reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziewczyny a ja pierwszy ra slysze ze nie jest cytologia u nas refundowana...
Co prawda teraz chodze prywatnie, ale jak skonczylam 18 lat i poszlam do przychodni to babeczka zdziwiona ze jeszzcze nie mialam nigdy i ze najwyzszy czas zrobic, no i zrobila mi

Badylinka witaj Kotus;-)
U mnie to jest w ogole popierdzielone...
Jak grzecznie jem, pilnuje dietki i jem zdrowo to wszystko jest ok, a jak sie zapomne i cos nie tak juz do ust wezme to kaplica, caly tydzien nie pojde....
Nie mowiac juz o tym ze jak sie zestresuje to tez nie pojde, ze nie pjde nigdzie indziej anizeli w domu itd..

reklama
hej badylku fajnie że sobie jedziesz ale będę tęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęsknić

ja dzisiaj taka zmierzła jestem, że szok. najchętniej bym coś rozwaliła, a potem żałowała "co ja zrobiłam". chyba znajdę jakieś stare naczynia to się wyżyję- sąsiad (Gospodarz) wyjechał więc na dole nikomu nie przeszkodzę- oj pohulam z talerzami

pralinko z cytologią to u nas jest dziwnie. większość lekarzy pobiera próbki zwykłym wacikiem na patyczku i nazywa to cytologią. a tak naprawdę niewiele te badanie wykaże, bo nie pbiera tego co ma- nabbłonka z szyjki macicy. dlatego niektóre mają wcześniej robioną "cytologę". warto zwrócić uwagę czym pobiera gin próbkę.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
BADYLINKA- cześć,fajnie,ze dogadujesz sie z kumpelą co i jak -bedziesz spokojnie sie przygotowywala a masz jeszcze 3 m-ce;-)
ZAPMARTA- no narazie na energie nie narzekam:-)choc pamietam jakie sa poczatki ciazy ,wiec doskonale Cie rozumiem;-):tak:i ja caly czas trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za siostre dla Karolka:tak:

LORELAIN- ja kupuje 1,5 kg ogorkow -polowe malych a polowe wiekszych-te wieksze klade na dol sloika a te mniejsze na gre-na dol sloika klade polowe zaprawy i sporo chrzanu a po zalaniu woda klade reszte zaprawy i przyciskam malym sloiczkiem z woda-na 1 litr wody daje 1 lyzke od zupy soli-i wode zawsze gotuje.

BUNIA- tak,my zaczelismy wczoraj-bo jak mąż mial ochote to nie powiem Mu,ze nie dzis tylko jutro bo tam mam zaznaczone w kalendarzu:):):))))ja mam dzis 8 dzien cyklu wiec tez nie mam jeszcze dni plodnych,ale juz sobie dzialamy i wierze,ze sie nam uda i Tobie i WSZYSTKIM KTORE RODZA W MARCU-Nika,Monisia,Marylka,Pralinka i pewnie o ktorejs zapomnialam...przepraszam

Ostatnia edycja:
pralinko - to ja bym odwiedziła lekarza w tym momencie a nie truła się senesem :(

bunioku - jadę na dwa miesiące, wrócę na 1.5 miesiąca i znowu wybywam :D
jak Ty sobie bidulo beze mnie poradzisz?? :)

mama - nie będę miała 3 miesięcy bo ja jadę do Niemiec na dniach, na 2 miesiące

no badylku nie wiem, jak sobie poradzę....
00020461.gif
00020461.gif
00020461.gif
00020461.gif
00020461.gif
00020461.gif
00020461.gif
00020461.gif
00020461.gif

Badylinka ja jakos do naszych lekarzy zaufania nie mam...
Od nastu lat mam silne klucia w piersi, jak mnie zaboli to doslownie zwijam sie z bolu nawet na ulicy i nie umiem oddychac... Potem powolutku, malymi "lykami" lapie powietrze az taki gleboki oddech wezme i jest ok.

Bylam z tym u lekarza i nic nie wykryli, nawet nie za bardzo sprawdzali co to jest...
Wlasnei z tego powodu zaczelam brac tabletki anty w wieku jak sie nie myle 15 lat. Lekarka twierdzila ze to pomoze...

To mnie jakos zrazilo...

A Ty jak wyjedziesz to do neta chyba bedziesz miala dostep????
Bo mysle ze nie zostawisz nas ???

mama - nie będę miała 3 miesięcy bo ja jadę do Niemiec na dniach, na 2 miesiące
BADYLINKA- no tak,zapomnialam o Niemcach...
a jesli chodzi o ten liść senesu-to ja w tych sprawach mam git i cdze codziennie a czasem nawet 3 razy dziennie;-)

SERGEEVNA- o wlasnie-tak zrob..a noz sie uda szantaż:tak:;-);-)

ZABIERAM SIE ZA OBIAD

mama to ja za wczasu smacznego zycze;-)
Ja sie zaraz bede do pracy zbierala, a nie chce mi sie jak jasna cholercia
Dzisiaj do 23ciej wiec pewnie jak wroce to juz wszystkie bedziecie nynaly...
Lece sie szykowac, tymczasem milego dnia wszystkim Wam zycze

reklama
bunia - twardym trza być a nie mientkim :D

mała - ale to bolą Cię piersi czy tak w środku? Bo ja mam coś takiego że raz na jakiś czas mam wrażenie jakby mi kto wielkiego gwoździa wbijał w płuco albo serce, nie wiem nawet dokładnie. Mój tata powiedział że to może być nerwica albo jeszcze coś innego, musiałabym dokładnie się spytać. A z lekarzami to trzeba się przemóc - nie każdy z nich jest debilem a wierz mi ja w życiu trafiłam na wieeeeeeelu kretynów w tym na psychologów też kretynów i mam z tego powodu sporo problemów teraz.

Co do internetu - przez miesiąc będę miała na pewno bo koleżanka ma laptopy dwa. Swojego nie będę brała BO - jeśli wrócę po miesiącu to nie będzie mi się opłacało go tachać bo to dodatkowe kilogramy a jeśli się okaże że zostanę tam i Mój do mnie dojedzie to albo mi dowiezie mojego laptopa albo sobie kupię nowego bo mi się marzy Makuś..... a tergo co teraz mam dostanie mój młodszy braciak.

ja będę wtedy na pewno więc wiesz ^^
spokojnego dnia w pracy!!!

mama - u mnie jest różnie. Czasem mam jak pralinka a czasem jak Ty :)
a przez te Niemcy to już mi się niedobrze robi :/

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry