reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
dzieki agus_kula

dziewczyny mam do was pytanie ktore bardzo mnie nurtuje bo jesli w przyszlosci mielibysmy corke to bardzo chcemy dac jej na imie michalina tutaj michelle i w zwiazku z tym ze chcemy zostac na stale w irl. to gdy rejestruje sie tu dziecko to jak wpisuje sie imie michalina czy michelle chyba lepiej michelle zeby potem w przyszlosci trudnosci nie mialo takie dziecko a czy potem w polskim akcie urodzenia tlumacza imie czy w polsce tez bedzie michelle bo znow w polsce to dziwnie zeby takie imie mialo choc wiadomo ze bedzie michalina a nie michelle dla nas :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mam doła, bo zrobiłam test i nic ;( wiem, że nie ma co się smucić, bo wszystko przede mną, ale i tak.... ;(

przykro mi kochana,głowa do góry,może następny cykl będzie pomyślniejszy :)

Dziewczyny tyle naprodukowałyście że nie mogę nadrobic z czytaniem,wybaczcie :zawstydzona/y: ale jestem zmęczona i was nie poczytam,tylko lekko oczkiem zerknęłam co któryś post.Zbliża się weekend to mam nadzieję że wszystko nadrobię:)
Buziaki
Dobranoc!!!

Cześć Dziewczynki :-):-) Ja już na nogach od 5:dry::dry: Jakoś mi się odechciało spać... Mała mi się zbudziła co jest bardzo dziwne u niej. W sumie już smacznie śpi ale pewnie już na mężulka poczekam, będzie za godzinkę:-D:-D
dzieki agus_kula

dziewczyny mam do was pytanie ktore bardzo mnie nurtuje bo jesli w przyszlosci mielibysmy corke to bardzo chcemy dac jej na imie michalina tutaj michelle i w zwiazku z tym ze chcemy zostac na stale w irl. to gdy rejestruje sie tu dziecko to jak wpisuje sie imie michalina czy michelle chyba lepiej michelle zeby potem w przyszlosci trudnosci nie mialo takie dziecko a czy potem w polskim akcie urodzenia tlumacza imie czy w polsce tez bedzie michelle bo znow w polsce to dziwnie zeby takie imie mialo choc wiadomo ze bedzie michalina a nie michelle dla nas :-)

Będziesz rodzić w Irl czy w Pl? No pewnie w Irl. A jak tak to już w szpitalu (przynajmniej w moim) podaje się imię i jeszcze inne dane mamy taty i dzidzi które możesz jeszcze zmienić w dniu rejestracjii. Te dane są wysyłane do USC i od 14 dni po możesz iść zarejestrować dziecko i wybrać akt urodzenia i tam już ustalasz dokładne dane dziecka których później już nie możesz zmienić. Jak będziesz chciała wyrobić paszport to na takie imie jak w akcie urodzenia a jeśli chodzi o akt polski urodzenia to bedziesz musiała przetłumaczyć ten Irl na Pl u przysięgłego tłumacza a imie też pozostaje takie samo jak w Irl. A jeśli będziesz rodzić w Pl to za dzieckiem przyjdzie to imie co bedzie podane w Polsce...
A więc podsumując jeśli bedziesz chciała imię Michelle to nie zależnie gdzie bedziesz musiała je podać i będzie ono we wszystkich papierach... Masz racje że lepszy "start" miało by w Irl dziecko z angielsko brzmiącym imieniem. Nie było by odrazu widać że jest z Pl ale z drugiej strony straszne musi być to że w szkole wołają na ciebie tak a w domu tak no i na wakacjach u babć. Ale tak czy tak Michelle i Michalina bardzo ładnie:tak::tak:

Ehh ale się zagadałam uuu i mam nadzieje ze coś pomogłam a nie zrobiła jeszcze więcej zamieszania;-)

hej ja mysle że zakupie tylko tą jedną książke , więcej nie kupuje bo to tak jak powiedziała Sol reszta to pofturki a poza tym mam neta i was :)

lovely: a byłam pewna że będziemy mogły szampana otwierać , trudno poczekamy miesiąc :tak: głowa do góry

agus_kula: hej u nas tesz były szczepienia ale takie na 5 lat - juz sie przedawniła szczepionka a teraz robie taką co jest na całe życie

pewnie ze wszystko przed toba i przed nami przeciez jestesmy staraczki 2011 :cool2:
i tej myśli się trzymam :)

Agnes_kula, agnieszka.kk
, maryla86 - dziękuję :* i tak w sumie w tym miesiącu to nie były typowe staranka tylko tak po prostu poszaleliśmy ;) a najlepsze, że mój narzeczony chce bardzo dzidzię już i nagle odechciało mu się czekać do czerca, więc nie wiem w sumie kiedy zaczniemy starania :) może załapie się jeszcze na dzidzię w 2010? zobaczymy :)

Ja mam doła, bo zrobiłam test i nic ;( wiem, że nie ma co się smucić, bo wszystko przede mną, ale i tak.... ;(

glowa do gory! nie wszytsko od razu! ja tez myslalam, ze zaplanuje sobie wszystko jak sie da, dzidzia miala byc we wrzesniu, a najlpeiej to w urodziny taty (12), a jak nie to w pazdzierniku i to w moje urodzinki (19) :))))
a dzidzia swoje pokazala i termin byl na 5 stycznia :) ale urpodzila sie pod koniec wrzesnia :)

agus_kula: hej u nas tesz były szczepienia ale takie na 5 lat - juz sie przedawniła szczepionka a teraz robie taką co jest na całe życie

Aha to teraz już rozumiem:tak:

glowa do gory! nie wszytsko od razu! ja tez myslalam, ze zaplanuje sobie wszystko jak sie da, dzidzia miala byc we wrzesniu, a najlpeiej to w urodziny taty (12), a jak nie to w pazdzierniku i to w moje urodzinki (19) :))))
a dzidzia swoje pokazala i termin byl na 5 stycznia :) ale urpodzila sie pod koniec wrzesnia :)

My chcieliśmy Emilkę tak 1-2 miesiące wcześniej ale chyba przedobrzyliśmy (częste kochanie działa na niekorzyść zajścia) w sierpniu nam nie pasowało bo mieliśmy mieć wesele na którym chcieliśmy być i się nie przykładaliśmy do starań a tu pac i okazało się że dzidzi jest i że termin na 19.08 a wesele 3 dni później i musieliśmy zrezygnować bo tak to musiałabym w Pl rodzic a co za tym idzie siedzieć tam od czerwca. No a tu Mała stwierdziła że przeczymy i urodziła się 2 tyg później czyli 02.09. Jak widać nie da się nic zaplanować nawet jak już niektóre rzeczy wydają się pewne:tak::tak::tak: Teraz najbardziej podobałoby się nam jakby kolejny dzidziuś przyszedł luty-marzec ale trudno to wyczuć :-D:-D:-D:-D

Będziesz rodzić w Irl czy w Pl? No pewnie w Irl. A jak tak to już w szpitalu (przynajmniej w moim) podaje się imię i jeszcze inne dane mamy taty i dzidzi które możesz jeszcze zmienić w dniu rejestracjii. Te dane są wysyłane do USC i od 14 dni po możesz iść zarejestrować dziecko i wybrać akt urodzenia i tam już ustalasz dokładne dane dziecka których później już nie możesz zmienić. Jak będziesz chciała wyrobić paszport to na takie imie jak w akcie urodzenia a jeśli chodzi o akt polski urodzenia to bedziesz musiała przetłumaczyć ten Irl na Pl u przysięgłego tłumacza a imie też pozostaje takie samo jak w Irl. A jeśli będziesz rodzić w Pl to za dzieckiem przyjdzie to imie co bedzie podane w Polsce...
A więc podsumując jeśli bedziesz chciała imię Michelle to nie zależnie gdzie bedziesz musiała je podać i będzie ono we wszystkich papierach... Masz racje że lepszy "start" miało by w Irl dziecko z angielsko brzmiącym imieniem. Nie było by odrazu widać że jest z Pl ale z drugiej strony straszne musi być to że w szkole wołają na ciebie tak a w domu tak no i na wakacjach u babć. Ale tak czy tak Michelle i Michalina bardzo ładnie:tak::tak:

Ehh ale się zagadałam uuu i mam nadzieje ze coś pomogłam a nie zrobiła jeszcze więcej zamieszania;-)

dzieki ci za odp tak bede rodzila tutaj wolalabym wlasnie dla dobra dziecka zeby mialo imie angielskie moze bedzie wiktoria w ostatecznosci ale tak bardzo bym chciala michasie a z drugiej strony tak wczoraj myslalam ze teraz jest tyle dzieci w polsce nicoli natasz natanow itp to mysle ze nawet jak bysmy wrocili do polski to nie bedzie z michelle taki problem.a jesli chodzi o to mowienie do dziecka tak i tak to tez sie nad tym zastanawialam i mamy rodzine w niemczech i tam jest maly mateo my i rodzice mowimy macius w przedszkolu mateo i wszystko jest ok musze sie zasrtanowic zeby w przyszlosci nie zrobic dziecku krzywdy

reklama
Mój synek ma na imię ALAN (to imię angielskie)ale jakoś przy rejestracji w Pl(bo tam się urodził)nie robili większego problemu.

My już mamy wybrane imiona na kolejne dziecko,na chłopca i na dziewczynkę :)także większego problemu miec nie będziemy.

A mój M dziś z samego rana mnie zaskoczył,gdy leżeliśmy w łóżku,przytulił się i powiedział"kochanie chcę miec z Tobą jeszcze jedno dziecko,teraz"a mi oczy na wierz wyszły bo starania mamy zaplanowane na wakacje dopiero a tu taka niespodzianka także dziewczyny co ma byc to będzie :)

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry