reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
No i stało sie książka już zamówiona , teraz czekam :)
Wiecie co chciała bym żeby już był grudzień :) , na szczęście czas szybkol lieci dopiero co byly święta a tu zaraz sie styczeń skończy , dobrze niech pędzi ale tylko w tym roku :)

asiuasiu1 : gratuluje ślubu, bo to już prawie lada dzień :) no i zazdroszcze tak szybkich starań :), fajnie że dołączyłaś:-), a co do ksiązki to właśnie w necie też czytałąm same dobre opinie o niej

reklama
Ale umojej kumpeli sprawdzila sie tabela jest syn :-)
hmm a miedzy 30 a 32 to trudno o syna, no licze ze tez mi sie tabelka nie sprawdzi i w tym wypadku heheheh[/QUOTE]

o kurcze... to ja mam czekac 5-7 lat na corcie??? to te moje ciuszki wyjda kompletnie z mody ;))))
a tak na powaznie to w wieku 32-24 to chce juz miec spokoj z ciaza i dzieci jako tak odchowane. Juz w wieku 16-17 lat mowilam: pierwsze musze sie wyrobic przed 25, a ostatnie przed 30. Gora 32 (dzis dorzucam dwa lata). Z pierwszym sie udalo bo mialam 23, ale zostala jeszcze dwojka-trojka dzieci w 5 lat :)
dwojka ok, ale trzy to juz sie troche spirncik zaczyna ;) hiihihihihihihi

No i stało sie książka już zamówiona , teraz czekam :)
Wiecie co chciała bym żeby już był grudzień :) , na szczęście czas szybkol lieci dopiero co byly święta a tu zaraz sie styczeń skończy , dobrze niech pędzi ale tylko w tym roku :)

asiuasiu1 : gratuluje ślubu, bo to już prawie lada dzień :) no i zazdroszcze tak szybkich starań :), fajnie że dołączyłaś:-), a co do ksiązki to właśnie w necie też czytałąm same dobre opinie o niej

dziekuje :-) ja juz bym chciala sie starac ale moj jest uparty on chce po slubie i nie ma dyskusji :szok: haha a co do ksiazki to wlasnie czytam o niej i tez sobie kupie a myslisz ze mozna normalnie w ksiegarni kupic czy trzeba zamawiac bo z tym zamowieniem to by bylo tak ze albo by mi tu przyslali to koszt wyniesie 2 razy tyle co ksiazka albo do Polski i mama mi wysl . teraz bede w polsce i myslalam zeby kupic w ksiegarni

josephine: ja mam teraz 23 lata :) i to będzie moja pierwsz ciąża, więc nie wielka różnica, hmm może jesteśmy siostrami potajemnie rozdzielonymi - tyle podobieństw w podejściu do życia i wzroście :):-D
a tą żółtaczką to też sie tak nie przejmuj, bo u nas to nie jest wymagane ale wiem że najczęściej w polsce żółtaczką można się zarazić przy operacjach i zabiegach, i jak są jakieś operacje poważne które sie robi z dużym wyprzedzeniem to niektóre szpitale nie podejmują sie operacji bez szczepienia, bo jakby sie ktoś zaraził to potem można pozwać szpital
ale sie rozpisałam, we francji może bardziej używają, a jak trzeba to cesarke zrobią , a ja sie zdecydowałam bo teraz jest tak że jak sie raz zaszczepisz( tylko że 3 szczepionki trzeba przyjąć ) to juz jest na całe życie

asiuasiu1: mysle że w księgarniach też powinna być , to wszystko zalezy od księgarni bo w jednej może być a w drugiej nie, ja zamówiłam przez neta bo u mnie księgarnia jest czynna w tych samych godzinach co mój sklep , więc nie mam nawet kiedy sprawdzić czy jest.
na szczęście w sobote mama za mnie na 2 godzinki stanie w sklepie to przynajmniej do gina skocze :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
wiecie co sprawdzalam 2 osobom i sie zgadza haha ciekawe moze cos jest w tej tabeli.maryla86: Oby byla w ksiegarniach dam znac czy znalazlam :-) dobrze ze masz mame przy sobie zawsze jest pomoc ja niestety sama :-( i tego tez sie obawiam ze jesli uda nam sie zafasolkowac to ze sama bede tzn z moim ale on tak samo zielony jak ja.

Ostatnia edycja:
dziekuje :-) ja juz bym chciala sie starac ale moj jest uparty on chce po slubie i nie ma dyskusji :szok: haha a co do ksiazki to wlasnie czytam o niej i tez sobie kupie a myslisz ze mozna normalnie w ksiegarni kupic czy trzeba zamawiac bo z tym zamowieniem to by bylo tak ze albo by mi tu przyslali to koszt wyniesie 2 razy tyle co ksiazka albo do Polski i mama mi wysl . teraz bede w polsce i myslalam zeby kupic w ksiegarni

Mozna kupic w ksiegarniach :-), a jesli w twoim miescie rodzinnym jest empik, to mozesz zamowic na str i odebrac w sklepie :tak:

kurcze dziewczyny ale mam dziś głodomora:-) zjadłam już swoje dwie kanapki wciągam gorący kubek i juz sie rozglądam za jakimś batonikiem, no nie wiem co sie ze mną dzieje , peno dla tego że dziś mniej ludzi i nie mam zajęcia - wiadomo styczeń zawsze gorszy

nie no dziewczyny zarza zwarjuje właśnie przyszła klientka i sie pyta czy ja jeszcze piersią karmie :confused: ja na to ze nie bo nie mam dziecka, no to zaczeła mnie przepraszac i mówić że ktos jej mówił że w ciąży byłam a ona patrzy że mam duże piersi (no 75c, czasem 80c - fakt małe nie sa) i myslała że są pełne mleka, no zwarjować czasem idzie gdyby to nie była klientka to bym zapytała co urodziłam

reklama
josephine: ja mam teraz 23 lata :) i to będzie moja pierwsz ciąża, więc nie wielka różnica, hmm może jesteśmy siostrami potajemnie rozdzielonymi - tyle podobieństw w podejściu do życia i wzroście :):-D

no faktycznie baaardzo duzo podobienstw :)))))) i fajnie!!! :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry