reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziękuje za miłe przyjęcie :-)
Dobry pomysł z tym CLO zobaczymy jak nie bede mogła po kilku m-cach zajść to na pewno wyprubuje :-) ale wymysliłam sobie że na razie bede brała nadal tabletki anty i potem odrazu sprubuje zajść bo słyszałam że wtedy też jest możliwe zajście w ciaże mnoga a jednoczesnie nie wpływa to na stan płodu. Jak myslicie dobry to pomysł:confused:

Życzę Wam wszystkie pięknych i zdrowych dzieciaczków a przynajmniej zajścia w ciaże w tym nowym 2010 roku

reklama
maryla - nie bez powodu lekarze zalecają odczekać pół roku po odstawieniu antykoncepcji z zajściem w ciążę. Taka ciąża zaraz po odstawieniu może być "niestabilna" - może dojść do powikłań, poronień lub problemów z rozwojem układu nerwowego u dziecka. Jednak chociaż dzisiejsza anty jest w miarę bezpieczna lepiej dmuchać na zimne i słuchać tych zaleceń. Ja pod koniec lutego kończę plastry i przechodzimy na same prezerwatywy. A plastry brałam tylko po to żeby sobie uregulować @ bo już mnie coś trafiało. A ciążę planuję na sierpień/wrzesień :tak:

Nie wiem jak u was ale u mnie śnieżyca :-D:-D Idę do sklepu kupić kiełbasę do leczo :tak:

marylka : ty tak jak ja planujesz porod w 2011 ale pod koniec
ja straania zaczynam AZ za rok, czyli na poczatku 2011, wiec chyba troche za szybko przybylam na ten watek, no ale co tam :) chcialabym urodzic drugie dziecko miedzy wrzesniem a grudniem 2011
pozdrawiam wszystkie staraczki!

Dzięki Sol za info ja jeszcze nie byłam u mojego gina dopiero w styczniu sie wybieram ale dzięki że mi powiedziałaś skoro tak to myslę że pobiore jeszcze jakies 6 m-cy tabsy potem odstawie na 6 i może w między czasie lub po tych 6 m-cach będzie dzidzi ;-) Nie wiedziałam że moga być takie powikłania i masz racje nie będe ryzykować.

josephine ciesze sie że nie jestem sama, że nie tylko ja z takim wyprzedzeniem planuję, mam nadzieje ze uda nam sie z Tą dzidzią tak jak zaplanowałysmy :)

Tak bardzo pragniemy z męzem dziecka, ale chciała bym jeszcze troche podreperowac finanse i z tąd to czekanie, no chyba że nie wytrzymam :) to będziemy szaleć wczesniej ;-)

Kochane! życzę Wam wszystkiego dobrego w Nowym Roku :-)

happy-new-year-bunny.gif

Ja spadam się powoli szykować:tak:

maryla - finansami się nie przejmuj - ja też jestem na utrzymaniu męża. Zaszłam w ciążę będąc na stażu a że musiałam iść na L4 to diabli wzięli staż i od tamtej pory pracowałam aż 2 miesiące bo się z szefową pożarłam. W kwietniu/maju bronię inżyniera. Mój mąż też jest zdania że powinnam choć trochę popracować ale po to żeby mi coś na tą emeryturę szło i żebym później mogła coś do CV wpisać. Jak na razie kazał mi się skoncentrować na pisaniu pracy co idzie mi jak krew z nosa. A po obronach sama chcę iść do pracy - Karola od września do przedszkola a ja na magisterium zaocznie. Chociaż wiem że moja pensja będzie szła na przedszkole - posyłamy ją do prywatnego bo będzie we wrześniu miała 2,5 roku i na moją szkołę. A na wrzesień planuję staranka o następną dzidzię bo chciałabym znowu na wiosnę urodzić - powiem wam ze jest świetnie na wiosnę - można od razu z dzieckiem na spacery wychodzić i jak szybko się spada z wagi :tak::-D O jejku i znowu eseje piszę :-D

Niech Nowy Rok pozbawiony będzie przykrości,
A składa się z sukcesów i samych radości!!!
Wszystkiego najlepszego !!!!:biggrin2:

Witam nowe staraczki :-)

Dziś dzień miałam zabiegany...

Życzę wam dziewczyny wszystkiego dobrego z okazji nowego roku,szampańskiej zabawy i spełnienia marzeń w nowym roku :happy2:

...a my siedzimy z mężem,wcinamy czipsy i drinkujemy,Alan jeszcze siedzi z nami i ogląda film :-)

reklama
Ale jestem szczęśliwa!!! To był najpiękniejszy Sylwester w życiu, bo...

K. mi się oświadczył!:-):-):-):-):-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry