reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam Was wszystkie serdecznie!

Jak tam się czują przyszłe mamusie: Martusia, Krakowianka, Szczęśliwa, Jaewa, Maggy, Marcepanek, Sorbuś, Hope? :happy:

Dziewczyny, przepraszam, że parę dni mnie nie było, ale weny zabrakło.

Mam problemik i pytanko o Wasze opinie. :confused: Dziś 31 dc (mam cykle ok. 34-dniowe). Owulka była prawdopodobnie między 24 a 27 sierpnia. Zatestować chcę w środę, ale szaleję już! :baffled::baffled::baffled::szok::szok::szok: Myslicie, ze jesli nie wytrzymam i zatestuję jutro rano, to się tylko rozczaruję? :confused: Póki co nadal ból w dole brzucha i nadal zero bólu piersi (co zawsze się zdarzało na tydzień przed terminem @...)! :confused:

Ostatnia edycja:
reklama
sorbuś to chyba też zależy od lecznicy :tak: wiesz, ja mieszkam na wsi, to tu kosztuje grosze wszystko. ale i tak czasem ledwo się ciągnie do końca miesiąca.
marta no tak- gusta kulinarne kotów są różne :-D na szczęście ja moje nauczyłam żreć wszystko ;-) tzn. dostają puszkę (no, zawartość puszki) dla zwierzaczków, a żeby było tego więcej to mieszam to z rozmoczonym chlebem. chleba mamy dużo, bo pies też ma karmę mieszaną z chlebem, więc w piekarni jak kupimy worek to mamy na 2-3 miesące :-D no i sucha karma dla futrzaczków- kocurek je tylko ta kocią, a kotka każdą- byle sucha ;-) no a tak to wiadomo- dostają im się kosteczki mniejsze z kuraka np. albo skrawki z wędlin jak są dla mnie za tłuste. kocica jeszcze uwielbia krakersy, ale to już zaliczam do rozpieszczania ;-) ogórki konserwowe też- żeby jej nie zaszkodziły. takie są moje kociaki-wszystkożerne ;-)

mam dla was fajny kawał

Do sklepu wbiega facet i pyta sprzedawcę:
- Jest cukier w kostkach?
- Nie ma! - odpowiada sprzedawca.
- A jakaś inna, tania bombonierka dla teściowej?

i jeszcze jeden

Spotyka się dwóch studentów:
- Gdzie idziesz?
- Na wódkę.
- Dobra, namówiłeś mnie.

bunia:-D

Mary-beth witaj. No ja z własnego doświadczenia wiem, że lepiej wcześniej nie testować, bo można się rozczarować. Z drugim razem poczekałam, choć w moim przypadku było prościej bo już mnie mdliło zanim test robiłam.
Poczekałabym jednak te dwa dni, choć wiem, że ci ciężko będzie.

Martuś - to co to za lista że jest taaaakaaa długa :p:p:p Ja znów słyszałam żeby nie szaleć na początku za bardzo ale ile w tym prawdy nie wiem
Mary - czesc kochana :):) ja czuje sie znakomicie :) jak nie bedzie zapisów mykam jutro na badanie obciązenia glukozą :)

Cześć Dziewczyny, byłam tu u Was w piatek. Pytałam już o to o co chce zapytać, ale nie do konca wyjasniłam o co mi chodzi, a mysle ze mi odpowiecie: mam już córeczkę i chcemy z mężem mieć drugie dzieciątko. Brałam tabletki rok - Yasminelle, ostatnim razem wzięłam dwa op. pod rząd bo nie chciałam mieć @. Skończyłam opakowanie i teraz postanowiłam nie brać już więcej. Czy po tej @ muszę poczekać na normalne cykle, a jeśli tak to ile ich ma być. Z Natalką zaszłam w ciążę w drugim normalnym cyklu po odstawieniu. Proszę Was o odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie:happy2:
A tak wogóle to jestem po cc i czy tu też nie ma przeciwwskazań?

pszczółko szczerze powiedziawszy- co lekarz to opinia. moja ginka jak odstawiłam tabsy powiedziała, że wcale nie trzeba czekać, bo teraz antybociany są takie, że nie zalegają w organizmie i nie stwarzają zagrożenia dla ewentualnej fasolki. :tak: od razu po odstawieniu tabsów można się starać, bo wtedy jest najbardziej płodny czas. te odczekiwanie jest bardziej dla tych, które się boją ciąży mnogiej- bo czasem sie zdarza, że po odstawieniu pojawia się więcej jajeczek i jest większe prawdopodobieństwo ciąży mnogiej. no ale ja się nie znam ;-)

bunia, dziękuję Ci za odpowiedź, ja tylko się boję o to że nie zrobiłam tej przerwy ostatnio. A jak była ostatnio u ginka to zapomniałam go zapytać co z tym tabsami boi jeśli chodzi o cc to różnie mówią. Ciąży mnogiej się nie boję, w sumie fajnie nawet by było :-)

pszczolka : u mnie wszyscy lekarze z ktorymi mialam kontakt ( kilku juz roznych ginkow) mowia streszczajac ze to bajanie zeby oczyszczac organizm! wspolczesnych tabletek nie ma juz w organizmie po tygodniu, a to taki czas ze po odstawieniu jeszcze nie zajdziesz, bo za chwile masz okres! wiec nawet w 1szym cyklu nie ma ryzyka!
no ale sa i tacy co radza "ozyszczac" 3m-ce, to juz jak kto uwaza, jesli bedziesz przez to spokojniejsza, to poczekaj.

Majqa dziękuję bardzo :-) To już 10 lat, niesamowicie szybko dzieci nam rosną a my wciąż takie młode ;-) :-)

Mary ja również dziękuję, póki co 3 tydzień czuję się jak prze okresem i jest to średnio miłe. Ale poza tym super, doopa rośnie ;-)
I zaklinam cię nie testuj zanim nie przyjdzie @. Może być jedna kreska mimo ciąży, może być poronienie samoistne, te kilka dni moze dużo w twojej świadomości zmienić a przebiegu ciąży nie przyspieszysz. Doskonale cię rozumiem dlatego radzę, czekaj!

I trzymam z całej siły kciuki za II :-)

Z tym oczyszczaniem po tabletkach to bzdura. Gdyby organizm musiał się z nich oczyszczać, nie trzeba byłoby łykać ich codziennie tylko raz na miesiąc jedną. Należy codziennie dostarczać hormonów, inaczej ich poziom gwałtownie spada i są nieskuteczne. Dlatego w razie wymiotów czy zapomnienia jednej tabletki możliwe jest zajście w ciążę.

Inną kwestią jest samodzielne podjęcie pracy przez organizm. Do tej pory za jajniki myślała antykoncepcja, organizm nie jajeczkował, nie produkował śluzu płodnego ani nie wyścielał prawidłowo macicy. Na to trzeba poczekać i dobrze jest jednak zrobić miesiąc przerwy.

Ostatnia edycja:
reklama
josephine dzięki za odpowiedź, wiem że teraz tabletki sa inne, w sumie co mają powiedzieć dziewczyny, które zaszły w ciążę biorąc je, a dzidzie zdrowe. Tylko jak się lekarz bedzie pytał jakie cykle miałam jak juz bedę w ciąży to nie wiem co wtedy powiem, bo z tabletkami zawsze są co 21 dni, a ja normalnie kiedyś miała 28 dni. Może jeden cykl poczekam, zobaczymy.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry