reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
DMUCHAWIEC

Aha :)Rozumiem , i mam nadzieję , że się udało , a jesli nie , to w następnym cyklu będę mądrzejsza o Twoje rady :) A jeszcze jedno małe pytanko mam . - To znaczy że owulacji nie można konkretnie wyliczyć? W każdym cyklu jest tego samego dnia , czy jak to z nią jest? Zawsze jest to związane ze śluzem? A może są inne jakieś objawy owulki?:-)

reklama
Czesc. Zaspałam dziś na seminarium:zawstydzona/y: No trudno;-)
I od dziś wracam do mierzenia tempki :-)

witam poranie ale zimno i pochmurno znów :-(
Sergevna może rzeczywiście test zrobiony za wcześnie.
nagapalma chodzi o wydłużenie fazy luteralnej czyli tej płodnej :-)

Faza lutealna to faza po owulce. Wydaje mi się, ze chodzi o podawanie progesteronu, czyli luteina albo duphaston

nadrobiłam już wasze poranne pisanie:-)
sorbek no długo się staraliśmy dlatego tak mnie cieszyły wszystkie nawet najmniej komfortowe objawy ciąży i tak załamała strata :-(
sol no fasolka musi się wyspać dlatego senność Cię łapie, jeśli masz tylko możliwość to spij ile się da :-D
sawi witam :-D
mloda mam nadzieję że tato już lepiej się czuje, a ordynator przyniesie dobre wieści
no ja mam testowac za 6 dni ale strasznie sie boje i nie wiem czy zrobię ten test, a u sol cos sie przestawiło i tam jest że testować mam z wisieńką i marta czyli za 4 dni
mamo długo coś trzyma choróbsko Twoje skraby :wściekła/y:
kinga nie daj się przeziębieniu :-D
co do śluzu to ja w nocy wysłałam link ale wyślę jeszcze raz a co mi tam :-p
http://www.jestemplodna.pl/23,plodny_sluz_szyjkowy.html

No dziewuszki to ja też spadam , bo teściowa chyba coś podejrzewa , ciągle siedzę na laptopie i tylko czytam wszystko co związanie z dzidziusiowym światem , no i oczywiście BB ;p Buziaki :)

mlodam - kredyt nie jest trudno znaleźć - gorzej ze zdolnością kredytową :dry:
elleth - to kiedy wpadniesz na tą kawę? :-)

iwonka - a gdzieś ty wyczytała że ja śpiąca :szok: Muliło mnie rano ale śpiąca nie jestem :-D

Owulki nie da się okładnie wyliczyć i w kazdym cyklu może być innego dnia (u mnie tak jest) Ja obserwuje cykli rysują wykres. Ostatni dzień sluzu płodnego to tzw. dzień szczytu sluzu. Owulacja najprawdopodobniej jest tego właśnie dnia, lub dzień przed, lub dzień po:-) Dodatkowo wiadomo, ze od kilku do kilkunastu godzin po owulacji temperatura poprzebudzeniowa wzrasta i utrzymuje się na wyższym poziomie do końca cyklu. Wzrost temperatury to dowód na to, ze w ogóle była owulacja.
Ja zanik sie staralismy oi pierwsze dziecko miałam juz kilkadziesiac obserwowanych cykli i wiedziałam ze po dniu szczytu sluzu u mnie temperatura wzrasta na drugi dzień wiec z duzym prawdopodobieństwem dzien szczytu tro dzień owulacji.
Zajrzyj na ta stronkę, która poleciła któras z dziewczyn, tam znajdziesz więcej informacji.
A moze wcale nie będą Ci potrzebne?:-) Może dzidzia juz jest w brzusiu?;-)

Ostatnia edycja:
DMUCHAWIEC

Zawsze jest to związane ze śluzem? A może są inne jakieś objawy owulki?:-)
zawsze można szyjkę sprawdzać i jak dojdzie sie do wprawy to jest bardziej pewna niż śluz,bo jak szyjka otwarta to owulacja i tyle a ze śluzem to róznie bywa,ja nie miałam mega sluzu i wogóle czułam że mam sucho a zaszłam w ciąże,

elleth tak to po owulce ale zazwyczaj ją wydłużają ale nie wiem dlaczego
sol skoro muli to śpiąca :p:p tam gdzieś na początku wyczytałam

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry