reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ja na szybko tylko wpadam :)
przelecialam na szybko posty .. bez skojarzen heh i z najwazniejszych

DZIEWCZYNY MAM MIESZKANIE!!!!!!!! :szok::rofl2::cool2::yes::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

ciesze sie bardzoooooooooooooooooooooooooooooooooooooo :) naprawde super !!!
w koncu zla passa odchodzi i teraz bedzie tylko lepiej :) no i mieszkanko calkiem spore , bedzie super sie mieszkalo wam :))

palemko - kochana - ja odchodzę z forum nie przez ciebie czy kogokolwiek innego :sorry: odchodzę z forum bo zajmuje mi za dużo czasu a muszę i chcę więcej czasu spędzać z dziewczynkami. 3 lata Karoli mi mignęły tylko a ja wiem że połowę tego czasu spędziłam na BB. To nie fair wobec nich. Obie potrzebują mamy - ostatnio pokazują to coraz częściej a ja zamiast z nimi - siedzę na BB :-(

Dla jasności - ja z forum odchodzę na stałe - kocham to forum i uwielbiam z wami gadać ale rodzina jest ważniejsza :sorry: Szkoda tylko że tak późno to zrozumiałam :-(

Sol szkoda wielka :(((
ale rozumiem troche ... ehhh ciazka decyzja pewnie
moze nie zegnaj sie tak juz calkiem na zawsze ?? przeciez czasami z nudow mozesz wpasc ;))

dobranoc :))

reklama
pok : tlumaczenie imion to jedno z najgorszych problemow tlumacza
bo z czasem czesto sie zmieniaja, tworza podobne, ktore w innym jezyku maja tylko 1 odpowienik
twoi znajomi - nie dziwi mnie to :)
tez znam ludzi ktorzy chcieli we fr starodawne imie, dali antoine a w PL tmumacza je jako antosia a nie antoniusza (obydwa sa starodawne u nas, ale jedno o wiele bardziej ;) )
i naparwde wielu ludzi sie przyzwyczailo i zaczelo uzywac wersji antoine antony jako synonimow, z tym ze antoine dla tych co lubia starsze imiona, a antony to jego odpowienik, taki bardziej na modzie
ale to nie sa te same imiona :)

dlatego coraz czesciej odchodzi sie wogole od tlumaczenia imion ( w tekstach, literatura itp) bo mozna sie niezle kopsnac, albo dac dobry odpowienik w 20 wieku nie patrzac z ktorego pochodzi tekst, czy imie
no to sie rozgadalam na temat tlumaczen :) hyhy

zmykam do lozka! papapappapa
i tak powinno byc :)

Jos kurka co za wiedza :)) ja myslalam , ze to to samo hehee

a ja juz sie boje klasc spac , bo niby czuje , ze padam i jestem mega spiaca , a jak poczuje lozko to juz koniec i nie spie .... wrrrrrrrrrrrr

asionek : hej
ja mam podobnie
tylko ze ja sie boje halasu od sasiadow i spie zetsresowana czekam tylko 'kiedy' wrrrrrrrrrrrr :)
no nic teraz juz serio zmykam!
do jutra :)

Asionek znam te uczucie...

mam tak ostatnio, że łóżko kojarzy mi się w sumie z leżeniem, nawet czasem w ciągu dnia, spać już mogę tylko na bokach, bo Kosmonauta już jest duży i jak leżę na wznak, to mi po jakimś czasie ciężko... i te cholerne przykurcze :dry: mam na szczęście taki magnez przeciwko skurczom, więc zawsze łykam przed spaniem i noc w miarę...
I sny, takie meega realistyczne, że budzę się z dziwnym uczuciem, że, to się dzieje :szok:

Dobrej nocy Wam życzę moje drogie :)

asionek : hej
ja mam podobnie
tylko ze ja sie boje halasu od sasiadow i spie zetsresowana czekam tylko 'kiedy' wrrrrrrrrrrrr :)
no nic teraz juz serio zmykam!
do jutra :)

Asionek znam te uczucie...

mam tak ostatnio, że łóżko kojarzy mi się w sumie z leżeniem, nawet czasem w ciągu dnia, spać już mogę tylko na bokach, bo Kosmonauta już jest duży i jak leżę na wznak, to mi po jakimś czasie ciężko... i te cholerne przykurcze :dry: mam na szczęście taki magnez przeciwko skurczom, więc zawsze łykam przed spaniem i noc w miarę...
I sny, takie meega realistyczne, że budzę się z dziwnym uczuciem, że, to się dzieje :szok:

Dobrej nocy Wam życzę moje drogie :)

widze , ze jest nas wiecej takich z problemami ...
Jos ja tez mam tak , ze byle halas mnie wybudza , a pozniej juz nie zasne :/ straszne to jest
ja od nastolatki sie meczeylam zawsze :(( inni glowa do poduszki i spia , a ja zanim zasne to z H , czasami wiecej , a czasami wogole :( a teraz to juz wogole masakra

Just no widzisz ja to juz sie boje co bedzie ze mna w pozniejszej ciazy :/ oby to jakos przeszlo , bo zwariuje :/
i tez leze i lze i lze , a spac nie moge

no nic ogladam "oszukac przeznaczenie 3 " wlasnie sie zaczelo hehe
moze mnie zmuli i zasne ??

pok - nie biegały w samopas :-D Ale zamiast bawić się z Karolą czy ćwiczyć z Emi ja siedziałam przy kompie :-( A Karola lubi wyklejać ze mną obrazki z bibułki, wycinanki robić, szyć, gotować - przez kompa nie miałam dla niej czasu i bawiła się sama - odsunięta bo jak nie siedziałam przy kompie to zajmowałam się Emilką. Tak nie może być. Piszę póki mam konto i póki dziewczynki śpią. Ja już swoje tu odsłużyłam, nie mam celu zasiadać na staraczkach bo mam dwie córy - trzeciego nie będzie. Tu raczej więcej niż wiem się nie dowiem na tematy mnie interesujące. Pora ustąpić innym użytkowniczkom miejsca :-D

Jutro już pewnie nie wejdę tu - więc... powodzenia wszystkim :-D

Sol widzę decyzja podjęta i czynisz już kroki ku temu, wiedz, że bardzo Ci dziękuję za wsparcie i życzę Tobie i Twoim córeczkom wszystkiego dobrego, radości, uśmiechu i wiele miłości :D dziewczynki mają cudowną mamę, pozdrawiam Cię serdecznie :tak:

Asionku może później będzie lepiej :tak: ja coś czuję, że to kolejna stracona noc...:dry:

Ostatnia edycja:
pok : tlumaczenie imion to jedno z najgorszych problemow tlumacza
bo z czasem czesto sie zmieniaja, tworza podobne, ktore w innym jezyku maja tylko 1 odpowienik
twoi znajomi - nie dziwi mnie to :)
tez znam ludzi ktorzy chcieli we fr starodawne imie, dali antoine a w PL tmumacza je jako antosia a nie antoniusza (obydwa sa starodawne u nas, ale jedno o wiele bardziej ;) )
i naparwde wielu ludzi sie przyzwyczailo i zaczelo uzywac wersji antoine antony jako synonimow, z tym ze antoine dla tych co lubia starsze imiona, a antony to jego odpowienik, taki bardziej na modzie
ale to nie sa te same imiona :)

dlatego coraz czesciej odchodzi sie wogole od tlumaczenia imion ( w tekstach, literatura itp) bo mozna sie niezle kopsnac, albo dac dobry odpowienik w 20 wieku nie patrzac z ktorego pochodzi tekst, czy imie
no to sie rozgadalam na temat tlumaczen :) hyhy

zmykam do lozka! papapappapa
i tak powinno byc :)

rzeczywiscie pokrecone :)
Ale ten Antony to taki zywcem z angielskiego wzieyt :) durni francuzi :)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry