reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Przywitam się i zmykam....praca...brak humoru i do tego okropny ból gardła - za głosno wczoraj śpiewałam :zawstydzona/y:
Milutkiego dnia Wam życzę :*
Cumolki***

reklama
MONIA,MLODAM,BETUSIE I EWELINKA- witam Was cieplo i slonecznie;-)
ewelinka-jak to brak humoru:-(podaje czekoladke i przytulam;-):-)
monia- chcesz przepis-prosze:
do duzego garnka wrzucasz maslo(cale) 6jajek,szklanke cukru i 1kg sera na sernik(ja kupuje z Jana 3 razy mielony i jest napisane ,ze to na sernik;-))-caly czas mieszaszja mieszan kula) przez 15 min,jak sie zagotuje to zmniejsz ogien.po 15 min gotowania dodaj rozrobione w 0,5 szklanki zimnego mleka 2 budynie smietankowe lub waniliowe i jak masa zgestnieje (caly czas mieszasz) przekladasz jak na blach.
blache wczesniej wyloz herbatnikami(be-be np.)i na to masa i na wierzch tez herbatniki i na koniec polewa czekoladowa(ja uzywam gotowej z gelve,lub rozpusc 2 czekolady mleczne i dodaj troche mleka,zeby byly bardziej lejace.jak masz gotowe wszystko to postaw na 30 min tak gdzie masz plyki to szybko ochlodza od dolu ciasto i potem na 4 godzinki do lodowki na nawet na dluzej-ja zawsze robie rano to do kawki po obiedzie juz stężeje:tak:smacznego-ja go wlasnie wcinam

Hej dziewczyny - witałam się z Wami wczoraj :)

Czy któraś z Was bierze (brała) duphaston na uregulowanie okresu?
Wg lekarza mam zespół policystycznych jajników i właśnie ten lek mi przepisał, żeby uregulować @ przed zajściem w ciążę.
Do tej pory było wszystko ok - @ dostawałam 29 dc - 4 dnia po przestaniu przyjmowania leku.
A w tym cyklu dostałam dziś - 26 dnia (wczoraj brałam ostatnią tabletkę - a dziś @)
Moje pytanie - czy to jest normalne???

I jak już pisałam wcześniej - od października chcę zacząć robić dzidziusia (wg gina będę musiała przyjmować hormony), a do tego czasu chciałabym zrobić wszystkie możliwe do zrobienia badania przed ciążą. Mam poprosić gina żeby mi dał skierowanie na wszytkie badania, czy muszę mu wymieniać na co chcę???

Miłego dnia wszystkim życzę :)

MONIA,MLODAM,BETUSIE I EWELINKA- witam Was cieplo i slonecznie;-)
ewelinka-jak to brak humoru:-(podaje czekoladke i przytulam;-):-)

Witaj Słońce :-)
ano tak bywa, czasem i ja humoru nie mam, chyba wczoraj limit wyczerpałam, bo normalnie dziś ledwo z łóżka wstałam z rykiem, że czeka mnie tyle roboty, a póki co palcem nie tknęłam...siedzę i rozmyślam...i jakoś tak ogólnie smutnawo, ale przejdzie...zawsze przechodzi...
Jak po wieczorku? Udany? Hi hi hi;-)

[FONT=&quot] [/FONT]
Hej dziewczyny - witałam się z Wami wczoraj :)

Czy któraś z Was bierze (brała) duphaston na uregulowanie okresu?
Wg lekarza mam zespół policystycznych jajników i właśnie ten lek mi przepisał, żeby uregulować @ przed zajściem w ciążę.
Do tej pory było wszystko ok - @ dostawałam 29 dc - 4 dnia po przestaniu przyjmowania leku.
A w tym cyklu dostałam dziś - 26 dnia (wczoraj brałam ostatnią tabletkę - a dziś @)
Moje pytanie - czy to jest normalne???

I jak już pisałam wcześniej - od października chcę zacząć robić dzidziusia (wg gina będę musiała przyjmować hormony), a do tego czasu chciałabym zrobić wszystkie możliwe do zrobienia badania przed ciążą. Mam poprosić gina żeby mi dał skierowanie na wszytkie badania, czy muszę mu wymieniać na co chcę???

Miłego dnia wszystkim życzę :)
KATHTHEA- witaj-ja nie bralam na regulacje @ duphastonu a na podtrzymanie ciazy wiec nie wiem jak to wyglada z tej strony,ale skoro dostalas raz po 29 dniach a teraz po 26 to moze zadzwon do gina czy tak to moze wygladac??? ja mam do swojego komorke i jak cos sie dzieje to dzwonie-tez sie staramy i tez biore hormony bo ja nie mam owulacji....powodzenia Ci zycze!!!
Witaj Słońce :-)
ano tak bywa, czasem i ja humoru nie mam, chyba wczoraj limit wyczerpałam, bo normalnie dziś ledwo z łóżka wstałam z rykiem, że czeka mnie tyle roboty, a póki co palcem nie tknęłam...siedzę i rozmyślam...i jakoś tak ogólnie smutnawo, ale przejdzie...zawsze przechodzi...
Jak po wieczorku? Udany? Hi hi hi;-)
EWELINA- a wieczor przelozylismy na dzis bo wczoraj mąż wrocil z siatki po 23,zanim sie wykąpal to ja zasnelam a taka pokojowka to musi sie troche nasprzatac ,wiec dzis jak polozymy dzieci a mąż niegdzie dzis nie idzie to [FONT=&quot]
a115.gif
[/FONT]
[FONT=&quot]
a115.gif
[/FONT] [FONT=&quot]
c007.gif
[/FONT]

Mama dzięki za przepisa:)
Zrobię w sobotę i w neidzielę zawiozę do teściów bo przyjeżdża męża bratowa z meżem i synem - my ich nie lubimy bo się do nas nie odzywaja i śmieją chamsko i wogóle długa historia. Oni sa teraz w Anglii i przy każdej wizycie kupują prezenty wszystkim (i się chwala ile to oni mają kasy i co mają lepsze niż my) a nam nie i moja teściowa po tych prezentach to skacze koło nich aja robię za służącą... I ja poczuję się lepiej (że lepsiejsza gospodyni jestem bo ona nie piecze hi hi - tyle mojego) a co ona sobie pomyśli to juz w sumie mało ważne:)

Cześć Aga:)
Ewelinka czasem są takie dni:(( Ale nei smutaj się napewno przejdzie:)) Mama da jeszcze jedną czekoaldkę i będzie dobrze!

Ostatnia edycja:
EWELINA- a wieczor przelozylismy na dzis bo wczoraj mąż wrocil z siatki po 23,zanim sie wykąpal to ja zasnelam a taka pokojowka to musi sie troche nasprzatac ,wiec dzis jak polozymy dzieci a mąż niegdzie dzis nie idzie to [FONT=&quot]
a115.gif
[/FONT]
[FONT=&quot]
a115.gif
[/FONT] [FONT=&quot]
c007.gif
[/FONT]

Ha ha ha, to mu wysprzątasz "klat(k)ę" ;-):-D:-D
Miłego wieczorku zatem...a właściwie OWOCNEGO ;-)

MONIA, dzięki skarbku. Wiem, że przejdzie, ale to są takie dobijające dni...wszystko wraca, jakby wydarzyło sie przed 5 minutami...ciężko, ale dam radę :*

AGA.KK, cześć ;-)

reklama
[FONT=&quot] [/FONT]
(...) to moze zadzwon do gina czy tak to moze wygladac??? ja mam do swojego komorke i jak cos sie dzieje to dzwonie-tez sie staramy i tez biore hormony bo ja nie mam owulacji....powodzenia Ci zycze!!!
Dzwonić nie mam co, bo jutro i tak mam wizytę - dlatego taka rozgoryczona jestem - bo mnie nie zbada, a chciałam :(
Ja też mam problemy z owulacją - moje jajeczka się nie uwalniają z jakiejś osłonki (podobno za twarda jest) - i dlatego te hormony.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry