reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
lil a wiec hmmm:-) z racji tego ze mieszkamy na wsi w okresie grzewczym pali w piecu( ale tez nie zawsze bo jak nie trzeba plic caly dzien to ja rozpalam), karmi psy i koty ,jest zlota roczka czyli jak cos sie popsuje to mi to naprawia ( i nie marudzi ze zrobi to potem tylko robi odrazu). i to tak na tyle...a no i jest moim szoferem:-)

przewaznie jak wroci o 17-19 zima to zjada obiad, sprawdzi poczte w internecie, pobawi sie z Iwa, cos obejrzy w telewizji , wykapie sie i idzie spac. a latem jest w domu okolo 21 /23 no to wtedy zje cos i spi.

a co twoj M robi?

reklama
Kurka,rozrabiałam rozjaśniacz i połowę wylałam,nie starczyło na całe włosy,muszę czekać aż K. wróci z pracy i kupi mi 2 rozjaśniacz... Będę miała zaraz łepetynę w plamy:)

Wioluś Twój mąż chyba więcej czasu w pracy spędza - ja kurcze mojego gonię i on zmywa naczynia, sprząta łazienkę, odkurza, wyrzuca śmieci, robi część zakupów, kąpie i usypia Maciusia, bawi się z nim po pracy no i też jest złota rączka - ale czasem trzeba poczekać :))) Ale też mój mąż ma dużo pasji i często jeszcze po południu lub wieczorem gdzieś wychodzi, w weekendy ma koncerty - więc wtedy ja robię te wszystkie rzeczy. Tak w sumie jak patrzę to mamy po pół obowiązki - tylko, że on jeszcze dodatkowo zarabia - ale niedługo ja również będę pracować.

A w ogóle to spojrzałam na zdjęcie usg z mojej dzisiejszej wizyty i jakoś się załamałam - dzidzia zawsze była o tydzień większa - a teraz wychodzi o tydzień mniejsza i termin porodu wg USG to 30.10.2011 !!!!!!!! Normalne, że tak pod koniec się zmieniło?????? I czy mam się tym sugerować???

Li,nie stresuj się:)
Kieruj się serduchem:)
Mój mąż też oprócz zarabiania zmywa,odkurza,rozwozi dziewczyny itp.
Kurde,nie wyobrażam sobie robienia wszystkiego samej.A ostatnio prawie nic nie robię:)

lil u nas w sumie obowiazki jak narzie sa podzielone tak jak za starych czasow kobieta w domu siedzi i robi wszystko co jest do zrobienia w domu a mezczyzna zariaba pieniadze...
lukasza nie ma w domu zima od 7 do 17/19 a latem od 7do 21/23. praktycznie calymi dniami jestesmy same ...
i moze dlatego nie lubie jak mi sie kreci po kuchni i cos sie madruuje zaraz mnie drazni...

a co do usg to kurcze nie wiem u mnie jak raz mi wyznaczyli date porodu z usg to tak juz zostalo, malo tego tego dnia tez urodzilam:-)

anitko dziękuję :-)

lili mi robili w dniu porodu usg i większosć wymiarów wyszła na 33 tydzień :eek: mocno się wówczas zmartwiłam, a za parę godzin było po stresie :-)

Dziewczyny to mnie pocieszyłyście!!!! Dziękuję! A u Ciebie Kocurku to faktycznie dziwnie według usg -4 tygodnie różnicy!!!!!!!!!

A co do obowiązków to kwestia po prostu każdego domu, dogadania się i dogrania się! Żeby wszyscy byli zadowoleni :-)

lil lekarz był bardzo wyluzowany co do tych wyników i mówił, że na samej końcówce, gdy jest tak ciasno, to te pomiary mogą odbiegać od faktycznych i że mam się nie przejmować, bo na pewno wszystko jest dobrze :tak:

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry