reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
DMUCHAWIEC,STOKROTKA-kwiatuszki witam Was:tak:

Dziewczyny zobaczcie kto do nas leci...ciekawe komu podrzuci ?
nadlatujacy_bocian.gif

AGNIESZKA- ja tez go wypatruje:tak::tak::tak::-)

SORBUŚ- no fajnie by bylo gdyby w prezencie rocznicowy mogl sie tez znalezc pozytywny test ciążowy:tak::tak:ja mam czas do 23 sierpnia;-)i tez slyszalam o kryzysie w okolicy 5 rocznicy i ze jak sie dotrwa do 7 to juz nic nas nie pokona:tak::-D:-D:-Dtrzeba pracowac nad zwiazkiem to sie uda przezyc niejedna burze:tak:

AGNIESZKA- ja normalnie dostawalam @ 2,3 dni po odstawieniu-w sobote wzielam ostatnia tabl.o 14-takze nie biore ndz.,poniedz. i dzis jest 3 dzien -podbrzusze nadal boli wiec mysle ze do wieczora powinna sie pojawic(no to licze)

reklama
Sol tzn ze bedziecie płacic te 1800 ok czy nie bo już sie pogubiłam troche :sorry2:
I co przeszło ci po sniadaniu ?? bo mnie dzisiaj było bardzo niedobrze rano ale zjadłam śniadanko i ok wiec przypisałam to głodowi bo przy pierwszej ciazy nic nie pomagało na mdłości

mama n o ja liczę ze na 23 sierpnia juz bedziemy brzuchate troszke a nie tylko test pozytywny - my mielismy kryzysik ok 4 rocznicy ślubu teraz mam nadzieje ze juz będzie tylko lepiej

Agnieszka ślij go do Olkusza :-D

Ostatnia edycja:
Witam się rano :-)
Sol, my już po 27 ;) ja przed 30 a K dawno po ;) myśleliśmy o tym kredycie, ale ja nie chcę w złotówach dowiadywaliśmy się o ten kredyt i nie czytałam nić o ograniczeniach wiekowych, ale ogólnie za dużo wyszło że się nadpłaca, inne oferty miały mniej.

Mama dzięki za odpowiedz. :-)
Wisienka masz rację, widocznie tak miało być, może i macica nie była gotowa, trochę się wkurzyłam jak przylazła, ale nie smutałam, już myślę o kolejnych staraniach.
Tata w środę o 8:00 wychodzi ze szpitala i jutro też ma być rozmowa z ordynatorem… . Dziś mają robić tomografię. Boję się jak cholera, ale mam też nadzieję, ze nie będzie to najgorsze. Mam nadzieję, że szef oszczędzi nam cierpień, bo moja rodzinka to nie jest oszczędzana i co chwile dostaje w du… z którejś strony, może już czas na koniec tych złych dni…:-(
A u Ciebie to mi na objawy ciążowe pasuje. A jak będziesz w tej aptece to możesz mi kupić dwa testy :-)
Malapralinka, Misia Moninia, Motylek witam :-)

Jeżynka dzięki za kciuki, przydadzą się na pewno. Ja za Ciebie też będę trzymać.
U mnie zachmurało się, buuuu niech przestanie padać bo już tragedia w kraju, ja mam ciągle w pamięci tą powódz z 97r. :-( się działo, worki, nocne siedzenie w kuchni, wozenie kawy obiadów na wały... szok.

Stokrotko kochana !Jesli mogę coś doradzić...Chyba mogę, co?:-);-) Najlepiej jest się poprzytulac dzień przed owulacją i w dzień owulacji, nie wcześniej:tak: No chyba, ze wierzysz w teorię, ze mozna zaplanować płec dziecka i chcesz dziewczynkę:-D
A tak na powaznie- sa wtedy wieksze szanse na ciązę. Plemniczki muszą miec czas na to by dojrzeć do zapłodnienia. Cztery dni przed owulacja to moze byc za długo, zeby te dojrzałe przetrwały. A jeśli kochacie sie codziennie kazde kolejne plemniczki sa mniej dojrzałe,a więc mniej zdolne do zapłodnienia.
Ale może byc i tak, ze cztery dni przed owulacją jest sluz szyjkowy, ktory odzywia plemniki - to jest możliwe. Zycze Ci dzidzisia z całego serducha!!!!!!!!!!!!
I sorki, jesli wtraciłam się niepożądanie:tak:

Kochana Dmuchawiec ;) Ja właśnie liczę na wszystkie Wasze rady :) Dobrze , że mi napisałaś , nie wiedziałam , że tak może być... tylko teraz zaczęłam się troszkę martwić , czy coś może z tego wyjść. To wtedy dziś sobie darować a spróbować jeszcze jutro? Przy owulce? Jak myślicie?

MAMA witam !!! ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No jak wiadomo , tego nigdy nie obliczę dokładnie . Ale liczyłam chyba na 40 kalkulatorach owulacji i wychodziło zawsze że 19-tego. A cykle mam 27 dniowe.

Dziewczyny ten bociek przyleci do każdej z nas zobaczycie :tak:
mama to pewnie lada chwila @ się pojawi a potem działacie?pewnie testować będziesz pod koniec czerwca?
A kto teraz będzie testował na dniach?

Hm...kalkulatory to Ci raczej prawdy nie powiedza;-)

Pierwszy spasób - obserwowac cykl- w sumie wystarczy obserwacja samego sluzu szyjkowego (gdybys chciała szczegóły, to słuzę)
Drugi sposób - test owulacyjny dostepny w aptece, ale tego nie praktykowałam.

To na pewno dokładniejsze sposoby niz kalkulator. Kalkulator zakłada, ze drga faze cyklu masz 14 dniowa, a to nie musi byc prawda. Ja mam 16dniowa, czasem 17to.

witajcie,
to i ja się dopiszę do staraczek
od lipca zaczynamy się z mężem starać o rodzeństwo dla córeczki.
po porodzie byłam na wizycie u ginka i nie ma żadnych zastrzeżeń co do kolejnego dziecka,od lipca do września staramy się bez wspomagaczy (tzn,bez duphastonu i clo) a jak nei uda nam się przez okres wakacji zaciążyć to wtedy od września zaczniemy obserwować owulacje poprzez monitoring i mierzenie temperaturki.a jak dalej nam naturalnie nie wyjdzie to po nowym roku z lekami (ale mam nadzieję że wcześniej się uda bo chciałabym urodzić wiosna-lato)
ja specjalnie się nie przygotowywuje do starań,jedynie wiesiołka sobie będę łykać i mierzyć temp,i zapisywac wykresiki na 28dni.pl

reklama
Ahaaa no w takim razie , to głupiutka jestem , że wierzyłam w ten kalkulatorki... Bardzo chętnie skorzystam z Twoich rad odnośnie śluzu. Jeśli chodzi o ten konsystencji kurzego białka to miałam go 2 dni temu. O żadnym innym śluzie nic nie wiem , bo jeśli już to wszystkie piszą o tym właśnie rozciągliwym. Mierzenia temp też nie próbowałam bo to dopiero nasze pierwsze starania. W tamtym cylku , tak poprostu strzelaliśmy w dni płodne i tylko w jeden dzień "płodny" się przytulaliśmy , ale jak widać nic z tego nie wyszło , więc z pokorą słucham Twoich rad :))))))) A teraz kłuje mnie prawy jajnik,ale nie wiem czy to ma znaczenie :p

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry