reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
A gdzie mieszkasz jezeli moge spytac? Ja tez tutaj mam kapuste kiszona w puszkach :) W NZ jak mieszkaismy tez byla :) Ja lubie sledzie w oleju takie polskie mniam mozna dostac tez w supermarkecie. Nie gniewaj sie ale nie pamietam czy bralas kiedykolwiek anty? Chyba cos pisalas w tej sprawie...Jezeli tak jak szybko uregulowal Ci sie cykl? Ja jak odstawilam tabsy mam teraz takie bolesne okresy ze szok. Przez pierwszy miesiac palmilam ale prawie wogole go nie dostalam....Ja probuje sprawdzac kiedy mam owulacje ale nigdy nie jestem na 100% pewna czy sie nie myle :-)

hmm... nie kupowalam testow owu.. jeszcze ;) ale czytalam gdzies ze one nie sa dokladne..
myslalam o mierzeniu temp, ale z tego co widze, to ja mam owu .. nie mam z tym problemow.. przynajmniej na razie;)
wczoraj sie tak czulam zle, ze masakra.. bolalo mnie cale podbrzusze.. bylo mi niedobrze.. ostatnio mam ochote na kapuste kiszona.. dobrze, ze znalazlam w 1 supermarkecie.. i to sprowadzana z Polski :)
nie mam ochoty na slodkie, ktore zawsze jest moim przyjacielem :D hahaha a szczegolnie kinder chocolate :D
w kazdym razie... czuje sie bardzo 'podejrzanie' :D ale to i tak na pewno nic... no, chyba ze cos sie nam wymknelo przy jednym czy drugim 'pajaczku' ...albo to zapylenie :D
Nigdy nic nie wiadomo, moze sie okazac ze juz jestes dumna posiadaczka dwoch kreseczek i nawet o tym nie wiesz ;-) z pajaczkami nigdy nic nie wiadomo do konca :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Mieszkam na Malcie

a okres juz mialam 3 raz i faktycznie- sa bardziej bolesne.. anty bralam bardzo dlugo.. z roczna przerwa.. w sumie jakies tez 10 lat :) a moze i dluzej :D

kapuste kiszona mam w sloikach z firmy KRAKUS :) do tego buraczki i ogorki konserwowe.. szkoda, ze nie mamy kiszonych .. no ale.. ;) nie narzekam... jeszcze sie nie wybralam do sklepu rosyjskiego.. tam podobno mozna kupic duzo rzeczy podobnych do naszych :) oczywiscie ;)

Nigdy nic nie wiadomo, moze sie okazac ze juz jestes dumna posiadaczka dwoch kreseczek i nawet o tym nie wiesz ;-) z pajaczkami nigdy nic nie wiadomo do konca :)

hmm.. nie testowalam...zreszta i tak nie mam testow zakupionych :D ale watpie.. to musialby byc naprawde cud.. bo sie jeszcze zabezpieczamy... ale.. jak to mowia.. nigdy nie mow nigdy.. :)

w kazdym razie.. jesli rozlegulowane cykle..to chyba lepiej sie udac do gin'a? po odstawieniu pierwszy mialam 26 dni, a teraz 28.. zobaczymy nastepny jaki bedzie ;) @ mam dostac z poczatkiem czerwca...

a sledzie w oleju uwielbiam!!!!!!!!! z cebulka...duuuuuzo cebuli.. ale mi smaka narobilas :d tutaj maja swieze sledzie, ale jeszcze nie sprobowalam ich zrobic sama... hmm... musze znalezc jakies przepisy :D
sa tez sledzie w occie ... ale ja za nimi nie przepadam.. zawsze je oblewalam oliwa z oliwek/olejem i dodawalam swiezej cebuli :D

Ech ale nas po swiecie rozrzucilo....Tutaj sklepy i rosyjskie i polskie, wszystko duzo drozsze w porownaniu z normalnymi cenami ale nic nie zastapi zapachu polskiej kielbasy i szyneczki, nie mowiac juz o delicjach szampanskich ;-) Ty to masz szczescie z okresem i ze organizm tak szybko doszedl do normy :) No jednak z nami 30 stkami nie jest jeszcze tak zle i hormonki ciagle pracuja, a mowia ze to wiek niebezpieczny zeby probowac...przesady nic wiecej :-D

Masz racje bede musiala sie wybrac, chociaz myslalam ze wszystko samo wroci do normy...Nie mam tez zadnego dobrego gina na oku, bede musiala jakiegos poszukac :-)

oj tak! kielbasa wiejska to podstawa, ale rodzice byli w wakacje wiec mi naprzywozili.. pozniej znajomi z PL i z UK wiec kolejna dostawa.. teraz czekam na kolejnych :D wiec nie jest zle.. :)
no, Ciebie to daleko odrzucilo od PL... pewnie to nie byla latwa decyzja... no ale.. szczescie jest najwazniejsze :) i zdrowie ;)

jesli chodzi o moj organizm to sie jeszcze okaze, czy jest tak wszystko super :D
w kazdym razie nie czuje sie na swoje lata, nie zachowuje i podobno nie wygladam :)

Masz racje bede musiala sie wybrac, chociaz myslalam ze wszystko samo wroci do normy...Nie mam tez zadnego dobrego gina na oku, bede musiala jakiegos poszukac :-)

no dokladnie :) lepiej sprawdzic od razu i sie nie denerwowac pozniej :) poszukaj w necie, na forach, przez znajomych :) ja swojego tutaj znalazlam przypadkowo.. i nie zamienilabym jej na zadna inna lekarke.. jest naprawde super!
od razu mi porobila badania.. wszystkie.. i wiem, ze wszystko ok, z rozyczka, toxo, z watroba itd itd itd
i wiesz co? jestem o wiele bardziej spokojna :) a to bylo dla mnie bardzo wazne ;)

oj tak! kielbasa wiejska to podstawa, ale rodzice byli w wakacje wiec mi naprzywozili.. pozniej znajomi z PL i z UK wiec kolejna dostawa.. teraz czekam na kolejnych :D wiec nie jest zle.. :)
no, Ciebie to daleko odrzucilo od PL... pewnie to nie byla latwa decyzja... no ale.. szczescie jest najwazniejsze :) i zdrowie ;)

jesli chodzi o moj organizm to sie jeszcze okaze, czy jest tak wszystko super :D
w kazdym razie nie czuje sie na swoje lata, nie zachowuje i podobno nie wygladam :)
Ja tez podobno wygladam mlodziej o 5 lat i nie czuje sie ze juz taka stara jestem hhahaha :) Gdyby nie to pewnie bym jeszcze troche z dzieciatkiem poczekala :-) Mysle ze jestesmy z tego samego rocznika :)
Lece pomoc swojemu w pakowaniu paczki do Polski :) Milej niedzieli Kochana i do napisania. U mnie juz niestety wieczor...Moj domaga sie towarzystwa to lece papa:-D

ja tez spadam .. juz po 9 a ja dalej w pizamie :D
milej niedzieli dla wszystkich!!!!

Witam się z rana:-) Pogoda cudna:-)
iwonka, bo ja czasem w gorącej wodzie kąpana jestem;-) no nic może następnym razem się uda.
Ja dzisiaj pojadę chyba nad morze na chwilę. Trzeba korzystać z pogody. Mój K. robi nocki niestety więc musi jeszcze pospać w ciągu dnia.:dry:

witam kobietki:tak::-)
pogoda u nas rewelacyjna,więc pewnie wyjdziemy z Alą na spacerek:tak:,mój M wraca dopiero wieczorem i siedzimy same cały kolejny dzionek.w nocy był kaszel i nos zatkany,mam dość:-(.niedługo zrobimt testy i wymazy,to się okaże.

ŻYCZĘ WSZYSTKIM MIŁEGO DZIONKA:tak::-) i będę zaglądać;*

reklama
Witajcie kobietki niedzielnie. U mnie znów szarawo i pochmurno. Jest ciepło i jeszcze nie pada. Wstałam trochę zakręcona ale juz się odzwyczaiłam od nocnych eskapad.:zawstydzona/y:

bibinko
oby ten dzionek był naprawdę miły.Fajnie, ze masz pogodę i oby Ala w końcu dobrze się poczuła.:tak:
Iwonko jak się czujesz , masz jakieś przeczucia. Trzymam kciuki &&&&&&&&&& za wypasione 2 krechy.:-)
Jeżynko czy ja dobrze zrozumiałam, testowałaś?????Twój suwaczek mnie myli??:confused:
maggy, jeawa fajnie , ze możecie kupić swojskiejedzonko. Ja tez mam teraz do t... testy, anty brałam przez 5 cyklów.Ostatnio bo kiedyś z5 lat temu to 9 lat. Nie wiem co się dzieje z moimi cylkami ale kiedyś miałam taka wyraźną owulkę, a w tym miesiący nic. No i nie ma fasolki ani @. Koleżanka poleciła mi gina z pobliskiej przychodni na wizytę czeka się 2 tyg. Zapiszę się jutro.Mam go dosłownie 200m od domu a ja jezdżę na drugi koniec miasta i to prywatnie za dużą kasę:szok::szok:
Maggy a ile masz lat ja 10 czerwca skończę 34 i czasem boję sie, ze może coś juz nie tak.:-(W sumie kobiety zachodzą w ciąże w wieku 40 lat ale wiadomo , ze po 30 spada ilość płodnych syklów.
Brak @ mnie rozbija!
Sol miłego spaceru.:-)Pewnie ściągnełaś mój suwak z Listy? Nie zaglądałam. Jeszcze nie chcę nowego bo nie wiem co i jak z tą @:wściekła/y:
Piję dobrą kawkę, a rosołek dziś też będzie cudny bo na młodych warzywkach. :-)
Oglądam zdjęcia z Kozanowa ale nic bardziej nie zalało, oby te wały wytrzymały. Mieszka tam moja koleżanka z mężem i Zuzią ale na szczęście ciut wyżej i do nich raczej nie dojdzie.
Miłego dnia dziewczynki

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry