reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
WISIEŃKA- no ja na cukinie przepisów nie mam a na ogorki mowisz ,ze masz to nic wiecej nie pomoge,ale,ale ...zaraz pewnie wroci Bunia to ma jakis sprawdzony przepis;-)
Zuza odebrana,za godzine bedzie Tom to i my zaczniemy rodzinny weekend:tak:

ano jestem

wisienka no ja kurcze niestety na cukinię nic nie mam, bo nie jem i nie lubię cukini. na ogórki też kurka przepisów nie mam, bo sobie zawsze jakoś z głowy robię i przy otwieraniu mam zawsze niespodziewankę kiedyś zrobiłam słoiki ogórków pokrojone w plastry, schemat tak jak konserwowe, ale dodałam do tego trochę papryki czerwonej i chili. całkiem smaczne to było ja ogólnie jeśli chodzi o gotowanie, to mam wenę, ale raczej nie zaprawiam, bo zwłaszcza ostatnio mam pecha na słoiki i wszystkie kompoty i sałatki owocowe mi puściły i poszły się je**ać

wiecie co? oglądałam właśnie kierunki studiów zaocznych w Katowicach. i spodobało mi sie prawo- jest magisterskie 5 letnie. za semestr 2,400zł więc nie tak dużo jakby się miało w ratach płacić. może w przyszłym roku się wybiorę na prawo? bo tą administrację skończę, a przynajmniej bym miała wyższe wykształcenie. albo bym wróciła na filologię, ale zaoczną->może częśc egzaminów by mi uznali... najfajniej by było mieć jakąkolwiek pracę, żeby mieć za co te studia płacić, a zaocznie mogę jeździć... zawsze chciałam iść na prawo... a może pójdę na administrację, ale licencjat? hmmmm... no ale po tym prawie, to magister...

ale mnie wzięło

acha-> papryka to surowa i w proszku

bunia trudno. Ja tez idę na studia dla przyjemności w tym roku. Nic co mam matmę znaczy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vjolka witamy rozgosc się zaraz podam kawkę:-)Zoatań z nami , na pewno nie pożałujesz. Jest tu całkiem miła ekipa. Dziewczyny są sympatyczne i wesprą kiedy trzeba. Trzeba bywać często zeby byc na bieżąco ale warto. Widzę, ze jestes tez aniołkową mamą tulę. A co oznacza data przy awatarku?Napisz cosik żebysmy mogły cie poznać.

szóste majtki idą do prania :dry: od pół godziny chodzi w mokrych gaciach bo nie raczyła zawołać pinda :dry: ehhh... a teraz zmienić nie chce :szok: ja chce do psychiatry

Sol to ja przyjade popilnować Karoli a ty się wyrwiesz do psychiatry, majtki tez popiorę a Karola jak nie chce zmienić niech chodzi w mokrych i tyle.Może jakiegoś pluszaka spróbujcie wysadzać na nocnik czy lalkę, niech nauczy ją siusiać jak siusia mamusia czyli do nocniczka:-DBędę za 3h
Vjolka od kiedy zaczynacie staranka. Ja czekam na @, nie dostałam jeszcze po stracie i martwię się szczerze mówiąc bo jedna z naszych wątkowniczek czekała 4 miesiące. Boję się też tych staranek bo ciągle myslę o naszym Dzwoneczku ale ten strach nie minie a pragnienie dzidzi jest wielkie.
mama ucałuj mruczka od cioci i powiedz mu, ze kotki tez mruczą zawsze to ciszej. A moze niech zaczai sie na myszkę i czeka po cichutku:-D
III Sol czy możesz pokazac bandzioła, małą fotkę please!

Ostatnia edycja:
reklama
no ja najprędzej w przyszłym roku, bo teraz mam tą policealną szkołę zaocznie, to chcę to skończyć. no a 2 kiierunki zaoczne ciągnąć to albo nie mieć żadnego weekendu dla siebie (w sumie wcale wolnego bo wkońcu znajdę pracę, to w tygodniu praca, a w weekend szkoła), albo by mi się nakładały zajęcia, a nie dam rady się rozdwoić ale myślę nad tym, myślę... chcę coś zrobić dla siebie. tylko że ze mnie taka dupka, że się nie umiem zdecydować. bo w sumie zawsze mnie pociągała medycyna i prawo. już kombinowałam, czy może by tak pielęgniarstwo, albo ratownictwo medyczne, ale w Polsce nie ma warunków do pracy w takich zawodach. a to prawo niby mi się podoba, ale jednocześnie przeraża...

w środę byłam u mamy, to się dowiedziałam, że w szpitalu w Wodziu lekarz ma na godzinę 55zł i w tygodniu robi 24 godziny obowiązkowo, ale wiadomo że łoją te godziny jak idzie. podstawowa stawka lekarza to 35tys złotych. tak!!!! 35 a nie 3,5!!! to człowiek na taką ich miesięczną pensję pracuje 3 lata!!! jak to usłyszałam to miałam ochotę pozbijać połowę tych konowałów!!! i oni jeszcze strajkują?!!! moja mama przy 26 letnim stażu dyplomowanej pielęgniarki zarabia 1,600zł brutto-> i w tym ma stażowe!! a przyjdzie taki po medycynie na stać to jego podstawowa stawka to 10tys!!!!

może ja na medycynę pójdę? zapożyczę się jak diabli, ale jak zacznę pracę to to w parę miesięcy spłacę

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry