reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
HEJKA- jestem juz w domku po gościnie-bylo bardzo milo,pokawkowalismy,pogadaliśmy-dzieci pozniej poszly na plac zabaw ,po powrocie pyszne desery lodowe-nasmialiśmy sie -potrzebne nam bylo to wyjście:tak:
teraz Tomi poszedl z psem i z dziecmi na maly spacerek-ja zaraz szykuje kolacje ,dzieci do kąpania i do spania...a my wieczór dla siebie;-)

BOBOMAMA- tak to jest na poczatku ciąży-śpij kiedy mozesz i nie patrz na godzine;-):-)
BUNIA- jak tam wszystkie Clo na dzis wzielaś???;-);-):rofl2:

milego wieczorku ,ide robić kolacyjke:happy:

reklama
bunia - no właśnie problem w tym że w aneksie jest ciągle 22" więc prawidłowo, za często jej nie otwieram a 2 tygodnie temu ją rozmrażałam a ona w zeszłym roku tak wariować zaczęła. Lodu nie ma wcale na ściankach :dry: W zimie też takie numery robi - chyba niestety będę musiała serwis wezwać bo już mam dość tłuczenia masłem o chleb bo za diabła nie idzie go ukroić a co dopiero rozsmarować :-p Mąż mi ostatnio dowcip zrobił jak go zawołałam o młotek - przyniósł mi właśnie pudełko lodów :-D

bobomama - marudzisz na senność? Boże ile ja bym dała żeby mieć tylko takie problemy czy teraz czy z Karolą jak byłam :-D Miłej drzemki :-D

Małż zaraz może wróci bo polazł przed 16 na bilard z kolegą a Karola u dziadków więc siedzę sama i zaczyna mi się nudzić bez dziecka i małża :-p Spadam dalej oglądać Pamiętniki wampira skoro tu taki spokojny ruch :-D

ja jestem !!!!

też byłam z Karolem na spacerze niedawno, wymęczyłam dziecko, wykąpałam, nakarmiłam i śpi !!!!
mąż- ogląda sport, a ja bb.
Zaraz sobie zorganizuję jakiś film i wieczór będzie miły...

mama, mijałyśmy się ostatnio, ale lekarza mam już z głowy, więc jak będę w pracy to będę na bieżąco.

Marylka Hmmm terapeutycznie pooglądać mówisz... może ja też tak zacznę chodzić do sklepów i terapeutycznie oglądać.... bo jak terapeutycznie kupuję to meżus czasem ma dość.... (jak np przynosi mi do przymieżalni n-tą bluzkę w n-tym kolorze)

hehe u mnie znajomi się śmieją , że na zafasolkowanie najbardziej pomaga przebrać się w strój pokojówki ;-)

u mnie tak jak przypuszczałam sprawdziło się..
@ @ i @....

buuuu przykro mi :( ... a bierzesz coś na wzmocnienie szans?

Mary - nie to nie przełożona a bardzo upierdliwa koleżanka... Kilka razu już jej powiedziałam co nieco, ale wiesz w pracy to tajemnica że się staramy a kiedys jak ją lubilam to się wygadłam i nie chcę żeby wypaplała:(( Jak już nam się uda to wtedy sobie poużywam:))

Kinguś przykro mi:(( Tulam mocno!

Ja na twoim miejscu bym to olewała sikiem prostym... po co się denerwować :confused2:

No - ostatnia warstwa stężała i teraz deserek czeka na jutrzejszych gości - chociaż pewnie do jutra nie wytrzyma :-D Jutro mają zajrzeć wieczorkiem moi chrzestni - przy czym Tysia ma termin na lipiec :-D Więc już z piłką przyjdzie :-D

kinga - trzymam kciuki za ten cykl :-)

Dziewczyny mam pytanie - ma któraś lodówkę Beko z zamrażarką? Bo mam pieroński problem z tym pierońskim narzędziem - strasznie mi mrozi chociaż jest na 1 ustawiony :dry: W lodówce mam prawie zamrażarkę a jedzeniem z zamrażarki po godzinie od wyjęcia można zabić człowieka tak mocno zamrożone jest :-( 20 min się z lodami mocowałam żeby sobie nałożyć :wściekła/y:

a masz jeszcze ją na gwarancji? ... bo jeżeli rozmrożenie nic nie dało to ja bym to zgłosiła i niech naprawiają

mama - widzę, że ciekawy dzień miałaś, ja dzisiaj mega zalatana bo próbowałam wkręcics ie na uczelnie żeby mi finasowali studia ze środków UE, ale okazałosie ze mam za duze różnice programowe i chyba nic z tego. Potem też mielismy gości i graliśmy w karty :-)
Róże się przyjęły? ... jak Domik? .. wyzdrowiał juz całkowicie?

ZAPMARTA- witaj;-)no coś sie mijalyśmy ostatnio:tak:wiem,ze masz ginek zaliczonego bo coś tam poczytalam-pisalaś ,ze masz wyzsza ciaze-ze tak powiedzial gin-tak???
a ja mam za soba pierwsza tabletke Clo:tak:;-);-)

LORELAIN- hejka:)) dziekuje ,ze pytasz-Domi juz zdrowy-nie daju Mu juz żadnych leków,jedynie inhalacje utrzymuje bo takie mam zalecenia od pediatry-zeby jeszcze 2 tyg Mu dawac.
Róże narazie wkopalam w doniczkach bo tak pani powiedziala i dopiero we wrzesniu moge je normalnie wkopac w ziemie bez doniczek-narazie z nimi wszystko gra-pić dostaja:):)
jak obrobilismy dzieci to Tomi wlaczyl tv ja patrze mecz....i mowie to co znowu mecz???jak dlugo to bedzie trwalo-do 12 lipca mowi!!! wiec ja na to-czyli w tym cyklu dziecka nie zrobimy:((((( a Tomi-kochanie ,bedzie śluz plodny to nie bedzie nic wazniejszego:):):):)))) wariat jeden:))

fajnie,ze Wam tez milo uplynela sobota:) szkoda ,ze z dofinansowaniem nie wyszlo...

Ostatnia edycja:
Tak, mam zrobić usg, bo jemu sie wydaje, że większa. Pytał czy regularnie miesiączkowałam. Ja miałam jak w zegarku i wiem kiedy zaciążyłam, także mnie się zgadza ten 8 tydz.
mam porobić badania krwi i 2 lipca następna wizyta.
Ogólnie jestem bardzo zadowolona. Wizyta na nfz, a ja miałam kompleksowe przyjęcie. Badał piersi, wypytał o wszystko, obejrzał kartę z poprzedniej ciąży, kartę z porodu, wypis Karola ze szpitala ( w związku z jego fipotrofią będę miała szerszą diagnostykę). Słuchał mnie, radził. Warto było starać się o to abym mogła tam prowadzić ciąże.

ZAPMARTA- bardzoe sie ciesze,ze wizyta udana-teraz bedziesz spokojniejsza a to w ciazy najwazniejsze:tak:super ,ze sie dostalas;-):-)mam nadzieje,ze po usg tez bedzie wszystko si [FONT=&quot]
c007.gif
[/FONT] [FONT=&quot]
c007.gif
[/FONT]

ZAPMARTA- witaj;-)no coś sie mijalyśmy ostatnio:tak:wiem,ze masz ginek zaliczonego bo coś tam poczytalam-pisalaś ,ze masz wyzsza ciaze-ze tak powiedzial gin-tak???
a ja mam za soba pierwsza tabletke Clo:tak:;-);-)

LORELAIN- hejka:)) dziekuje ,ze pytasz-Domi juz zdrowy-nie daju Mu juz żadnych leków,jedynie inhalacje utrzymuje bo takie mam zalecenia od pediatry-zeby jeszcze 2 tyg Mu dawac.
Róże narazie wkopalam w doniczkach bo tak pani powiedziala i dopiero we wrzesniu moge je normalnie wkopac w ziemie bez doniczek-narazie z nimi wszystko gra-pić dostaja:):)
jak obrobilismy dzieci to Tomi wlaczyl tv ja patrze mecz....i mowie to co znowu mecz???jak dlugo to bedzie trwalo-do 12 lipca mowi!!! wiec ja na to-czyli w tym cyklu dziecka nie zrobimy:((((( a Tomi-kochanie ,bedzie śluz plodny to nie bedzie nic wazniejszego:):):):)))) wariat jeden:))

fajnie,ze Wam tez milo uplynela sobota:) szkoda ,ze z dofinansowaniem nie wyszlo...

Ja się na różach nie znam, mam na ogrodzie jedną przy wejściu, ale jest jeszcze po starych właścicielach :)
Mecz fajny leci, tyle emocji!!! ... wczoraj jak grała Anglia to wszyscy pozasypiali z nudów, a w UK to chyba Anglicy puby rozniesli w powietrze bo juz po ostatnim remisie były tęgie miny.... w Niemczech oczywiście zwalono widzę ze jak przegrali to wina sędziego ehhe.. jak zwykle :)
Z tymi studiami to miałabym wskoczyć na ostatni rok i całkowicie finansowane z UE... jeszcze powalczę, bo by mi podciagneli przedmioty jeszcze z Administracji, ale nie sądze, żeby sie znalazła chociaż minimalna liczba przedmiotów do przepisania, a wszkoda bo to studia na uniwersytecie w Paryżu , ale robi sie je w Katowicach.Super było by do wpisania w cv.

ZAPMARTA- bardzoe sie ciesze,ze wizyta udana-teraz bedziesz spokojniejsza a to w ciazy najwazniejsze:tak:super ,ze sie dostalas;-):-)mam nadzieje,ze po usg tez będzie wszystko si [FONT=&quot]
c007.gif
[/FONT] [FONT=&quot]
c007.gif
[/FONT]
Mi tez od samego początku ciąża wychodziła większa, a to nie mozliwe bo by tylko w jeden dzien sie przytulalismy podczas całego miesiąca. Całą ciąże Mateo pozostawał większy no i urodził sie miesiąc wczesniej, ale mial cechy wczesniaka, bo nie miał odruchu ssania, dwie doby przespał całkowicie no i co najwazniejsze mial bardzo duzo mazi poporodowej.No a jak na dziekco urodzone o miesiac za wczesnie ważył nieźle bo miał 3100.Do dzisiaj nie wiem o co chodziło, ale jak był u mnei w brzuszku to się wszyscy śmiali, że drugi Pudzian rośnie :-D

reklama
Hej kobitki

Mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie - rzadko piszę teraz bo dolegliwości ciążowe mnie dopadły - mdłości bleee i zmęczenie potworne

Lor
- nieźle hahah ciekawe ile by ważył jakby się w 9 miesiącu urodził

zapmarta - super że wizyta udana - ciekawe co ci wyjdzie na USG - ale tak jak napisała Lor wielkość dziecka nie moze w 100 % pokazywać wieku ciąży - przeciez każde dziecko rodzi się innego rozmiaru :tak:

mama - dzisiaj zaczęłaś CLO ??? Trzymam kciuki baaardzo mocno

nie nadrobiłam wiecej wybaczcie - mam nadzieje ze niedługo mi pzejdzie :zawstydzona/y:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry