reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Lorelain- jak powiedzialam mojemu o ciescie Snickers to az Mu z radosc oczy Mu sie zrobily jak 5 zl :D powiedzial, ze jeszcze dzisiaj moge zrobic.. jasne ;)

dzieki wielkie za przepisy! i ten jablecznik z pianka... mniam... musze po kolei je wyprobowac.... :D

Wiesz co ja nie raz i o 1 w nocy robię jak mnie coś tchnie... najczęściej robię na szybko do kawy andruta z kajmakiem, to jest fajne jak wiesz , że jakaś znajoma wpadnie a nie ma się dużo produktów. Trzeba tylko ugotować mleko skondensowane, przełożyć andruta i przygnieść czymś ciężkim i koniec. Ja to robię wieczorem, żeby było na rano do kawki po śniadaniu.

reklama
Lorelain- jak powiedzialam mojemu o ciescie Snickers to az Mu z radosc oczy Mu sie zrobily jak 5 zl :D powiedzial, ze jeszcze dzisiaj moge zrobic.. jasne ;)

dzieki wielkie za przepisy! i ten jablecznik z pianka... mniam... musze po kolei je wyprobowac.... :D

Ja to mogłabym pisać i pisać. Sama mam chyba ze 20 w kolejce do zrobienia.
Ostatnio na tapecie ciasto prince polo - koniecznie muszę spróbować.

A może moje lody zrobię?

elleth ciasto prince polo? Bardzo ciekawy pomysł. Chętnie bym spróbowała.

Motylku Ja osobiście też bym nie pozwoliła na tydzień wolne za dobre oceny.Uważam że są inne lepsze bardziej motywujące nagrody niż wagary ale wiadomo każdy rodzić wychowuje swoje dziecko po swojemu:)
mamucica witaj:)

Witajcie kochabietki, wróciliśmy do Wro.:-)Komunia udana a droga bez korków. Widze, ze tu zrobiło sie pysznie, mniam. Lubię ciasta ale za pieczeniem nie przepadam. Za to gotowanie to mój konik. Lubię robic imprezki z Zarełkiem bo mogę się popisać. :-D:-D:-D:-D
Dziewczyny do których nadeszła @ nie martwcie sie lepsza @ niz jej brak z niewiadomego powodu, brak@ brak dzidzi brak mozliwości staranek. Mogę tylko feminatal łykać. No cóż... WK.... to bardzo ale jutro mam gina to zobaczę co powie. :dry:
Za szczęśliwa to nie jestem z tego powodu a gina straciła ostatnio u mnie zaufanie i mam nadzieję, ze się zrehabilituje a nie da coś na wywołanie @ i każe czekać:sorry2:
Jesli chodzi o prezenty to ja na pewno nie kupiłabym chodzika klasycznego i nie chciałabym takiego prezentu dla mojego dziecka. Widziałam za 400 zł taki kombajn z Fishera od pchacza do odpychacza. Fajne bo rośnie z dzieckiem. Ale to było rok temu jak koleżanka z pracy urodziła i kupowaliśmy jej prezent od grupy.:tak:
Mój weekend był milusi. Pogoda pozwoliła nałykać sie górskiego powietrza. Dzisiaj rano lało przez 4 g. Ale potem było juz słonecznie.:-) Tydzień będzie krótki bo od czwartku do poniedziałku mam wolne i Pol też. Jedziemy znów do taty ale tym razem w konkretnym celu. U niego jest pusty pokój, który chcemy wyremontować i urządzić dla Macka i mojego siostrzeńca Matiego. Przyjemnie ten pokój odizolowany jest od salonu i na pewno nie będzie słychać hałasu jaki chłopaki wydają za pomocą urządzeń muzycznych i komputerowych.:-p:-p
No ależ się rozpisałam.
Witam nowe staraczki, powodzenia w starankach.
Pozdrawiam mamusie zafasolkowane i wszystkie staraczki trzymam&&&&&&&&&&&&&:-)Mam nadzieję, ze cieszycie się, ze wróciłam:-D:-D:-D:-D:-D
motylku ja to muszę napisac bo Maciek ma 15 lat. Pewnie, ze też nie chciał chodzic do szkoły bo tylko 3 dni zostało i w ogóle stopnie ma dobre. Dobre ma faktycznie średnia 4,8. Ale do głowy by mi nie przyszło zafundować mu wagary, zwłaszcza w wieku kiedy dzieciaki nagminnie urywają się z lekcji. My też mamy swój system wychowawczy. Ustaliliśmy zasady i trzymamy sie ich bo po to są!
Co roku na początku ustalamy cel do osiągnięcia i nagrodę jaką Maciek wybiera z kilku przedstawionych. W tamtym roku był to obóz w grecji a w tym nowa gitara.Są też kary. Na szczęście od dawna nie stosowane w wielkim wymiarze ale kiedys nie miał przez pół roku telewizora w pokoju. To co piszesz o siostrzeńcu to po prostu wielki błąd wychowawczy. Jakie to ma przełożenie na dorosłość.

Ostatnia edycja:
agnieszko widać źle mnie zrozumiałaś. Nie uważam tego za coś złego. Przeciwnie, ja zostałam tak wychowana. Uważam to za dobre, ale kurcze NIE W MOIM DOMU!! Zresztą już odmówiłam. Ja mam swoje problemy jak np. staranka. Nie wyobrażam sobie, żeby podczas staranek po domu kręcił mi się 15 latek, który wiadomo co ma w głowie.

Wisienko witam.

Wisienka - będę trzymać kciuki za jutrzejszą wizytę u gina. Super, że komunia udana :) ... moim zdaniem chodziki to powinny zostać wycofane już dawno, nie dość , że nie zdrowe to jeszcze niebezpieczne.

elleth- dawaj przepis na prince polo :D jak tak dalej pojdzie, to ja zamiast zrzucac wage, to 'dorzuce' pare kilo :D ale uwielbiam ciasta... szczegolnie te z owocami... i czekolada oczywiscie :)

Wisienka- super, ze weekend byl udany i ze wrociliscie szczesliwie do domu :D ja spedzilam niedziele w domu, a tak sie cieszylam ze bedziemy wreszcie plywac w morzu.. niestety- caly dzien lalo.. slonce wyszlo dopiero po 18-tej.. coz.. musze czekac do nastepnego weekendu :)

napisz koniecznie co z gin'kiem.. ciekawa jestem co Ci powie.. i co doradzi..

chetnie poszlabym w gory... na razie to sobie moge pomarzyc..ach! te widoki, przestrzen, polany i ta zielen... no i oczywiscie moje ulubione placki po zbojnicku z oscypkiem... o! plackow mi sie chce.... tylko troche za pozno na jedzenie ;)

Lorelain- w nocy pieczesz???? chyle czola! a te andruty to nie wiem, czy gdziekolwiek tutaj kupie.... musze poszukac w supermarketach... :) pamietam, ze mama je czasami robila- szybkie w przygotowaniu i pyszne :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
MARAN witaj:-) Jak minęła niedziela? I jak twoje samopoczucie:cool2:

a dziękuje, że pytasz :) u mnie dobrze... dolegliwości jakichś specjalnych nie mam... temperatura sie utrzymuje, piersi tkliwe,kręgosłup boli, nerw dalej mam hehehe... jutro raniutko testuje i dam znać co i jak :)

witam te, których dziś jeszcze nie czytałam... ja tak z doskoku bo jak już pisałam wczesniej jest u nas siostra mojego męża, do pracy na lato sie szykuje i tak w ciągu dnia to z Alą i z nią właśnie jestem wiec przy kompie niejak nie mozna posiedzieć, ale staram sie poczytywać...

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry