reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
WISIEŃKA- no ja na cukinie przepisów nie mam a na ogorki mowisz ,ze masz to nic wiecej nie pomoge,ale,ale ...zaraz pewnie wroci Bunia to ma jakis sprawdzony przepis;-)
Zuza odebrana,za godzine bedzie Tom to i my zaczniemy rodzinny weekend:tak:

ano jestem

wisienka no ja kurcze niestety na cukinię nic nie mam, bo nie jem i nie lubię cukini. na ogórki też kurka przepisów nie mam, bo sobie zawsze jakoś z głowy robię i przy otwieraniu mam zawsze niespodziewankę kiedyś zrobiłam słoiki ogórków pokrojone w plastry, schemat tak jak konserwowe, ale dodałam do tego trochę papryki czerwonej i chili. całkiem smaczne to było ja ogólnie jeśli chodzi o gotowanie, to mam wenę, ale raczej nie zaprawiam, bo zwłaszcza ostatnio mam pecha na słoiki i wszystkie kompoty i sałatki owocowe mi puściły i poszły się je**ać

wiecie co? oglądałam właśnie kierunki studiów zaocznych w Katowicach. i spodobało mi sie prawo- jest magisterskie 5 letnie. za semestr 2,400zł więc nie tak dużo jakby się miało w ratach płacić. może w przyszłym roku się wybiorę na prawo? bo tą administrację skończę, a przynajmniej bym miała wyższe wykształcenie. albo bym wróciła na filologię, ale zaoczną->może częśc egzaminów by mi uznali... najfajniej by było mieć jakąkolwiek pracę, żeby mieć za co te studia płacić, a zaocznie mogę jeździć... zawsze chciałam iść na prawo... a może pójdę na administrację, ale licencjat? hmmmm... no ale po tym prawie, to magister...

ale mnie wzięło

acha-> papryka to surowa i w proszku

bunia trudno. Ja tez idę na studia dla przyjemności w tym roku. Nic co mam matmę znaczy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vjolka witamy rozgosc się zaraz podam kawkę:-)Zoatań z nami , na pewno nie pożałujesz. Jest tu całkiem miła ekipa. Dziewczyny są sympatyczne i wesprą kiedy trzeba. Trzeba bywać często zeby byc na bieżąco ale warto. Widzę, ze jestes tez aniołkową mamą tulę. A co oznacza data przy awatarku?Napisz cosik żebysmy mogły cie poznać.

szóste majtki idą do prania :dry: od pół godziny chodzi w mokrych gaciach bo nie raczyła zawołać pinda :dry: ehhh... a teraz zmienić nie chce :szok: ja chce do psychiatry

Sol to ja przyjade popilnować Karoli a ty się wyrwiesz do psychiatry, majtki tez popiorę a Karola jak nie chce zmienić niech chodzi w mokrych i tyle.Może jakiegoś pluszaka spróbujcie wysadzać na nocnik czy lalkę, niech nauczy ją siusiać jak siusia mamusia czyli do nocniczka:-DBędę za 3h
Vjolka od kiedy zaczynacie staranka. Ja czekam na @, nie dostałam jeszcze po stracie i martwię się szczerze mówiąc bo jedna z naszych wątkowniczek czekała 4 miesiące. Boję się też tych staranek bo ciągle myslę o naszym Dzwoneczku ale ten strach nie minie a pragnienie dzidzi jest wielkie.
mama ucałuj mruczka od cioci i powiedz mu, ze kotki tez mruczą zawsze to ciszej. A moze niech zaczai sie na myszkę i czeka po cichutku:-D
III Sol czy możesz pokazac bandzioła, małą fotkę please!

Ostatnia edycja:
reklama
no ja najprędzej w przyszłym roku, bo teraz mam tą policealną szkołę zaocznie, to chcę to skończyć. no a 2 kiierunki zaoczne ciągnąć to albo nie mieć żadnego weekendu dla siebie (w sumie wcale wolnego bo wkońcu znajdę pracę, to w tygodniu praca, a w weekend szkoła), albo by mi się nakładały zajęcia, a nie dam rady się rozdwoić ale myślę nad tym, myślę... chcę coś zrobić dla siebie. tylko że ze mnie taka dupka, że się nie umiem zdecydować. bo w sumie zawsze mnie pociągała medycyna i prawo. już kombinowałam, czy może by tak pielęgniarstwo, albo ratownictwo medyczne, ale w Polsce nie ma warunków do pracy w takich zawodach. a to prawo niby mi się podoba, ale jednocześnie przeraża...

w środę byłam u mamy, to się dowiedziałam, że w szpitalu w Wodziu lekarz ma na godzinę 55zł i w tygodniu robi 24 godziny obowiązkowo, ale wiadomo że łoją te godziny jak idzie. podstawowa stawka lekarza to 35tys złotych. tak!!!! 35 a nie 3,5!!! to człowiek na taką ich miesięczną pensję pracuje 3 lata!!! jak to usłyszałam to miałam ochotę pozbijać połowę tych konowałów!!! i oni jeszcze strajkują?!!! moja mama przy 26 letnim stażu dyplomowanej pielęgniarki zarabia 1,600zł brutto-> i w tym ma stażowe!! a przyjdzie taki po medycynie na stać to jego podstawowa stawka to 10tys!!!!

może ja na medycynę pójdę? zapożyczę się jak diabli, ale jak zacznę pracę to to w parę miesięcy spłacę

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry