reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
to jest tak jak mnie gardło bolało. Żadne "domowe" sposoby nie pomagały, więc pani doktor powiedziała mi, żebym wzięła strepsils. Mówię, jej że czytałam na opakowaniu, że w ciąży nie wskazane. A ona na to, że owszem gdybym ssała to w ilościach hurtowych to pewnie by mogło coś być, a ja stosowałam dwa dni i od razu wielka ulga.

Więc wszystko z dystansem, natomiast jak nie trzeba to lepiej nie brać.

wiem, że w ciąży poleca się jeszcze takie syropy na zaparcia jak dla niemowląt, ale nazwy nie pamiętam.
Generalnie najważniejszy BŁONNIK :)))

reklama
Marta- pogłaskany :)))

A ja sobie leżałam, bo coś brzusio mnie pobolewał, ale na szczęście już przeszło :))
Troszkę się przestraszyłam, ale już gra gitara :))

Właśnie odmrażam sobie truskaweczki... :))

A próbowałyście jakieś herbatki ziołowe na zaparcia? Tylko też je najlepiej w aptece kupić i zapytać czy można stosować w ciąży. Zawsze lepsze to niz jakaś chemia. Leki w ostateczności. w końcu zdrowie naszych dzieciaczków najważniejsze. A co do leków, to często jest napisane, że w ciąży nie zalecane, aby firmy farmaceutyczne nie były ciągane posądach w razie czego. Najlepiej skonsultować się z lekarzem (mądrym lekarzem)

marta - ja ostatnio ssałam propolki bo mnie gardło bolało i też niby nie wolno ale propolis sam w sobie można :-D

Jeśli coś ma na ulotce że nie wolno lub nie powinno w ciąży to lepiej zapytać lekarza a bezwzględnie pytać trzeba kiedy lek nie ma opisu żadnego odnośnie ciąży bo wtedy nie wiadomo czy był czy nie był testowany na ciężarnych i czy jest bezpieczny :tak: Nie ma sensu ryzykować zdrowiem dziecka :tak:

ewcia - mi się truskawki przejadły cosik :-p To dobrze że lepiej się czujesz :tak: A przecież wiesz że rozciągająca się macica może pobolewać :tak: Dobrze że sobie odpoczęłaś - ja też zaraz idę się położyć bo mnie skurcze łapią :-p Ale gin powiedział że szyjka długa i twarda więc póki nie ma plamień czy skracania lub rozwierania szyjki to skurcze mogę mieć :tak:

madziarka - ziółka na zaparcia - proszę bardzo jak chcesz przedwczesne skurcze i poród :-) Żadna farmaceutka ci nie sprzeda nic ziołowego na zaparcia w ciąży bo to ona by odpowiadała za czyjąś niewiedzę :tak: Błonnik co najwyżej :-D

Jestem głupia baba - czemu wcześniej nie przeczytałam ze robienie fasolki po bretońsku jest takie czasochłonne??? A teraz głodna jestem :-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie kochane , jestem po pracy. Rano było zimno a potem się gotowałam. W nocy miałam koszmary, obudziłam się z płaczem i cały dzień to mi nie dawało spokoju:-(Teraz już mi troche przeszło. Dzisiaj kłuł mnie cały dzień prawy jajnik. I brzuch boli jak na@. Nie nakręcam się na fasolke bo tempka niska i pewnie nie było owu jak podejrzewałam. Biorę dalej folik i czekam, czekam, czekam:szok:

WISIENKA- czesc kochana,tule z tym snem:-(
a ja w tym cyklu nie robie nic-zadnego mierzenia temp (tylko dzis-pisalam Ci;-)) ,przytulania byly kiedy sie chcialo a nie kiedy "wypada" ,tez nie wiem czy owulka byla bo bez monitoringu jestem i bez hormonow na owulke ,ale po dzisiejszej temp.37,1 mysle ze byla...dzis mam 19 d.c. i we wtorek sie kaze co i jak:tak:
ja w tym cyklu nawet folika nie biore,zeby nie myslec o robieniu dzidzi...czaem jak mi sie przypomni,ale juz nie tak regularnie...

Sol- ja wiem, że przy rozciąganiu macicy też boli, ale to był troszkę inny ból...
Ale najważniejsze, że już go nie ma... :))

Wisienko- tulę :**
ja także jakiś czas temu miałam taki sen, że wstałam z płaczem, a cały dzień był do bani, bo przypominałam sobie o nim... :((

Lecę cosik obejrzeć ;)
wieczorkiem zajrzę...

mama witaj. No własnie nasze staranka ciężko nazwać starankami. Było mało przytulanek bo kłopoty z @ i te plamienia. Śmiałam się nawet, ze jak chce się zajść w ciążę to trzeba uprawiać sex. No cóż nie nakręcam się. Ja też we wtorek powinnam zrobic test więc zrobimy to razem jak oczywiście @ nie przylezie.
W sumie mamy bardzo podobnie w tym cyklu, no zresztą pamietasz co kiedys powiedziałam.
Czekam teraz na Pola i uspokoje się jak juz wróci całkowicie. Bardzo kłuje mnie ten brzuch po prawej...

WISIEŃKA- my dzialalismy kiedy byla ochota i tak wyszlo ,ze w 9 ,11, i 13 d.c. potem byla siora a od ndz.biore lutke dowcipnie..ale dzialania byly-jest nadzieja .
trzymam za Ciebie &&&&&&&&&&&&&&&&& -czekamy do wtorku:tak:

reklama
Cześć dziewcyny! Witam Was serdecznie!
Jak pewnie zauważyłyście - jestem tu nowa!
Też zaczęłam się starać o dziecko (tzn zaczęliśmy). już minęły 3 miesiące i nadal nic. Wiem, że to nie długo, ale... Mam nadzieję że się w końcu uda. To będzie moja pierwsza ciąża (o ile będzie). a tak wogóle to sobie jeszcze studiuję ,a z wykształcenia jestem pielęgniarką, więc może coś niegłupiego uda mi się powiedzieć na tym forum. he. Mam nadzieję że będzie nam sie fajnie pisało i podzielimy sie swoimi wrażeniami i postępami. Pozdrawiam Was serdecznie i życzę powodzonka w staraniach.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry