reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Marcepanek no to zaczekaj jeszcze kilka dni i zobaczysz wtedy. Moze jesteś wyjątkowa pod tym względem i taka chudziutka ze juz rzeczywiście czujesz :-D:tak:;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Kacha - nie pytaj nas, bo tak "na opis" nie będąc ginekologiem to trudno coś stwierdzić. Jeśli odczuwasz ten śluz jako taki, który mógłby być objawem zakażenia grzybicznego, to uważam, że NATYCHMIAST powinnaś się umówić do gina na możliwie najbliższy termin.

Marcepanek
- jak to kiedyś Maggy napisała: ciąża jest cudem. :) A że Ty jesteś naprawdę bardzo szczupła to tak sobie myślę, że jest to możliwie. :) Zwłaszcza że opisujesz, że masz to odczucie, kiedy leżysz, a wtedy brzuszek masz jeszcze bardziej spłaszczony. :)

Monisia
- powodzenia w staraniach. :) No i w diecie. :)

sorbuś mam nadzieję że to to ;-)
A za niedługo mam wizytę u Ginka więc zobaczymy co ta dzidzia tam wyprawia :-)
No i mam nadzieje ,że krwiak już znikł. Choć cały czas niepokoi mnie ,że mam bóle brzucha i to zawsze wieczorem się zaczynają i trwają całą noc :-(
buniuś że też chce Ci się przestrzegać dietki. Ale trzymam kciuki za efekty ,ale nie tylko w tej kwestii ;-)
krakowianko normalnie mi trudno w to uwierzyć ,ale jak napisałam wcześniej te ruchy są. Gdyby raz dwa razy coś tam się ruszyło nie zastanawiałabym się nawet ,ale jak już 6razy to nie przypadek mam nadzieję ;-)
A jak Twoje samopoczucie?

Ostatnia edycja:
marcepanku ano chce mi się przestrzegać. jak się wygląda jak potwór- bo patrzeć na siebie nie potrafię, to się chce :-)
a co do ruchów maluszka. mnie się też wydaje że to możliwe- w drugiej ciąży, jeśli nie minęło od pierwszej więcej niż 2 lata szybciej czuje się ruchy maluszka. to gdzieś czytałam i dużo dziewczyn potwierdziło- wiadomo nie jest to regułą, ale bardzo często sie zdarza. a że ty chudziutka to maleństwo kopie po żebrach krzycząc: mamo!! jeeeeeeeeedz!!! :-D

Ja zaś musiałam zjeść matko i córko ..... to już jest przegięcie :p:p:p ..... przed wczoraj pani w sklepie mi powiedziała oooo jak pani ładnie sie zaokrągliła nie tylko na brzuszku tylko tak ogólnie .....he he
Marcepanek - co do ruchów to nie mam pojecia .... też jestem szczupła fakt nie tak jak ty ale ja czułam o wiele później cokolwiek .... wiec może to jest to :)

domek ogarnełam ale jakoś bb mnie przyciąga ;)

Hope - 100 lat dla córeczki :)

powiem Wam szczerze, że ja z Izą ruch poczułam w 16 tyg a z Natalką dopiero w 20 (w 2-giej ciąży później się czuje ruchy) a różnica wieku między nimi jest 19 m-cy

marcepanek ja w pierwszej poczułam ok 20 tc teraz po 16 tc to sporo wcześniej wiec kto wie jak ty taka chudziutka - oby to było TO :)

Majqa q drugiej własnie wczesniej sie czuje :) choc to pewnie nie reguła

Ostatnia edycja:
reklama
Marcepanek, no wg mnie za wcześnie, ale sama nie wiem, skoro ty taka kruszynka jesteś...

Ja poczułam w pierwszej ciąży w 18 tygodniu a w drugiej w 17 tygodniu.

bunia, no tak mnie łatwiej powiedzieć, bo mam 10 sklepów pod nosem i mogę grymasić.
Nie masz wyjścia jak zrobić zapasy w lodówce.

kacha, wygląda to zdecydowanie na infekcję. Powinnaś udać się do ginka, do tego czasu możesz używać tantum rossa, globulki albothyl lub lacto-vaginal, są bez recepty, a pomogą.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry