reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Sol kochana bo nie mam jeszcze dzieciaczka zadnego:-(
Ja tu sie dzisiaj caly dzien tylko piesiakiem moim chwale:-)

reklama
Cześć Staraczki :-)
Widzę, że wiele z was przymierza się do testowania. Mnie też korci. Ale czuje że nic z tego nie będzie, bo śniło mi się ostatnio, że jestem w ciąży a ponoć jak się śni to jest na odwrót.

Trzymam kciuki za testujące i życzę pięknych II kreseczek :-)

W ogóle nie wypisuj nawet takich głupot! nastawiaj się pozytywnie a nie takie wmawianie sobie... to bezsensu :dry:

Urwałam sie szybciej z pracy bo już nie dawałam rady. Ale zrobiłam wszystko co miałam dzisiaj. Taka prawda, ze wyruszyłam dziś 1,5 godziny wczesniej więc urwałam tylko 0.5 h z dnia pracy a ile razy pracowałam dłużej. Mogłam wyjechać dzis szybko bo i tak budze się o 4,20 juz trzeci dzien z kolei:wściekła/y:Wieczorem tez nie mogę zasnąć. Z Mackiem spałam ciągle , inna ta dzidzia.
Dziękuję wszystkim za miłe życzenia, wszystkim razem tu a pod postami każdej z osobna
.:-)
Tak,tak jestem juz starą 34 latką:-)Buniu twój rozkoszny spiew brzmi mi nadal w uszach.
Pralinko miej nadzieje, spójrz na mnie i sorbuise
buniu pewnie juz fasolinkacię wysysa energetycznie i jesteś taka zmęczona:tak:
mama biedny Domi i biedna Ty, coś mu statnio nie da wredne chorubsko spokoju!
maran głodomorku witaj:-)
marylko &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& zaciśniete:-)
Sol no i mnie tez dopadły mdłości! Czy ja ci wysłałam pasy? Bo nie mam suwaczka na koncie, ale dziękuje za Staraczkowego:-)
Ja dzis po pobudce o 4,20 pszłam w wiadomym celu do kibelka i na powrocie zaczeło mnie już szarpać. Położyłam się i Pol poszedł zrobic mi herbatki jabłkowej. Po herbatce przeszło aż do 6. Dostałam od Pola sliczne kolczyki a od Macka bukiet róż
Potem pojechałam do pracy gdzie około 8.30 w jednym ze sklepów korzystałam z toalety tak mnie mdkliło i tak prawie do 11. Potem mi przeszło i teraz jak zjadłam zupke znowu coś zaczynam czuć. Nie narzekam na to bo spodziewałam się mdłości. Mam bardzo wrażliwy żołądek i nawet bez ciąży wymiotowałam z nerwów czy jakis obrzydliwych zapachów a po tabsach anty to miesiąc był murowany. Tylko ten upał mnie męczy i to, ze nie mam dostępu do łazienkli, nie moge się umyć, umyć zęby itp. To bardzo krępujące wymiotować przy drodze do rowu:zawstydzona/y:

Jutro na szczęście mam sam Wro i uda mi sie tez szybko obleciec wszystko. A w poniedziałek gin. Ciekawe czy da mi L4. Bo ja pierwszy raz do niego:-(
Stresuję się tez powiedziec w pracy bo przecież poweim szefowi i od razu L4 pewnie się wkurzy, Już nie wiem może powiedziec mu jutro? Jak myslicie? Ale znowu przed ginem to chyba nie bardzo. Kurcze mam stresa!

Po pierwsze to na mdłości polecam ci cyckanie tiktaka pod językiem, no i oczywiście migdały do gryzienia, rano jak wstajesz to poleż pół godziny a nie zrywaj się od razu z łóżka i zjedz krakersy, albo sucharki.

Oczywiście z nowiną poczekałabym do wizyty u lekarza, l4 to ci pewnie najwcześniej da jak założy ci kartę ciąży a to nastąpi najprawdopodobniej dopiero jak będziesz miała porobione wszystkie badania.

Dziewczyny w szoku jestem...
Bo mimo ze karty w srodku nie ma to on mi to wyryl jako dysk wymienny:tak:
W poprzednim systemie tak nie mialam...
Wiec foty piesiaka aktualne
Zobacz załącznik 254908

Zobacz załącznik 254907
I przed fryzjerem:

Zobacz załącznik 254909Zobacz załącznik 254910

Wisienka powiedz po wizycie u lekarza dopiero...
Ja wczesnije powiedzialam od razu, ale nie chcialam zeby tak bylo...
Chcialam do lekarza i potem z zaswiadczeniem do racodawcy, bo wiadomo wtedy jednak inaczej...
A tak im wszzystko wolno...
U mnie niestety wyszlo tak, ze juz wiedzialam o ciazy ale mowic nie chcialam, a ze w pracy mam stycznosc ze spozywka to mnie dzwigalo, musialam poprosic o inne stanowisko pracy na ten dzien i wszyscy ze pewnie w ciazy jestm...

Wlasnie byla listonoszka, ekspresowo dostalam testy;-)
Kupilam 6 ciazowych i 6 owulacyjnych:-)
Do tego te owu tez jeszcze dostane od znajomej co Wam ostatnio pisalam, i nastepny cykl to bedziee nasz cykl;-)
Dzisiaj cos mnie bardzo boli brzuch jakbym jutro rzeczywoscie miala @ dostac...

A i jeszcze jedno,chociaz watpie zeby ktorakolwiek wytrzymala tak dlugiego posta przeczytac:-D
Dzisiaj bylam u tego psiego fryzjera, i tam jest jedna poczekalnie z weterynarzem, takie dwie babcie przyszly ze starym wilczurem. Uspali go:-(
Wiem ,ze ten piesiak stary i chory byl , ale wiecie jak on piszczal? Az lzy mi polecialy i teraz jak o tym mysle to tez mi lzy ciekna...
A moj piesiak tez nie wiedzial co sie dzieje.. Caly sie trzasl...
Juz dwa razy byl swiadkiem jak psiaki umieraja...
Dwa miesiace temu auto zabilo suczke znajomej...
Moj wtedy tez nie wiedzial co robic, tak jak bez smyczy chodzi to musialam go zapiac bo nie bylam go pewna..

Straszne to jest dla mnie...
Podziwiam weterynarzy bo mimo ze w wielu przypadkach ratuja zwierzaki to maja tez ciezsze chwile gdzie napewno nie jest im latwo uspac..

Nie wiem o co chodzi z aparatem, ale piesio super... no i bardzo podobny do Westa ... trymujecie go? ... ma oczka jak węgielki ... od razu nasówa mi się na myśl piosenka czarne oczy czy jakos tak... no ta z Polska miała na eurowizji kiedys tam hehehe

Agatek mam nadzieje że betka będzie mega wysoka

Wisienka może poczekaj do wizyty w sumie ten piątek Cie nie zbawi chociaz sama nie wiem

a u mnie tak duszno jak nie wiem chyba w nocy burza będzie ale jest masakra i przez tą duchote ludzi nie ma
a ja ciągle sprawdzam czy @ jest czy jej nie ma bo ciągle mi sie zdaje że juz przyszła bo mam tak wilgotno w majtach jak nie wiem nigdy tak nie miałam tylko wkładki zmieniam ehhhhhhhhhhhhhhhhh oby do soboty ale mam ulge jak widze że @ nie ma ciekawe na jak długo tylko

Mam jakieś mega przeczucie , ze ty w ciąży jesteś !
:happy2:
aha i jak jest dużo śluzu zamiast @ to własnie to jest dla mnei jeden z głównych objawów w któryw ierze, bo żadne szczykanie w kręgosłupie, pobolewanie pierści etc mnie nie przekonuje ;-)

MARYLKA- wiesz jak sie mow-brak objawow to tez objaw:tak:a moze u Ciebie bedzie jak u wiekszości tu dziewczyn ,ze objawy dopiero 2 tyg po tescie...a jutro zleci -zagadamy Cie [FONT=&quot]
e060.gif
[/FONT] i ani sie obejrzysz bedzie sobotni ranek-my pojdziemy robic herbate a Ty do wc i szybko daj nam znac:tak::-):-):-)

SORBUS- Tom wczoraj przygotowal basen i na weekend dzieci beda sie chlapac [FONT=&quot]
f005.gif
[/FONT]
My już wczoraj wyciągneliśmy basenik, a Mati dzisiaj mial już lekki katar. Wysmaruje go na noc vikiem, ale zastanawiam sie czy mu w sobote wyciagnąc czy sobie darować :dry:... jak się czuje Domoniś? ... Dzięki za smsa z wieściami do Kapi, nie odpisalam ci w końcu bo leciałam na kompa , chciałam wstawić jakis ładny obrazek, ale tam mi muliło forum , że nie zdążyłam i już pognałam na wycieczke :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

jak ja teraz na l4 jestem to lekarka mowila wlasnie ze mleko z miodem i maslem, ale 3 razy dziennie, po razie to pewnie Ci nic nie da...
Podobno ziolowych herbatek tez nie mozna zadnych..

Podpisuje się pod tym obiema ręcami i nogami :-D:-D:-D ... najepsze jest melczko z miodem i jeszcze syropek z cebuli na gardełko
:tak::tak::tak:
Witam Dziewczynki, co dzisiaj słychać? U mnie znowu skwar Kupiłam sobie dzisiaj kilo truskawek czekając na ciocię - przed supermarketem - i zanim wróciła zjadłam ponad pół kilo

No to masz spust, że hej :-D:-D:-D

Już wreszcie w domciu-uff.
Ale dupa blada bo mialy być wyniki-a jesczze nie było 20min temu :eek::eek::eek::eek:
Mam dzwonić przed 19 a jak nie będzie to i przed 20:szok::szok::szok::szok: za chwilę osiwieję :tak::tak::tak:także nie puszczajcie jeszcze kciukasów :-)

Hejka Lor mówisz, ze jak porobie badania, hmm, a jakie? Chodzi o takie wstępne do ciazy i usg. No mam nadzieje, ze usg zrobi mi jutro. To ja chyba urlop wezme bo nie wydolę w tej saunie a po tej wczorajszej trasie brzuch mnie bolał, chyba od naszych cudownych dróg!Trzęsawka:wściekła/y:
Sol chylę czoła

Hejka babeczki:-):-)

KPI WIELKIE GRATULACJE MAMUSIU!!!!! NATALKO WITAJ NA ŚWIECIE I ROŚNIJ ZDROWO!!!!

MAMA dzięki za wiadomość
Cały dzień chodzę usmiechnięta:tak:

SOL ja całą ciążę piłam herbatę z sokiem malinowym a poród miałam po terminie wywoływany kroplówką z oksy:-p

WISIENKA wszystkiego najlepszego!!

BUNIA dziś też streszcisz słoneczko Moje

Wisieńka - gotowe :-D A mdłości - cóż - ja przy Karoli przetestowałam wszystko i na mnie nic nie działało z tym łobuzem :-p Teraz mnie zazwyczaj z głodu muli albo jak mam pełny brzuch żeby się położyć :-D A przy Karoli ja byłam na zwolnieniu od 7 tygodnia bo się rozstać z ubikacją nie mogłam - dlatego przy Karoli udało mi się tylko 9 kg przytyć które w 3 tygodnie po porodzie były przeszłością. Ale ja sobie w 7 tygodniu oddział patologii odwiedziłam :sorry: więc mój kochany gin się wprost zapytał czy chce sobie po odpoczywać :-D Więc praktycznie od razu poszłam na L4 i nie żałuję :tak:

nika - a ja chcąc małą wykurzyć napiłam się raz i na ktg wylądowałam :-p ale urodziłam dwa dni później po oxy bo małej tętno spadało bo się pierdoła owinęła strasznie pępowiną i się głupol dusił :-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wisienka - myślę, że usg to Ci powinien zrobić na ten pierwszej wizycie, ale kartę zazwyczaj zakładają dopiero jak przyniesiesz na papierku wyniki z laboratorium gdzie masz badanie krwi, moczu, toksoplazmoza etc... o tera jeszcze na hiv doszło.

U mnie to wyglądało podobnie jak u Sol... z tym,że ja też się późno o ciąży dowiedziałam. W 7 dc byłam na pierwszej wizycie i mialam sie zgłosić ze wszystkimi wynikami w 9 dc, wtedy bylam juz totalnie odwodniona iz meijsca dostałam skierowanie na patologie gdzie przyfutrowano mnei troche kroplówkami, do tego czasu już do samego końca byłam na l4. Mdłości nieststey bardzo długo mnei męczyły

Ostatnia edycja:
reklama
Sol a ty tez robiłas te badania przed L4?
Lor moja koleżanka dostała L4 na pierwszej wizycie bez tych badań. Mam nadzieję, ze ja też dostanę. Mam te wszystkie badania z kwietnia moze wszystkich mi nie będą powtarzać. No zobaczymy w każdym bądz razie ja przy tch 60 stopniach w aucie nie wydolkę dłużej. Az mi sie w głowie kręci od tego gorąca, zwłaszcza jak wychodze z auta pod jakims sklepem i jest taka zmaiana temperatur, w aucie 60 na dworze 30 a w sklepie klima i 18. Wtedy to po prostu mnie z nóg ścina nie mówiąc juz o powrocie. Ja w zeszłym roku tez się tak czułam w czasie upałów a nie byłam w ciąży. Nawet zemdlałam wchodząc do sklepu agdzie była klima, może to jakiś szok dla organizmu taka zmiana temperatury:wściekła/y:
sol ja przy Macku też ale mnie konkretne rzeczy odrzucały zwłaszcza dym z fajek, czosnek , koperek i zielony ogórek
Lor migdały blee. a tictaci wypróbuję

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry