reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
kalamandyna - różyczka nie jest fajna :no: ale lepiej teraz niż w ciąży :tak:

bunia - wiem wiem ale mam już fotel cały zasikany bo szanownej damie nie chciało się wstać i siąść na nocniku :dry: zastanawiam się jakie szkody prócz mokrych dywanów i fotela będę miała. Mam nadzieję że nie będę musiała niczego po kupie szorować :no: a pranie robię na bierząco bo by mi dzisiaj zabrakło ciuchów na zmianę :dry:

Która się orientuje ile jest kary za zamordowanie teściowej?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Sol nie ma kary nie ma, strzela.gif

Renna 7 miesiecy nie masz @ i dopiero teraz do lekarza poszlas:(?

Kochana ja bylam u lekarza miesiac po pdstawieniu tabletek i mówiam ze nie mam miesiaczki to swierdzi ze to normalne i ze nawet moze potrwac do 3 miesiecy. po 3 miesiacach jak poszlam to powiedzial ze mam jeszcze poczekac i tak czekalam az poszlam do innego i skierowal mnie na badania!!!!

kalamandyna - różyczka nie jest fajna :no: ale lepiej teraz niż w ciąży :tak:

bunia - wiem wiem ale mam już fotel cały zasikany bo szanownej damie nie chciało się wstać i siąść na nocniku :dry: zastanawiam się jakie szkody prócz mokrych dywanów i fotela będę miała. Mam nadzieję że nie będę musiała niczego po kupie szorować :no: a pranie robię na bierząco bo by mi dzisiaj zabrakło ciuchów na zmianę :dry:

Sol pamiętam jak ja uczyłam córę sikania na nocniczek. Kupiliśmy taką mini toaletę, dosłownie miniaturowy kibelek, pokazałam, wyjaśniłam do czego służy, zdjęłam wszystkie wykładziny i dywaniki, tak, żeby były gołe podłogi. Założyłam krótkie spodenki (to lato było) i czekałam na efekty. W pierwszy dzień sikała po nogach aż miło, od razu ją przebierałam i tłumaczyłam. Na drugi dzień straciłam cierpliwość i zostawiłam jej te mokre majty na tyłku. Kupa na podłodze była tylko jedna, drugą już zawołała a siku do nocnika zrobiła po dwóch dniach chodzenia w mokrych gaciach. I od tamtej pory nigdy nie zesiusiała się do łóżka, chociaż czasem jeszcze nie wytrzymała poza domem. Miała wtedy półtora roku.

Miałam też u siebie chłopca jakiś czas, miał 3.5 roku i jeszcze chodził z pieluchą. Przez cały rok nie nauczył się załatwiania do nocnika i szczerze nie wiem jak długo jeszcze chodził z pieluchą, bo nasze drogi się rozeszły.

Czasem to kwestia indywidualna a czasem tylko wytrwałość i konsekwencja rodziców ;-)

Która się orientuje ile jest kary za zamordowanie teściowej?

wydaje mi się że @ i ciąża to okoliczności łagodzące-> jakby nie było i tu i tu burza hormonów. a ty sie zaliczasz pewnie sędziemu będziesz musiała piwo postawić i na tym się skończy. więc do dzieła-> ja może swoja też od razu uciszę

Hope - no niestety ja dywanów nie mam jak zdjąć bo są pod meblami i ni w kij nie idzie żebym sama je zdjęła :-D Widzisz - sęk w tym że ona woła jak jej się przypomni albo jak ja idę to też zrobi. Nie ma objekcji przed nocnikiem tylko się zapomina bo jest czym innym zajęta :-D Ona jest strasznie roztrzepana i po prostu zapomina że ma wołać :-D Dlatego od razu jej trzymam mokre ciuchy żeby skojarzyła - mam nadzieję że do końca wakacji wyjdzie z pieluch bo chcę mieć trochę przerwy między pampersami :-D

klopsik - chyba sądy są innego zdania :-D

bunia - zbrodnia w afekcie tak zwana :-D
00020662.gif
A jak sędzia będzie młody to mogę mu nawet i co innego postawić :-p ... np flaszkę burbona :-D

Sol- przechodziłaś różyczkę jako dziecko czy jako osoba dorosła?
Wydaje mi się, że dziewczynkę jest łatwiej i szybciej nauczyć sikania do kibelka niż chłopca. Niech chodzi w mokrych majtach, a Ty zaciśnij zęby bo ważne jest żebyś była wytwała i cierpliwa jak napisała Hope:-)

renna- ale lekarz Ci się trafił, dobrze że zmieniłaś.

Renna to lekarz od 7 bolesci jak widze...

Ale sie narzarlam znowu, jak swinka...

Matko jak mi ie do pracy nie chce... A mialam miec dzisiaj wolne..

kalamandynka - jak miałam 6 lat mama przytargała ze szkoły bo nauczycielka :-p a siostra się nie zaraziła :-D Ja przechodziłam w dzieciństwie wszelkie możliwe choroby dziecięce wiec mam spokój :-D

Po latach spotkało się trzech przyjaciół z LO. Chcąc, nie chcąc rozmowa zeszła na teściowe.

- Ja - mówi ten z IVd który skończył medycynę - załatwię gdzieś cyjanek i dodam kur*** do kawy.

Ten po politechnice ( z IVc), zapodaje swój pomysł:
- Wezmę ku*** pożyczkę, kupie starej pipie Renault Clio i przetnę przewody hamulcowe. Niech się rozwali na drzewie, su**.

Gość z klasy sportowej, którego losy rzuciły na AR, mówi:
- A ja kupię dwadzieścia tabletek Ibupromu, wezmę to wszystko do gęby, przeżuje, zrobię z tego kule, wysuszę ją w mikrofali, i zostawię na stole w kuchni.
- Ale po co ? - pytają koledzy
- Wejdzie ta stara raszpla do kuchni, zobaczy kule i powie "Ale wielka tabletka Ibupromu". A ja wtedy wypadnę z łazienki i pier****nę ją siekierą w plecy.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry