reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
dzieki agus_kula

dziewczyny mam do was pytanie ktore bardzo mnie nurtuje bo jesli w przyszlosci mielibysmy corke to bardzo chcemy dac jej na imie michalina tutaj michelle i w zwiazku z tym ze chcemy zostac na stale w irl. to gdy rejestruje sie tu dziecko to jak wpisuje sie imie michalina czy michelle chyba lepiej michelle zeby potem w przyszlosci trudnosci nie mialo takie dziecko a czy potem w polskim akcie urodzenia tlumacza imie czy w polsce tez bedzie michelle bo znow w polsce to dziwnie zeby takie imie mialo choc wiadomo ze bedzie michalina a nie michelle dla nas :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mam doła, bo zrobiłam test i nic ;( wiem, że nie ma co się smucić, bo wszystko przede mną, ale i tak.... ;(

przykro mi kochana,głowa do góry,może następny cykl będzie pomyślniejszy :)

Dziewczyny tyle naprodukowałyście że nie mogę nadrobic z czytaniem,wybaczcie :zawstydzona/y: ale jestem zmęczona i was nie poczytam,tylko lekko oczkiem zerknęłam co któryś post.Zbliża się weekend to mam nadzieję że wszystko nadrobię:)
Buziaki
Dobranoc!!!

Cześć Dziewczynki :-):-) Ja już na nogach od 5:dry::dry: Jakoś mi się odechciało spać... Mała mi się zbudziła co jest bardzo dziwne u niej. W sumie już smacznie śpi ale pewnie już na mężulka poczekam, będzie za godzinkę:-D:-D
dzieki agus_kula

dziewczyny mam do was pytanie ktore bardzo mnie nurtuje bo jesli w przyszlosci mielibysmy corke to bardzo chcemy dac jej na imie michalina tutaj michelle i w zwiazku z tym ze chcemy zostac na stale w irl. to gdy rejestruje sie tu dziecko to jak wpisuje sie imie michalina czy michelle chyba lepiej michelle zeby potem w przyszlosci trudnosci nie mialo takie dziecko a czy potem w polskim akcie urodzenia tlumacza imie czy w polsce tez bedzie michelle bo znow w polsce to dziwnie zeby takie imie mialo choc wiadomo ze bedzie michalina a nie michelle dla nas :-)

Będziesz rodzić w Irl czy w Pl? No pewnie w Irl. A jak tak to już w szpitalu (przynajmniej w moim) podaje się imię i jeszcze inne dane mamy taty i dzidzi które możesz jeszcze zmienić w dniu rejestracjii. Te dane są wysyłane do USC i od 14 dni po możesz iść zarejestrować dziecko i wybrać akt urodzenia i tam już ustalasz dokładne dane dziecka których później już nie możesz zmienić. Jak będziesz chciała wyrobić paszport to na takie imie jak w akcie urodzenia a jeśli chodzi o akt polski urodzenia to bedziesz musiała przetłumaczyć ten Irl na Pl u przysięgłego tłumacza a imie też pozostaje takie samo jak w Irl. A jeśli będziesz rodzić w Pl to za dzieckiem przyjdzie to imie co bedzie podane w Polsce...
A więc podsumując jeśli bedziesz chciała imię Michelle to nie zależnie gdzie bedziesz musiała je podać i będzie ono we wszystkich papierach... Masz racje że lepszy "start" miało by w Irl dziecko z angielsko brzmiącym imieniem. Nie było by odrazu widać że jest z Pl ale z drugiej strony straszne musi być to że w szkole wołają na ciebie tak a w domu tak no i na wakacjach u babć. Ale tak czy tak Michelle i Michalina bardzo ładnie:tak::tak:

Ehh ale się zagadałam uuu i mam nadzieje ze coś pomogłam a nie zrobiła jeszcze więcej zamieszania;-)

hej ja mysle że zakupie tylko tą jedną książke , więcej nie kupuje bo to tak jak powiedziała Sol reszta to pofturki a poza tym mam neta i was :)

lovely: a byłam pewna że będziemy mogły szampana otwierać , trudno poczekamy miesiąc :tak: głowa do góry

agus_kula: hej u nas tesz były szczepienia ale takie na 5 lat - juz sie przedawniła szczepionka a teraz robie taką co jest na całe życie

pewnie ze wszystko przed toba i przed nami przeciez jestesmy staraczki 2011 :cool2:
i tej myśli się trzymam :)

Agnes_kula, agnieszka.kk
, maryla86 - dziękuję :* i tak w sumie w tym miesiącu to nie były typowe staranka tylko tak po prostu poszaleliśmy ;) a najlepsze, że mój narzeczony chce bardzo dzidzię już i nagle odechciało mu się czekać do czerca, więc nie wiem w sumie kiedy zaczniemy starania :) może załapie się jeszcze na dzidzię w 2010? zobaczymy :)

Ja mam doła, bo zrobiłam test i nic ;( wiem, że nie ma co się smucić, bo wszystko przede mną, ale i tak.... ;(

glowa do gory! nie wszytsko od razu! ja tez myslalam, ze zaplanuje sobie wszystko jak sie da, dzidzia miala byc we wrzesniu, a najlpeiej to w urodziny taty (12), a jak nie to w pazdzierniku i to w moje urodzinki (19) :))))
a dzidzia swoje pokazala i termin byl na 5 stycznia :) ale urpodzila sie pod koniec wrzesnia :)

agus_kula: hej u nas tesz były szczepienia ale takie na 5 lat - juz sie przedawniła szczepionka a teraz robie taką co jest na całe życie

Aha to teraz już rozumiem:tak:

glowa do gory! nie wszytsko od razu! ja tez myslalam, ze zaplanuje sobie wszystko jak sie da, dzidzia miala byc we wrzesniu, a najlpeiej to w urodziny taty (12), a jak nie to w pazdzierniku i to w moje urodzinki (19) :))))
a dzidzia swoje pokazala i termin byl na 5 stycznia :) ale urpodzila sie pod koniec wrzesnia :)

My chcieliśmy Emilkę tak 1-2 miesiące wcześniej ale chyba przedobrzyliśmy (częste kochanie działa na niekorzyść zajścia) w sierpniu nam nie pasowało bo mieliśmy mieć wesele na którym chcieliśmy być i się nie przykładaliśmy do starań a tu pac i okazało się że dzidzi jest i że termin na 19.08 a wesele 3 dni później i musieliśmy zrezygnować bo tak to musiałabym w Pl rodzic a co za tym idzie siedzieć tam od czerwca. No a tu Mała stwierdziła że przeczymy i urodziła się 2 tyg później czyli 02.09. Jak widać nie da się nic zaplanować nawet jak już niektóre rzeczy wydają się pewne:tak::tak::tak: Teraz najbardziej podobałoby się nam jakby kolejny dzidziuś przyszedł luty-marzec ale trudno to wyczuć :-D:-D:-D:-D

Będziesz rodzić w Irl czy w Pl? No pewnie w Irl. A jak tak to już w szpitalu (przynajmniej w moim) podaje się imię i jeszcze inne dane mamy taty i dzidzi które możesz jeszcze zmienić w dniu rejestracjii. Te dane są wysyłane do USC i od 14 dni po możesz iść zarejestrować dziecko i wybrać akt urodzenia i tam już ustalasz dokładne dane dziecka których później już nie możesz zmienić. Jak będziesz chciała wyrobić paszport to na takie imie jak w akcie urodzenia a jeśli chodzi o akt polski urodzenia to bedziesz musiała przetłumaczyć ten Irl na Pl u przysięgłego tłumacza a imie też pozostaje takie samo jak w Irl. A jeśli będziesz rodzić w Pl to za dzieckiem przyjdzie to imie co bedzie podane w Polsce...
A więc podsumując jeśli bedziesz chciała imię Michelle to nie zależnie gdzie bedziesz musiała je podać i będzie ono we wszystkich papierach... Masz racje że lepszy "start" miało by w Irl dziecko z angielsko brzmiącym imieniem. Nie było by odrazu widać że jest z Pl ale z drugiej strony straszne musi być to że w szkole wołają na ciebie tak a w domu tak no i na wakacjach u babć. Ale tak czy tak Michelle i Michalina bardzo ładnie:tak::tak:

Ehh ale się zagadałam uuu i mam nadzieje ze coś pomogłam a nie zrobiła jeszcze więcej zamieszania;-)

dzieki ci za odp tak bede rodzila tutaj wolalabym wlasnie dla dobra dziecka zeby mialo imie angielskie moze bedzie wiktoria w ostatecznosci ale tak bardzo bym chciala michasie a z drugiej strony tak wczoraj myslalam ze teraz jest tyle dzieci w polsce nicoli natasz natanow itp to mysle ze nawet jak bysmy wrocili do polski to nie bedzie z michelle taki problem.a jesli chodzi o to mowienie do dziecka tak i tak to tez sie nad tym zastanawialam i mamy rodzine w niemczech i tam jest maly mateo my i rodzice mowimy macius w przedszkolu mateo i wszystko jest ok musze sie zasrtanowic zeby w przyszlosci nie zrobic dziecku krzywdy

reklama
Mój synek ma na imię ALAN (to imię angielskie)ale jakoś przy rejestracji w Pl(bo tam się urodził)nie robili większego problemu.

My już mamy wybrane imiona na kolejne dziecko,na chłopca i na dziewczynkę :)także większego problemu miec nie będziemy.

A mój M dziś z samego rana mnie zaskoczył,gdy leżeliśmy w łóżku,przytulił się i powiedział"kochanie chcę miec z Tobą jeszcze jedno dziecko,teraz"a mi oczy na wierz wyszły bo starania mamy zaplanowane na wakacje dopiero a tu taka niespodzianka także dziewczyny co ma byc to będzie :)

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry