reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
No i stało sie książka już zamówiona , teraz czekam :)
Wiecie co chciała bym żeby już był grudzień :) , na szczęście czas szybkol lieci dopiero co byly święta a tu zaraz sie styczeń skończy , dobrze niech pędzi ale tylko w tym roku :)

asiuasiu1 : gratuluje ślubu, bo to już prawie lada dzień :) no i zazdroszcze tak szybkich starań :), fajnie że dołączyłaś:-), a co do ksiązki to właśnie w necie też czytałąm same dobre opinie o niej

reklama
Ale umojej kumpeli sprawdzila sie tabela jest syn :-)
hmm a miedzy 30 a 32 to trudno o syna, no licze ze tez mi sie tabelka nie sprawdzi i w tym wypadku heheheh[/QUOTE]

o kurcze... to ja mam czekac 5-7 lat na corcie??? to te moje ciuszki wyjda kompletnie z mody ;))))
a tak na powaznie to w wieku 32-24 to chce juz miec spokoj z ciaza i dzieci jako tak odchowane. Juz w wieku 16-17 lat mowilam: pierwsze musze sie wyrobic przed 25, a ostatnie przed 30. Gora 32 (dzis dorzucam dwa lata). Z pierwszym sie udalo bo mialam 23, ale zostala jeszcze dwojka-trojka dzieci w 5 lat :)
dwojka ok, ale trzy to juz sie troche spirncik zaczyna ;) hiihihihihihihi

No i stało sie książka już zamówiona , teraz czekam :)
Wiecie co chciała bym żeby już był grudzień :) , na szczęście czas szybkol lieci dopiero co byly święta a tu zaraz sie styczeń skończy , dobrze niech pędzi ale tylko w tym roku :)

asiuasiu1 : gratuluje ślubu, bo to już prawie lada dzień :) no i zazdroszcze tak szybkich starań :), fajnie że dołączyłaś:-), a co do ksiązki to właśnie w necie też czytałąm same dobre opinie o niej

dziekuje :-) ja juz bym chciala sie starac ale moj jest uparty on chce po slubie i nie ma dyskusji :szok: haha a co do ksiazki to wlasnie czytam o niej i tez sobie kupie a myslisz ze mozna normalnie w ksiegarni kupic czy trzeba zamawiac bo z tym zamowieniem to by bylo tak ze albo by mi tu przyslali to koszt wyniesie 2 razy tyle co ksiazka albo do Polski i mama mi wysl . teraz bede w polsce i myslalam zeby kupic w ksiegarni

josephine: ja mam teraz 23 lata :) i to będzie moja pierwsz ciąża, więc nie wielka różnica, hmm może jesteśmy siostrami potajemnie rozdzielonymi - tyle podobieństw w podejściu do życia i wzroście :):-D
a tą żółtaczką to też sie tak nie przejmuj, bo u nas to nie jest wymagane ale wiem że najczęściej w polsce żółtaczką można się zarazić przy operacjach i zabiegach, i jak są jakieś operacje poważne które sie robi z dużym wyprzedzeniem to niektóre szpitale nie podejmują sie operacji bez szczepienia, bo jakby sie ktoś zaraził to potem można pozwać szpital
ale sie rozpisałam, we francji może bardziej używają, a jak trzeba to cesarke zrobią , a ja sie zdecydowałam bo teraz jest tak że jak sie raz zaszczepisz( tylko że 3 szczepionki trzeba przyjąć ) to juz jest na całe życie

asiuasiu1: mysle że w księgarniach też powinna być , to wszystko zalezy od księgarni bo w jednej może być a w drugiej nie, ja zamówiłam przez neta bo u mnie księgarnia jest czynna w tych samych godzinach co mój sklep , więc nie mam nawet kiedy sprawdzić czy jest.
na szczęście w sobote mama za mnie na 2 godzinki stanie w sklepie to przynajmniej do gina skocze :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
wiecie co sprawdzalam 2 osobom i sie zgadza haha ciekawe moze cos jest w tej tabeli.maryla86: Oby byla w ksiegarniach dam znac czy znalazlam :-) dobrze ze masz mame przy sobie zawsze jest pomoc ja niestety sama :-( i tego tez sie obawiam ze jesli uda nam sie zafasolkowac to ze sama bede tzn z moim ale on tak samo zielony jak ja.

Ostatnia edycja:
dziekuje :-) ja juz bym chciala sie starac ale moj jest uparty on chce po slubie i nie ma dyskusji :szok: haha a co do ksiazki to wlasnie czytam o niej i tez sobie kupie a myslisz ze mozna normalnie w ksiegarni kupic czy trzeba zamawiac bo z tym zamowieniem to by bylo tak ze albo by mi tu przyslali to koszt wyniesie 2 razy tyle co ksiazka albo do Polski i mama mi wysl . teraz bede w polsce i myslalam zeby kupic w ksiegarni

Mozna kupic w ksiegarniach :-), a jesli w twoim miescie rodzinnym jest empik, to mozesz zamowic na str i odebrac w sklepie :tak:

kurcze dziewczyny ale mam dziś głodomora:-) zjadłam już swoje dwie kanapki wciągam gorący kubek i juz sie rozglądam za jakimś batonikiem, no nie wiem co sie ze mną dzieje , peno dla tego że dziś mniej ludzi i nie mam zajęcia - wiadomo styczeń zawsze gorszy

nie no dziewczyny zarza zwarjuje właśnie przyszła klientka i sie pyta czy ja jeszcze piersią karmie :confused: ja na to ze nie bo nie mam dziecka, no to zaczeła mnie przepraszac i mówić że ktos jej mówił że w ciąży byłam a ona patrzy że mam duże piersi (no 75c, czasem 80c - fakt małe nie sa) i myslała że są pełne mleka, no zwarjować czasem idzie gdyby to nie była klientka to bym zapytała co urodziłam

reklama
josephine: ja mam teraz 23 lata :) i to będzie moja pierwsz ciąża, więc nie wielka różnica, hmm może jesteśmy siostrami potajemnie rozdzielonymi - tyle podobieństw w podejściu do życia i wzroście :):-D

no faktycznie baaardzo duzo podobienstw :)))))) i fajnie!!! :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry