reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Cześć ! Mam takie pytanie staramy się z mężem od pół roku o dzidziusia. To będzie nasze pierwsze dziecko. Cały czas staralismy sie wg naszych obserwacji i nic. W maju skorzystałam z testów owulacyjnych ze względu na to że mam bardzo nieregularne cykle.
Okres powinnam dostać 30 maja. ale na testach owulacyjnych wykazło mi że 01 czerwca dwie kreski czyli ze beda dni płodne. Więc były wielkie starania o dzidziusia. Od tego czasu pobolewa mnie brzuch ale żadnych innych objawów. w ciągu trzech ostatnich dni (czyli 9-11 czewrca) robiłam test z porannego moczu i wyszła bardzo bledziutka ( prwaie że niewidoczna ) linia.
Nie wiem jak mam to odczytać. I kiedy mogę zrobić kolejny test ( żeby wyszła pożadniejsza kreska) oraz kiedy mogę zrobić badani z krwi. I jakby ktoś mógł mi napisać jak to badanie przebiega??
Z góry dziękuje.

a kiedy mogą pojawić sie inne objawy ( nudności, wrażliwość na zapach, wzmożony apetyt itp) ??? I kiedy mogę iść do ginekologa aby mógł potwierdzić ciąże

reklama
a kiedy mogą pojawić sie inne objawy ( nudności, wrażliwość na zapach, wzmożony apetyt itp) ??? I kiedy mogę iść do ginekologa aby mógł potwierdzić ciąże

SCOOBY możesz nie mieć innych objawów ciąży - nie wszystkie mają mdłości, itp.:cool2:
Mój gin mi potwierdził ciąże w 7 tygodniu a 10 zrobil mi USG:tak:

tak wogóle to gratuluję bo tak jak mama mówię- jak jest nawet bledziutka druga kreska, to jest ciąża. ja w ciąży nie byłam (mam nadzieję, że już jestem) ale wydaje mi sie że z tymi zapachami to ok. 6 tyg ciąży ssię zaczyna. ale to oczywiście kwestia indywidualna, bo jedne szybciej, inne później, a jeszcze inne wcale. chyba w 6-7 tyg można zobaczyć zarodek (chyba że tylko pęcherzyk z ciałkiem żółtym), ale coś już widac. a chyba koło 8-9 tyg słychać serduszko. wszędzie dodaję chyba- ekspert to ja nie jestem ale za to gaduła

Mama - i tak jak mi poradziłaś na następną wizyte zabieram aparat :):):)bo bede miała usg :)
SZCZESLIWA- pewnie ,ze wez!!! a jak bedziesz na wizycie to albo teraz juz Ci powie ze masz odstawic kwas albo na nastepnej:tak:

MARGOLCIA- witaj slonko i dziekuje za wsparcie:sorry2:nadal nie moge sie dodzwonic do mamy...

SCOOBY- a z objawami jest roznie ,jedne maja od 5 tyg a inne od 8 a na wizyte najlepiej isc 2 tyg po pozytywnym tescie

MARGOLCIA smacznego:-);-)

BUNIA no co Ty w taki upal masz głodomorka:dry::dry::dry: To chyba tam fasolinka siedzi:tak::tak:

Dziekuje za info i gratulacje :-) Mamy nadzieję że tym razem się uda ;-) Cały czas robiłam test paskowy. Jutro zrobię test kasetowy bobo-test pisze że jest czuły 25mlU/ml i że potrafi wykryć 6 dniową ciąże ;)
Czy macie jakieś przeciwwskazania co to tego testu, czy jakieś inne są lepsze.
UFF jak gorąco

bunia - jak od 9 tygodnia słychać serduszko jak ja i z Karolą i teraz słyszałam w 5t 5d serduszko bardzo ładnie i wyraźnie. Teraz byłam sama ale jak byłam z Karolą to małż został na korytarzu i się mnie pyta jak wyszłam co to za hałasy z gabinetu dochodziły a to serducho Karoli było :-D Ja w ogóle to mam farta - w obu ciążach byłam na pierwszym usg dokładnie w 5w 5d :-D

jednak wersja oszczędna--spaghetti!!! mniam, uwielbiam. dlatego jeszcze tutaj pobędę, bo nastawiłam dopiero wodę na makaron, a spaghetti będzie nawinie- co się nawinie to do garnka:-D

mama spokojnie, może z wrażenia mama nie ma telefonu przy sobie, na pewno uda się dodzwonić

reklama
Witam was
Postanowilam do was dolaczyc bo razem z mezem postanowilismy sie ponownie starac o rodzenstwo dla Dominika.Udzielalam sie na poczatku tego watku ale widze ze sporo osob tu dolaczylo i nie jestem juz na bierzaca co sie dzieje u was.Jednak teraz bede do was czesto zagladac i udzileac sie jak najczesciej:-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry