reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
mama n o ja liczę ze na 23 sierpnia juz bedziemy brzuchate troszke a nie tylko test pozytywny - my mielismy kryzysik ok 4 rocznicy ślubu teraz mam nadzieje ze juz będzie tylko lepiej
:-D
SORBUS- tez na to licze,ale najpózniej do tego dnia chcialabym miec choc test pozytywny:tak::-D
Witam się rano :-)
Mama dzięki za odpowiedz. :-)
MLODAM-A TAKA ODPOWIEDZ WYSTARCZY???BO JAK COS TO PYTAJ:tak:
Kochana Dmuchawiec ;) Ja właśnie liczę na wszystkie Wasze rady :) Dobrze , że mi napisałaś , nie wiedziałam , że tak może być... tylko teraz zaczęłam się troszkę martwić , czy coś może z tego wyjść. To wtedy dziś sobie darować a spróbować jeszcze jutro? Przy owulce? Jak myślicie?
stokrotka- MOJ gin.mi mowil ,ze od 10 dnia cyklu co 2 dni pracowac do 16 dnia cyklu

Sol tzn ze bedziecie płacic te 1800 ok czy nie bo już sie pogubiłam troche :sorry2:
I co przeszło ci po sniadaniu ?? bo mnie dzisiaj było bardzo niedobrze rano ale zjadłam śniadanko i ok wiec przypisałam to głodowi bo przy pierwszej ciazy nic nie pomagało na mdłości
Ja za 6 lat - bo już 2 minęły będę miała ratę ok 700-800 zł :tak: A to 1800 to było odniesienie do twojej koleżanki :-p

mlodam - no niestety tej oferty co my mamy już nie ma na rynku kredytowym :-( Nam wyszło do spłaty 80.000 odsetek. Niestety nie łapaliśmy się na inny kredyt wtedy. A ten był najbardziej optymalny - pamiętaj że mówimy o kresie sprzed kryzysu finansowego :tak:

witam poranie ale zimno i pochmurno znów :-(
Sergevna może rzeczywiście test zrobiony za wcześnie.
nagapalma chodzi o wydłużenie fazy luteralnej czyli tej płodnej :-)

Dziewczyny ten bociek przyleci do każdej z nas zobaczycie :tak:
mama to pewnie lada chwila @ się pojawi a potem działacie?pewnie testować będziesz pod koniec czerwca?
A kto teraz będzie testował na dniach?
AGNIESZKA- tak,zaraz jak sie skonczy @ to mam wizyte u dinek to bedzie 10 d.c.i jak zrobi usg to zobaczymy jaka tam sytuacja i dzialamy-tak wiec testowac ewentualnie bede w polowie czerwca:tak:
teraz bedzie testowac Zapmarta i Wisieńka- takze ten bociek niech najpierw do Nich leci-tymbardziej ze chca corki a bociek chyba corke niesie:tak:;-)

AGNIESZKA- tak,zaraz jak sie skonczy @ to mam wizyte u dinek to bedzie 10 d.c.i jak zrobi usg to zobaczymy jaka tam sytuacja i dzialamy-tak wiec testowac ewentualnie bede w polowie czerwca:tak:
teraz bedzie testowac Zapmarta i Wisieńka- takze ten bociek niech najpierw do Nich leci-tymbardziej ze chca corki a bociek chyba corke niesie:tak:;-)

Rozumiem no czerwiec gorący miesiąc także pewnie będzie gorąco na wątku:)
Na usg na pewno będzie wszystko dobrze i spokojnie będzie mogli zacząć staranka:))
Za nasze dziewczyny Wiesieńkę i zapmartę 3 mam kciukasy:))
Lecę ogarnąć dom,zajrzę do was z anie długo :))

Stokrotka- to własnie o ten rozciagliwy, przezroczysty śluz chodzi:tak: Bo do zapłodnienia potzrebne są trzy rzeczy: jajeczko, plemnik i sluz typu płodnego. Zanim sie ten sluz pojawi jest inny - gęsty i bialawy- jak budyń. To sluz typu niepłodnego- zamyka ujście szyjki macicy jak korek i plemniki nie przedostaja sie do jajowodu. Wiec najlepiej czekac na ten płodny i wtedy sie prxzytulac.
Kłucie jajnika ma znaczenie:tak:- jest to jeden z objawów okołoowulacyjnych, więc może jednak cos bedzie z tych Waszych przytulanek. Życzę Ci tego.

Mama - jesli ktos ma krótkie cykle 24-26dni, to zgadzam sie z Twoim ginkiem. Ale jesli sa dłuzsze (moje nawet 34dni) to 10dc to zdecydowanie za wczesnie:tak: Ja mam wtedy sluz tak gesty, ze nie ma szans i te najbardzej dojrzałe plemniczki by się zarnowały:tak:
Ale ja lekarzem nie jestem i nie chcę się wymadrzać:-) Byłam tylko na kursie naturalnego planowania rodziny.

stookrotka dla mnie również mierzenie temperatury i obserwacja śluzu to czarna magia,ale udzielam się na jednym z forum gdzie zapisujesz wszystko na wykresie i dziewczyny z forum zawsze pomogą,a i wiele jest tam informacji o śluzie itp... może wejdź sobie tu i poczytaj 28dni
ja od jutra zaczne mierzyć temperature
nie będę obserwować śluzu ani sprawdzać szyjki,jakoś po porodzie nie mam ochoty pchać tam palcy

mama na chwilę obecną tak;-) jakby coś to będę pytać.
Sol wiem, wiem że sprzed szału na rynkach. Mam nadzieję, że jak będziem szukać to znajdziem coś właściwego dla naszych możliwości.
hej Iwonka:-)
mama a ty kiedy będzies testować? dostałaś już @?

reklama
Juz wspominałam o tym, ze jestem uzalezniona od bb. Naprawde:zawstydzona/y:
W domu burdel, dziecko łazi samopas, łózko nawet nie zasłane, a ja sobie siedzę:cool:

Chyba się pożegnam póki co. Idziemy z Zosiulką na spacerek :tak:
Miłego dnia!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry