reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
witam
widzę coraz nas więcej i coraz szybciej chcemy się zacząć starać:-)
ja miałam dziś rano badania
wyniki jutro a te z różyczki i toksoplazmozy w poniedziałek
mam nadzieję że wszystko będzie ok:sorry2:
ja w tym cyklu zaczynam obserwacje kupuje testy owulacyjne i zobaczymy jak to u mnie wygląda czasem boją mnie jajniki może te bóle owulacyjne?to by wiele ułatwiło:-)
cykle mam ostatnio po 33 i 30 dni zobaczymy jak ten
trzymam kciuki za Was dziewczyny i miłego początku weekendu:-)

reklama
no własnie nie wiem co myslec o tych tabletkach kazdy mówi inaczej, taksamo jak jedni mówią że można odrazu po odstawieniu robić dzidzie inni że minimum po 3 m-cach inni że po 6 a jeszcze inni conajmniej rok mówią - i bądź tu człowieku mądry , albo jedni mówią że po tabsach są bliźniaki a ninni że nie mogą zajść w ciąże ale to chyba tak jak mówisz asiuasiu1 wszystko zalezy od organizmu

jestem ciekawa co mi jutro mój lekarz z kolei powie :)

trzymam kciuki za lekarza:-)
ja tabletki odstawiłam w lipcu
podobno dobrze jest odczekać 3 miesiące-tak czytałam
ale nie jest to konieczne
zwłaszcza jak ktoś marzy o bliźniakach:-D

ja biore tabletki już jakieś 8 lat:szok:, i tylko raz miałam przerwe 6 m-cy jakiś rok temu

a mi znow lekarz poweidzial ze 1% wiecej szans ze blizniaki beda ze ktos musi miec ku temu predyspozycje
wiesz co maryla mysle ze skoro lekarze przepisuja para ktore maja problem z poczeciem i potem od razu karza sie starac to chyba nie ma wplywu na dziecko tak myslac logicznie ale to tylko moje przemyslenia

w ogole dziewczyny a oprocz toksoplazmozy rozyczki robicie badania na cytomegalie??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
asiuasiu1: tez mam nadzieje że nie będzie większych problemów

tygryz3: witaj w naszym gronie :) i mam nadzieje ze już niedługo wszystkie będziemy miały duże brzusie :)

może sie okaże ze tez bedziesz mama 2010 ?? cos czuje ze zostane tu sama ;-p bede pisala do siebie hahahahaha

Głowa do góry:-) Ja też tu na pewno zostanę... Po porodzie muszę odczekać tym bardziej po cesarce. A poza tym tyle się dzieci porodziło u braci mojego męża że trzeba zrobić odstęp:szok: U nas Emilka, 29.12 Maja i teraz na dniach ma się urodzić Karolcia to jak pomyśle o komuniach to mnie aż głowa boli:-D:-D U nas wchodzi pod uwagę wchodzi luty i marzec na poród lub później...

asiuasiu1: tez mam nadzieje że nie będzie większych problemów

tygryz3: witaj w naszym gronie :) i mam nadzieje ze już niedługo wszystkie będziemy miały duże brzusie :)

napewno wszystkie bedziemy mamami 2011 :cool2: jak nie 2010 :cool:

Głowa do góry:-) Ja też tu na pewno zostanę... Po porodzie muszę odczekać tym bardziej po cesarce. A poza tym tyle się dzieci porodziło u braci mojego męża że trzeba zrobić odstęp:szok: U nas Emilka, 29.12 Maja i teraz na dniach ma się urodzić Karolcia to jak pomyśle o komuniach to mnie aż głowa boli:-D:-D U nas wchodzi pod uwagę wchodzi luty i marzec na poród lub później...

agus a mam pytanie do ciebie a emilke urodzilas tutaj ? jesli tak to jak wpisaliscie imie w akcie urodzenia emilia po polsku czy po angielsku bo caly czas tak mysle zeby w przyszlosci nie zrobic dzieciom krzywdy a nie chcialabym rezygnowac z michalinki na rzecz np wiktori czy victori

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dzieki agus_kula

dziewczyny mam do was pytanie ktore bardzo mnie nurtuje bo jesli w przyszlosci mielibysmy corke to bardzo chcemy dac jej na imie michalina tutaj michelle i w zwiazku z tym ze chcemy zostac na stale w irl. to gdy rejestruje sie tu dziecko to jak wpisuje sie imie michalina czy michelle chyba lepiej michelle zeby potem w przyszlosci trudnosci nie mialo takie dziecko a czy potem w polskim akcie urodzenia tlumacza imie czy w polsce tez bedzie michelle bo znow w polsce to dziwnie zeby takie imie mialo choc wiadomo ze bedzie michalina a nie michelle dla nas :-)

nie wiem czy nie mozna czegos zmienic po czasie, jak np. nniektorzy robia w przypadku nazwisk dziwnych, badz smiesznych, utrudniajacych zycie
ale normanie imie wpisane w akcie po urodzeniu zostranie takie na zawsze, bez wzgledu na kraj
mysle tez ze zmienic imie jest ciezej niz nazwisko, bo trzeba podac powod, no i trudniej wytlumaczyc przykrosci przy normalnym imieniu, niz np nazwisko fiutak, itp
mojej bratanicy imie w UK zartobliwie zdrobniale uzywa sie do powiedzenia "pipka" :) biedaczka jest francuska, tu to imie jets normalne i bardzo znane
tam musiala zmieni, ale nie oficjalnie, bo przeciez pracowac z takim nie mozna, wiec w pracy uzywa 2go imienia :)

reklama
nie wiem czy nie mozna czegos zmienic po czasie, jak np. nniektorzy robia w przypadku nazwisk dziwnych, badz smiesznych, utrudniajacych zycie
ale normanie imie wpisane w akcie po urodzeniu zostranie takie na zawsze, bez wzgledu na kraj
mysle tez ze zmienic imie jest ciezej niz nazwisko, bo trzeba podac powod, no i trudniej wytlumaczyc przykrosci przy normalnym imieniu, niz np nazwisko fiutak, itp
mojej bratanicy imie w UK zartobliwie zdrobniale uzywa sie do powiedzenia "pipka" :) biedaczka jest francuska, tu to imie jets normalne i bardzo znane
tam musiala zmieni, ale nie oficjalnie, bo przeciez pracowac z takim nie mozna, wiec w pracy uzywa 2go imienia :)

czyli twoja bratanica jest francuską a pracuje w uk ?? kurde to jest duzy dylemat zeby dziecku krzywdy nie zrobic. myslelismy tez judytka czyli judith tu ale to dokladnie ten sam probem co przy michalina i michelle jak wpisac w akcie urodzenia

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry