reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
hahahaha Robaczki moje :-p śmietanko towarzyska :-D humor lekko poprawił mi się, ale pogoda jest do doopy :confused2:

LILU co do tych wymiarów, to się nie sugeruj, bo u mnie też jeden lekarz stwierdził, że wcale nie jestem w 40 tygodniu, tylko w 38, a jak byłam już na IP przed porodem, to lekarz stwierdził, że to nie prawda, więc ja wcale się tym nie sugerowałam, chociaż strasznie się zdziwiłam, jak można pomylić się o 2-3 tygodnie :szok:

KOCURRRO aaaaaale ty masz usta, mniam, mniam!!!! :-p co do Oleńki, to ciocia Boogie się zakochała i kropka!!!! :-D:-D:-D:-D

KAROLA :happy: hola chica! zdrówka dla Oliwki!!!

WIOLKA Zosia samosia z Ciebie ;-):laugh2:

hej jestem i ja :-)

humor dzisiaj do du...
od rana sie tak wkurzylam , ze az sobie poplakalam :wściekła/y:
zadzwonilam do firmy kurierskiej co wozek nadala mama i kuzwa oni go nawet z Pl nie wyslali jeszcze !!!:wściekła/y::angry:
normalnie dramat na calego ... siedze od tyg. zamknieta jak pies i mam dosc ....
pogoda cudna niebo bez chmurne , ponad 30 stopni , a ja z malym w domu gnijemy :-(
nie wiem kiedy ten wozek i reszta dojda , ale z tyg. napewno jeszcze :wściekła/y:
i teraz dumam co robic ... nie chce kupowac wozka , bo co zrobie pozniej z 3 w domu ?? nie za bardzo mam od kogo pozyczyc nawet
znajoma byla ma sie zapytac kogos moze pozyczy , ale wole sie nie nastawiac
szukalam na necie i sa jakies wozki do wynajecia , tylko ceny porazka , albo juz niedyspozycyjne sa
mowie wam jestem tak zla , ze szok :/ lby bym im poorywala normalnie :angry:
i do tego ta pogoda cudna , az zal mi du... sciska , czuje , ze depreche zaraz bede miala :(

sorki , ze tak o sobie tylko , ale nie mam weny na nic , nawet poczytac co u was :-:)zawstydzona/y:

Asionku kochany rozumiem Cię, ale nie denerwuj się słoneczko - jak macie taką piękną pogodę to na pewno jeszcze długo taka będzie! A u nas z kolei jest taka wstrętna pogoda, że nawet jakbym miała wózek to bym chyba nie wyszła! Odetchnij i trzymam kciuki, żeby szybko udało Ci się wózeczek załatwić!

Boogie kochana dziękuję Ci też za te wyjaśnienia! Są bardzo pocieszające! I nawet nie wiesz jak przyjemnie czytać Twoje posty!!!!!!!! Jesteś częścią tej śmietanki hehe :-):-):-)

Wioluś współczuję porcelany!!!! PAPAPA!!!!!!!!

asionek : kurka blada... nawalili z wozkiem na calej linii... no ale moze za pare dni juz ebdzie u ciebie, a na te 3-4 dni kupowac nie warto... moze ktos pozyczy... kurde nie mam pomyslu... oprocz wyszukania w bloku/kamienicy jakiejs mamy co ma takie dziecko nie za duze, moze zachowala gondolke???? 3maj sie i poplacz sobie, to daje ulge!

kocurek
: Olenksa sliczna!!! No i ma po kim byc... czy mi sie wydaje czy ty mialas oczy pomalowane na porod...? Czy ty chces zmnie do konca dobic? ja nie mam sily sie malowac na codzien i ograniczam sie do niesmierdzenia a ty wyskakujesz na porod w makijazu...?
rece mi opadly jak klapouchemu uszka :)

lil : a do ciebie adresuje mniej wiecej taka sama wiadomosc jak wyzej do kocurka... 33 LATA? to jets kpina jakas!!!!!! wygladasz na 10mniej!!!!!!!!!!! to kwestia genow???? ja nietsety mam nieciekawa skore i za tatusiem rozbudowana mimike... co robi swoje... bedz botoksu sie nie obedzie... juz dzis czolo moje to 6 poziomych cienkich co prawda narazie ale juz stamych statycznych zmarszczek... co bedzie w wieku40? strach sie bac bo teraz mam czolo 40 latki... a moj tata w wieku 52 ma czolo dziadziusia... nie ze jetsem niemila, ale taka parwda... dlatego ja odkladam nie na emeryture, tylko na botoks ;)

wiolka : ja ciebie podziwiam pracowita kobieto... zreszta juz nie raz to mowilam...

lil : odnosnie tego lenia, to zapewniam cie, mozesz odetchnac, jest tu jeden wielki najwiekszy
a imie jego... J.....e ;)

co do pomocy mezow to wam zazdroszcze... moj ogranicza sie do tak z grubsza: wynoszenia smieci, zakupow ( jak jetsem w ciazy, inaczej raz na ruski rok), w weekend kapie malego no i bawi sie z nim caly dzien - no ale to nie z obowiazku/rozkazu tylko z samego siebie, bo caly tydzien go nie widzi( wiec w weekend odpoczywam), oproznia zmywarke z czystych naczyc, CZASEM wlozy brudne i wlaczy 'start' :)
czasem wyprasuje swoje koszule bo za to z kolei ja sie nie lapie ;)
czasem zmyje stol w kuchni, plyte i wokol plyty, no i wweekend gotuje ale tez nie zawsze... niby cos tam robi ale czasem mam nerwy bo takie tam male lekkie sprawy, a za szczotke od kibla, sciere i wanne to sie nie zlapie NIGDY...
i czasem juz sama nie wiem czy sie wkurzac i wyzywac, czy za duzo wymagam przy jego pracy ( od 7 do 20-21 a nawet 24-2...) czy faktycznie powienien byc podzial obowiazkow... tylko ze to co mnie wkurza, to to ze jak go delikatnie zmusze to ciezszej pracy to potrafi I TAK sie wymigac i ma niezbita wymowke : karze brac pomoc do domu. tylko nie wiem czy powinnam sie z tego cieszyc czy nie... bo czasem to wolabym zeby TO ON to zrobil dla samego faktu "dzielenia obowiazkow" a nie migal sie wymowka " zadzwon po pania X" ...
nom... to sie poskarzylam :)

rurka : nie poradze z praca.. zupelnie nie znam polskiego prawa pracy!!!

lil : odnosnie pokoi to my mamy duze mieszkanie i co z tego... 2 pokoje + wielki salon,a biorac pod uwage ze rodzina dlaeko przydalby sie i trzeci sypialniany... no ale w wersalu niestety ludzie uwazaja za PRAKTYCZNE miec 100metrow i w tym 35 salonu i 11 hallu... a pozniej 2 sypialnie klitki... tez nie wiem kiedy zmienimy na cos fajniejszego bo nic nie mozemy znalezc, nie mozmey nawet zdecydowac GDZIE!!!a ja tego mieszkania nie naiwdze i dostaje tu normalnie depresji... dodam z ejest stare nieodremontrowane BRUDNE i zimne... przewiey mam w oknach... szalu dostaje w ptzyszlym tyg. ma przyjsc ekipa i uszczelniac
rokj temu w grudniu zatok dostalam takiego czadu po glowie dostalam spiac... i gdzie tu wstawic w takie pokoje noworodka/niemowle.???? skora mi cierpnie na sama mysl...

Ostatnia edycja:
Asionek:) Współczuję Ci. A może chusta albo nosidełko na te kilka dni?

Kurka,mam włosy:blond,żółte,pomarańczowe i brąz...Gdzieniegdzie rude:)

Hehehe Jos - niestety żadna kpina tylko metryka! Ale tak jak już pisałam teraz uważam, że jest mój najlepszy czas - jak byłam 10 lat młodsza to duuuuużo problemów miałam - więc teraz TO JEST TO!!!!!!!!!!!!!! A z tym leniem to kochana nie wiem czy byś ze mną wygrała hehehehe :-D:-D:-D:-D

Oliwka wklejaj zdjęcie!!!!!!!!!!

Jos z tym zimnem to rozumiem - u nas zimą w dużym pokoju jest około 16 stopni (przy włączonym ogrzewaniu), jest duża wilgoć (aż do grzyba włącznie) - i tam właśnie będzie dzidzia spała.....Bo w małym pokoju jest już Maciuś zakwaterowany :sorry::sorry::sorry:

reklama
Lil,jest świetny środek zwalczający grzyba i specjalna farba którą maluje się po oczyszczeniu i osuszeniu.
Jak wróci mąż to zapytam o nazwę środka tego.Ważne aby użyć jak dzieci nie będzie w domu,no i Ciebie bo w ciąży to nie można tego wdychać.
My wcześniej mieliśmy problem z wilgocią ale po użyciu tego środka pozbyliśmy się cholerstwa:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry