reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
balbino przykro mi że Ciebie też to musiało spotkać
[*]

właśnie z lekarzami to jest różnie w szpitalu powiedzieli że przez pół roku muszę się wstrzymać ze staraniami
a mój ginekolog powiedział że do końca badań powinnam się zabezpieczać, ale metodę sama sobie mogę wybrać
tabletek nie chciałam brać, wybrałam prezerwatywy
teraz czekam do 2 @ po zabiegu, bo na tą pierwszą dość długo czekałam dostałam ją 4.04 i to bardzo bardzo skąpą i tylko przez jeden dzień, mój gin powiedział że tak może być, po zbadaniu stwierdził że wszystko jest ok.
po 2 @ mogę rozpocząć starania, tz mam zielone światełko od lekarza.
bo badania nic nie wykazały, wszystko jest ok, toksoplazmoza itd, usg też wyszło dobrze.

maryla86 dziękuję
i też mam nadzieję że nikogo więcej to nie spotka
ja stwierdziłam że nie mam co się dalej oszukiwać i że potrzebuję pomocy lepiej wcześniej niż później
zobaczymy co z tego będzie
pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
iwonka2b-rozmowa napewno Ci pomoze:tak:warto sprobowac jesli czujesz,ze potrzebujesz pomocy,kazda z nas inaczej przezywa takie straty......czy tracisz pierwsze dziecko tak jak Ty czy ja czy drugie tak jak Bibinka to tak samo boli bo to strata bliskiej osoby:-(ale moj przyklad pokazuje,ze slonce zaswieci i u Was kobietki-my tu wspieramy jak mozemy,wiec zagladajcie kiedy potrzebujecie towarzystwa,wsparcia,pomocy lub poprostu sie wygadac...

korde nic mi nie idzie ta strona siedzie i siedze i patrze na nia i nie wiem co mam robic chyba musze dziś odpocząć zrelaksowac się i moze jutro mi lepiej pujdzie dziś pasuje , daje za wygraną :( wstyd mi :( ale jakoś nie mam natchnienia :(:(:(

kurcze tak mnie brzuchol boli i mi się odbija ciągle chyba wczoraj przesadziłam z moim Kamilem z tym jedzonkiem :( jak struta siedze :(:(

Witajcie dziewczyny. Wróciłam dziś wcześniej co nie zdarza się często i siadłam do nadrabiania. Bibinko i Iwonko bardzo współczuję i zyczę szybkiego powrotu do starania się o dzidziusie.to okropne, że musicie to przezywać a w koło rodzi się tyle niechcianych dzieci.:-:)-(
Kasiawie mam nadzieję , ze będzie sukces. :-):-):tak:
Pozdrawiam wszystkie nowe dziewczyny i wszystkie te , które wróciły po nieobecności.:-)
Co u Balbinki, ciekawość mnie męczy. Czy ktoś coś wie???
Jeśli zaś chodzi o moją @:angry::angry: nie czuje nawet bólu brzucha. Rano zrobię 2 test, a jak nic nie wyjdzie i dalej jej nie będzie to w czwartek zrobię Betę.:tak::tak::tak:
Mam też prośbę!! Znów chodzi o suwaczek.Jak mam ten usunąć i wstawić nowy, ciągle mi wyskakuje INWALID FILE:rofl2::rofl2::rofl2:

WISIENKA- jesli chodzi o suwaczek to wejdz w ustawienia i w edytuj sygnature. jak Ci sie pokaze Twoj obecny suwaczek to kliknij na niego i zaznaczy sie takimi malymi kwadracikami i nacisnij DEL i powinien sie usunac(mi sie usunal w ten sposob) i potem ustaw sobie nowy.a jesli chodzi o @ to zrob tak jak napisalas:tak::tak:co za malpa jedna,no!!!MRYLKA- jak jestes wypluta to daj sobie spokuj,nie zajac-nie ucieknie a Ty wciagnij sobie herbatke z miety

Witam:-)

Miałam zajrzeć za kilka dni, ale jak tu się oprzeć jak jest już komputer z internetem podłączone:-D:-D

A więc u mnie remont ZAKOŃCZONY i dziś pierwsza noc na nowym:-)- już nie dawałam rady z tym remontem...

Wyniki badań odebrałam i są świetne:-):-)
Zmieniłam lekarza z czego jestem bardzo zadowolona:-):-) Jest naprawdę super, w ogóle nie czułam, że byłam u lekarza, rozmawialiśmy przede wszystkim o drugim Dziecku i o tym co się stało. O DZIWO! nie bronił tamtych lekarzy!!! Po wyjściu z gabinetu patrzę na zegarek i bite 40 minut siedziałam, ale babki musiały być wkurzone:-D:-D

No i niestety kwiecień ze starankami odpadł... Najpierw powiedział mi, że dwa lata trzeba odczekać, gdzie zaraz oczywiście pokazały się łzy w oczach:-:)-( 2 lata a dlatego, że nie wiadomo było jak była cięta macica- najprawdopodobniej wzdłuż z tego względu, że to był 25 tc. Jeżeli byłaby wszerz, to po wakacjach można się starać, no przymrużając oko sierpień...
oczywiście było pytanie czy mogę się tej informacji dowiedzieć i tak można. Na drugi dzień pojechałam do szpitala. Straszne to było powracać tam:-:)-( Jeszcze w dodatku był tam tak chamski lekarz i jedna z pielęgniarek, która mnie olała no i automatycznie wspomnienia wróciły:-:)-:)-( od nich nie dowiedziałam się niczego gdzie mam iść i w ogóle gdzie się tego dowiedzieć. Po 5 minutach poszłam na recepcję i babka pokierowała mnie do statystyk, tam musieli zawołać lekarza, bo tylko przy lekarzu mogę zajrzeć w kartotekę, ale na szczęście przyszedł już taki sympatyczny. Powiedział mi wszystko, oczywiście zobaczyliśmy jak była cięta i ani tak, ani tak, a dokładnie wszerz i przedłużone na bok o literę J, ale dodał, żeby poczekać jeszcze z 3 miesiące. Mój doktorek także powiedział, że na moją korzyść i że w sierpniu się widzimy, ale pójdę w lipcu, gdyż wspomniał, że da mi jeszcze parę badań do zrobienia:-)
A w tym dniu co byłam w szpitalu w ogóle nie cieszyłam się z tego, że w sierpniu, dlatego, że jak wcześniej napisałam wspomnienia wróciły i całą drogę płakałam:-:)-(
Na szczęście chyba już tam nigdy się nie pokażę- przynajmniej mam taką nadzieję...

Wow ale się rozpisałam:szok::szok:

Ostatnia edycja:
Wisienko ja trzymam kciuki za tego super plemnika :):):):):):)
mama05 dobrze ci napisała wszystko z tym sówaczkiem i ma racje zrób tak jak napisałaś :)

Ewcia no rozpisałas się ale to dobrze :):):):):)

super ze znalazłaś nowego lepszego lekarza , teraz napewno wszystko się uda i będzie dobrze trzymam kciuki żeby tak było i super że remont juz za wami . Powiadasz pierwsza nocka dziś :):) będzie się działo :):)

a mnie brzuch tak bardziej na dole i po środku pobolewa no gdyby po boku to bym mogła pomyslec że to na @ ale po środku to nie wiem no wrrrrrrrrrrrrrrr niech juz mam wszystko popłacone i niech będzie weekend :) i testowanie :)

Ostatnia edycja:
witam Cie EWCIA-i ciesze sie,ze dobrze Ci u nas skoro wrocilas:tak::-Dgratuluje skonczonego remontu-cudowne wiesci,urzadzaj Wasze gniazdko;-)ciesze,sie tez,ze to ciecie tak wygladalo,ze mozecie staranie w sierpniu rozpoczac i ze trafilas teraz do dobredo i ludzkiego lekarza:tak:to bardzo wazne,moj tez jest cudowny pod tym wzgledem:tak:porob sobie badania,dobrze,ze te co juz zrobilas sa OK.i ani sie obejrzysz a bedzie sierpien:laugh2:zagladaj do nas w miare mozliwosci.sciskam Cie!!!! no to mamy 800 stronke!!! :):):)))

Ostatnia edycja:
maryla to nie może być @ ona ma przyjść do mnie, u ciebie to krewetka rozrabia:-)
mama dzięki za pomoc, suwaczek się usunął:-)Kurcze ale nie mogę wgrac nowego znowu Inawalid FIle a przecież wy macie nawet po kilka. Ja już próbowałm kilka razy i nie mogę go wkleić.:no::no:
Ewcia to musicie ta pierwszą noc poświętować!!!
Kupiłam za radą pani w aptece Biofer. To łatwo przyswajalne żelazo. Poprawię sobie hemoglobinę i hematokryt. Mogą je brać kobiety w ciązy więc bez zagrożenia.:rofl2:
Chyba nie wytrzymam i zrobię dzisiaj ten test. Myslicie , ze skoro robiłam w sobotę to ma sens??

reklama
WISIENKA- bo jak ustawisz nowy suwaczek to kopiujesz kod i wstawiasz tak samo-ustawienia,edytuj sygnature,wstawiasz Ctrl V i zatwierdzasz zmiany i...gotowe:tak:probuj-zdolna jestes dasz rade!!!a test-niby najlepiej robic rannym moczem,ale wiem ze Cie korci to zrob-najwyzej jutro zrobisz rano drugi choc ja jutro poszlabym na bete i juz.:-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry