że mamy zbyt szczelna okna i drzwi. Zostawiamy na noc rozszczelnione okno balkonowe (bo tylko to się otwiera) i rano jest ok, nie ma wilgoci na oknach. W kuchni robię tak samo, jak pranie suszę, lub gotuję:sorry2:

hej :)
wzielam przyklad z Kocurka i innych pracowitych zuczkow i juz chalupa wysprzatana :) maly spi , ale steka troche , bo baczki puszcza ..

od 2 dni zrezygnowal z karmienia o 2 w nocy , teraz je ok 24 i pozniej dopiero ok 4.30 :) mi pasi troche dluzszy sen sie przyda :)
no i tez dluzej spi wieczorem , wczoraj jak zasnal przed 18 to wstal przed 22 :) wczesniej tylko cyca doil non stop , pierwszy raz dwa wciagnal i jeszcze raz wrocil do pierwszego :szok: tak mi nakrecil wczoraj produkcje , ze malo piersi mi pozniej nie pekly w szwach ..

Jos ty to sie masz z tym spaniem :(
a u nas ok dzieki :) no i racja niedlugo lece !! az mnie ciary z podniecenia przechodza hehe, rok nie bylam ponad :( wczesniej latalam min. 3 razy do roku
dobrze , ze mam malego to i czas szybciej leci i zaraz nim sie obejrze , bede walizki pakowac :)

Asionek - oj, co ja z nimi nie robiłam... :crazy::baffled::zawstydzona/y::szok: Nie dane mi być znów blondynką... :crazy: Jutro muszę dokupić farbę i położyć na to, co mi dzis wyszło, bo chyba padnę jeśli będę z tym dziwnym kolorem musiała chodzić dłuzej niż tyle, co jutro do sklepu... :no::no::no: No to super, że tak szybciutko doszłaś do siebie!!! :happy2::happy2::happy2: Brzuch chyba jedynie ćwiczeniami da się poprawić... Ale wyglądasz naprawdę świetnie po foteczkach na FB. :happy2::happy2::happy2: A co do wkładek - to są wielorazowe? Hmm, muszę poszukać i mam nadzieje, że u mnie też są! A jakiejś konkretnej firmy? A co do muszelek, to super, że u Ciebie są, myślałam, ze takie wynalazki sprzed 1000 lat to tylko tu... :-D Podobno są super i działają, więc ja je sobie zakupię na pewno!

!

ja chyba pojde do fryca mojego w Pl :) wsumie sama farbuje , bo robie ciemny braz tylko wiec szkoda kasy na fryca , ale podciac by sie przydalo , bo rok nic z nimi nie robilam podczas zapuszczania , wsumie okres ciazy to swietny pomysl zeby zregenerowac i zapuscic wloski , bo witaminek duzo i rosna jak szalone :)
za cwiczenia wezme sie za jakis czas :) o ile znajde czas ...
co do wkladek ja mam te wielorazowe z bebecomfort czy jakos tak , 6 ich jest i woreczek do prania :) tylko , ze ksztalt maja nie za fajny i na piersi ladnie sie nie ukladaja , ale chyba zadne wkladki ladnie nie wygladaja niestety
a muszle tez spoko tylko dziwnie wygladaja pod ubraniem hehe

No i nastały w końcu takie czasy, kiedy kocur będzie wpadał się skarżyć :sorry2: Ręce po prostu makabra - co się położę to je tracę. Drewno. Zimne, mrowiejące drewno. Nie mam w nich czucia. Czyli sytuacja jest taka - nie mogę się kłaść, nawet w pozycji półleżącej. I nie mogę zasnąć, bo zaraz mała się budzi i chce na rączki albo cyca, a ja z takimi kończynami nie jestem w stanie nic zrobić.. dopiero jak pochodzę, przywrócę krążenie, rozgrzeję pod wodą, a to trwa.. No naprawdę jasny szlag by trafił, żebym ja własnym dzieckiem nie mogła się zająć i przespać paru godzin :-(
!

kurcze Kocurek wspolczuje :( idz koniecznie do jakiegos lekarza !! oby pomogl ci jakos i przeszlo szybko !!

czesc
padam na pyszczek, przeziebienie u mnie przejsc niechce , u Iwy mimo lekow sie rozkreca. w nocy mi wymiotowala, spalam z nia a teraz o 6 juz wstala, ma chrype i placze przy kazdym kaszlnieciu...

/QUOTE]

zdrowka duzo i lez ile sie da :)

No i mała puściła głośnego bąka i się obudziła...

moj sie przebudza przy baczkach ,bo steka , ale wtedy klepie go po tyleczku chwile i zasypia znowu :)

Wygońcie mnie z łóżka :(((

a po co ?? lez ile sie da i korzystaj !! :)

Powróciłam. Kupiłam sobie olejek i balsam przeciw rozstępom dla kobiet w ciąży. Obadamy te cuda... chociaż podobno jak ktoś ma mieć to i tak żadne specyfiki nie pomogą. Moja kuzynka przytyła w ciąży 24 kg i ani jednego nie miała, a koleżanka chyba z 10 i cały brzuch w kreskach...

Asionku jak brzuszek Małego? Lepiej troszkę?

reklama
Dobra piszę ostatni raz i mam nadzieję ,że tym razem mi się nie skasuje.
A więc po wizycie wiem ,że moje maleństwo ma antenkę ,ale i dowiedziałam się ,że mam za mało wód płodowych ,a więc leże sobie na patologi ciąży. Postaram się jeszcze później coś napisać z tym ,że internet mi cały czas się rozłącza więc co najwyżej dam mężowi kartkę i on napiszę z domu co i jak ;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry