reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
heloł :-D

ja dziś obolała kompletnie. nic mi się nie chce. nie mam nawet pomysłu na obiad :sorry: na śniadanie chcialam zrobić sobie omleta, ale na mojej patelni to niewykonalne :eek: więc siedzę głodna i czekam aż się bułeczki upieką, ostygną i dopiero będę miała co jeść.
boli mnie nadgarstek- znowu mam zapalenie ścięgien i stawów :baffled: i znowu zastrzyki na to. i chodzenie w ściągaczu, bandażu albo okładach. ech, takie życie, no cóż.

sorbuś doczytałam dylematy z imieniem. mnie sie Patryk baaaaardzo podoba i takie imię mam dla chłopca- zawsze miał być Filip, ale tyyyyyyle moich koleżanek nazwało ostatnio tak synków, że raczej odpada :dry: co do imienia chrzesniaka- a co tam, jak nie utrzymujecie tak bliskich kontaktów, to dlaczego by się zrażać :-)

zapmarta - no dziwnie troche ale my w ogóle nie utrzymujemy kontaktów własnie - nie z mojej winy poza tym to już praktycznie dorosły chłopak - a jak wyjadą do Anglii na stałe to mozliwe że zobacze go ze dwa razy w zyciu jeszcze jesli w ogóle i dlatego właśnie sie zastanawiam bo potem moge żałować - gdyby to było z rodziny to inaczej bo z rodzina zawsze se kontakt jakoś tak utrzymuje czy święta czy jak a my własnie wcale praktycznie. marta już samo to że mi sie nie kojarzy to imię z nim to zobacz jak rzadko sie widujemy :(

Majcia wymyśliła właśnie Mateusza ale ja nie czuje tego imienia tzn ładne jest tylko to nie mój synek wiesz o co chodzi - poza tym jest strasznie popularne tak jak maja niestety i juz nie chce drugiego takiego choc maja podoba mi sie starsznie do dziś i nie żałuje

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie laski!!!
Kochane mam do was mega głupie pytanie wiem ,że to co powiem wydaje się dziwne ,ale od wczoraj czuje jak w brzuszku moje maleństwo się ruszą dosłownie!!!
Czy to aby na pewno normalne i w ogóle czy możliwe?
Wiecie ,że ja to taki chudzielec i pępek mam przy kręgosłupie więc może też przez to już czuje? Bo w ciąży z małym dokładnie w 14 tygodniu poczułam.
A teraz dopiero 11 mi wskoczył i sama nie wiem co o tym myśleć ...

sorbuś, jeśli to już dyży chłopak i nie utrzymujecie kontaktów, a czujesz, że to "to", możesz takie imię nadać. Ja mam chrześnicę 7 letnią i mam z nią bliski kontakt,więc sama rozumiesz...

bunia, a nie możesz zjeść serka białego granulowanego, lub gotowanego jajka. Musisz ciągle te bułki piec ?

lub tuńczyka z gotowanym jajkiem ? tak jada moja koleżanka w pracy. Ona już ze dwa miechy jedzie na tej diecie i jeszcze bułek nie piekła. Aha pije też kefiry i jogurty 0%

Witam się porannie i życzę miłego dnia a nawet całego tygodnia, a co tam ;-) :-)

Marta no własnie o ten brak kontakty mi chodzi - wiadomo że gdyby to była moja przyjaciółka to byłoby inaczej - a druga sprawa że wyjeżdzaja właśnie - tzn mama juz tam jest a dzieciaki do szkoły tam pójda chyba od połowy semestru jesli juz nie poszły - wiem tyle co mi mama mówi jak z babcia pogada :(
I własnie czuje ze to to - a raz juz tak przez koleżanke zrezygnowałam z jednego pomysłu - nasze drogi sie rozeszły a ja potem żałowałam - a teraz juz wiem ze nasze drogi wioda zupełnie inaczej i dlatego sie waham
Poza tym różnica wieku jest olbrzymia tamten chłopak to Patryk nie Patryczek już poza tym on tak jak pisąłam jest troszke autystyczny to jestem pewna ze by mu miło było jakby sie dowiedział
Ale widzisz mam dylemat bo póbuje przekonac nie tylko ciebie ale i siebie :-D
Gdybym nie czuła tego imienia tak bardzo na pewnie bym się nie zastanawiała nawet.
Podobnie mam z Alicją tylko że tu jest w bliskiej rodzinie takie i na pewnoe nie dam bo jakby nie było te kilka razy w roku sie spotykamy

Marcepanek
szczerze wydaje mi sie ze to niemożliwe jeszcze - ja w 10 tc też miałam takie uczucie jakby sie dzidzia rusząła ale po kilku dniach przeszło i dopiero po 16 tc poczułam - jak jesteś chudziutka to 14 jest mozliwy w drugiej ciazy ale 11 wątpie

Ostatnia edycja:
Natalka kazdy organizm roznie reaguje-ja bralam tabl. nie cale 7 lat, po odstawieniu od razu sie staralismy i dzidzi nie ma a to koniec naszego 9 cyklu.
Dziewczyny mam intymny problem. dzis mam 29 dzien cyklu,okresu na razie brak, owulki w tym cyklu nie czulam, cykle mam regularne w granicach 29-31 dni.od 2 dni swedzi mnie na zewn i troche w srodku, mam sluz przezroczysty z bialymi grudkami.zrobilam dzis test ale wyszla 1 krecha- moze za wczesnie go zrobilam.objawy mam na grzybice, na ktora nigdy nie chorowalam.co robic? macie jakies pomysly?moja ktoras tez tak miala?

zapmarta ano mogę zjeść serek albo coś, ale nie chce mi się iść do sklepu- bo u nas nie ma tych 0% i musiałabym specjalnie po serek jechać 5km w jedną stronę. ja wiem że to nie dużo, ale dziś popołudniu jedziemy do miasta- albo wieczorem, to uaktualnię zapasy :-D pozatym bardzo mnie boli ten nadgarstek i nie chcę go nadwyrężać niepotrzebną jazdą ;-) spoko- bułeczki są pychaśne i z chęcią je jem :-) pozatym miałam wszystkie składniki :-D juz się studzą, to zaraz będę szamać :-D

kacha radzę iść do gina z tym. u mnie się tak zapowiadały drożdżaki :eek: nie wiadomo skąd się to bierze, ale to paskudztwo. a jeśli dodatkowo siedzi u ciebie fasolka (może może :-D) to tym bardziej trzeba zrobić badanko :-)

reklama
sorbek no sama nie wiem serio i to jest bardziej uczucie ,że coś mi się tam wierci wypina i niezmiennie w jednym miejscu.
Właśnie też ,aż nie mogę uwierzyć ,ale jak już za szóstym razem poczułam to samo i tylko jak leże na płasko :-)
kacha ja polecam wizytę u gina ;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry