reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ufff, trochę luzu to jestem :-) Jeszcze godzinka i do domku :-)

Just współczuję Ci bardzo, ale to jest dziwne, że Ty jako samotna matka nie możesz dostać jakiegoś socjalnego lokalu. Przecież wszędzie sie mówi o pomocy dla matek samotnie wychowujących dziecko, a tu takie gierki. Widzisz, sama pracuję w dużej firmie i wiem jaka jest biurokracja, że zwykłych szarych ludzi goni się za głupstwa a dyrektorzy, prezesi czy osoby majętne nie musza robić nic, wszytsko mają szybciej i taniej :-(

Mama mam nadzieje, że już zaszłaś w ciążę :-) A jeszcze pytanko, temp. po owu musi wzrosnąć o 0.2 st od najwyższej z najniższych temp. czy od poprzedzającej ją ? Nie zakręciłam? :-p

reklama
MAMA: wróciłabym do mamy, gdyby tam też nie było problemu, bo mieszkać z mamą nie mogę. W jednym mieszkaniu mieszka mama, siostra, babcia i dziadek, dziadkowie, to starzy ludzie, więc też żyją już inaczej... Zresztą oni by nie zrozumieli tej sytuacji... Ech.. :zawstydzona/y: Mamy trzy pokoje, ale jeden, to taki mały pokój siostry, ona ma 16 lat, więc się buntuje jak mama siedzi razem z nią, drugi pokój, to taki przejściowy, do pokoju dziadków... Nawet mama nie ma swojego oddzielnego pokoju, żeby spokojnie poczytać, czy odpocząć po parcy, a tu jeszcze ja z malutkim dzieckiem :no: tam też musiałbym wynająć mieszkanie :-:)-:)-:)-:)-:)no2:

wstalam :) ale mnie zmoglo, troszke juz lepiej choc i tak jakas padnieta jestem, z pisania pracy dzisiaj nici, obedzie sie na domowtym spa , prasowaniu i innych obowiazkach domowych,
kurcze wydaje mi sie ze pok jest smutna i dlatego jej nie ma :(

jestem :)
synek jeszcze spi, juz 2h a mi udalo sie zdrzelnac tylko jakies 30min
ale sobie polezalam godzinke :)

just : nie wiem co mam ci powiedziec...rece opadaja na ta organizacje...
nie znam sie na administracji w polsce i nie wiem co poradzic, zeby to jakos obejsc, czy przyspieszyc czy jakis plan B obczaic...
jedyne co mi przychodzi na mysl to ...kolokacja
moze z inna samotna mama?, ktra ma dziecko ale juz wrocila do pracy? ma stale dochody itp a potrzebuje wsparcia finasowego, podzielic wynajem na 2...?
wiem ze do mamy nie mozesz wrocic bo tu masz prace, ale z drugiej strony zobacz... nie mialas stalej umowy i w sumie po "macierzynskim" do niej nie wracasz
po prostu obiecali ze zostawia ci miejsce i wrocisz jak bedziesz mogla
wiec moze choc na porod i te pierwsze 3-4 m-ce zycia malego pojedz do mamy? bo wtedy i tak do zadnej pracy nie pojdziesz z tak malym dzieckiem... a w trojmiescie nawet jakbys chciala wrocic od razu, to nie masz rodziny i potzrebna ci natychmiastowa niania badz zlobek !

JOS: myślałam nad tym, tylko, że to pakowanie wszystkiego i wynoszenie się z Trójmiasta na 3-4 miesiące, a później??? Mama mieszka 400 km stąd, wiesz co to znaczy jeździć w tę i z powrotem z całym majdanem... i jeszcze z małym dzieckiem, albo się pakuję i wynoszę z Trójmiasta na dłużej, albo zostaję tutaj i walczę... Jak znam życie, jak się stąd wyniosę, to już tu nie wrócę, bo jakoś sobie poukładam życie tam w tym małym, ciasnym miasteczku, horror...:zawstydzona/y:

just : a nie masz jakiejsc kolezanki studentki z ktora moglabys zamieskzac? albo ktora wynajmuje mieszkanie na caly rok a nie na 10 m-cy i by ci je w lipcu-wrzesniu zostawila?

PSZCZÓLKA- DZIEKI,TEŻ AM NADZIEJE,ZE JUŻ ZASZŁAM :))))
a co do tempki to u mnie jest tak ,ze przed skokiem spada mi do najniższej w cyklu i potem jest skok..i dobrze jest jeśli ten skok jest wyższy od najwyższej temp. w I fazie cyklu:)poprostu na wykresie musi być ewidentnie wyższe tempka :) ale o owu mówi sie jak skok jest tak jak napisałaś czyli o 0,2 stopnia :))

JOS- no i git ,ze pospałas i poleżałaś:)

JUST- no to masz ciężkoą sytucaję....a nie mogłabyś poprosić jakąś kupmele,zeby za Ciebie chodziła ogladać mieszkanie???jak nie beda wiedzieli ,ze dla kobiety w ciąży to chętniej wynajmą ...wiem -nieuczciwe troche,ale kurcze inaczej mozesz nic nie wynająć jak takie problemy robią.....:(

GUMISIA- czyli pospałaś:))a ja tu z motorkiem w doopce latam i sprzątam :)

JOS: każdego przeraża wizja małego dziecka... :szok: wiesz, że płacze w nocy, że trzeba być cicho i takie tam bzdury... ludzie nie mają moralność, a jeśli mówią, że ją mają, to jej nie chcą używać, taka jest prawda...

mama: ale na jakie nazwisko podpisza umowe, potrzebne papiery, kopia dodowu ze zdjeciem itp !!!!
ja wpadlam na podobny pomysl ale on bylby wykonalny dopiero po porodzie...
musialabys przekoczowac u jakiejs kolezanki z mieisac dwa i szukac mieszkanka na swoje nazwisko
a nie mwoic ze wprowadzisz sie tam z dzieckiem!
mieszkanie mozes zpowiedziec ze mama bedzie ci placic czy cos w podobnym stylu!

no wlasnie o tym JUST myslalam! porblem = dziecko!
wiec nie mozes zmowic ze je masz :)
tylko wtedy wizyty musisz juz zaczac bez brzuszka, po porodzie
ktos musi cie ten mieisac dwa gora przekoczowac!!!!
a studentce dorabiajacej sobie korepetycjami moze ktos jakies male cos wynajmie :)
powiesz ze mama i babcia ci placa za mieskzanie z pensji i renty :)

reklama
Mama kurcze, a ja nigdy nie mam tak, ze ta pierwsza skoczna jest wyzsza o 0,2, jest wyższa, ale np. o 0,15, tylko natsępna 2-ga dopiero powyzej 0,2, hmmm...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry