- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
agnieszka.kk
Styczniowa mama Alana :)
No w Pl pada i pada także mam nadzieję że deszcz sobie ucieknie gdzieś daleko a zawita u was słonko
Idę robić śniadanko i zajmę się w między czasie domem,będę do was zaglądała)
Potem siądę na kompa bo mam zdjęcia do segregowania,muszę zrobić porządki w moich plikach ehhh
Miłego dnia!
Idę robić śniadanko i zajmę się w między czasie domem,będę do was zaglądała)
Potem siądę na kompa bo mam zdjęcia do segregowania,muszę zrobić porządki w moich plikach ehhh
Miłego dnia!
Sorbuś
Mama Majci i Patrycji
jsorbek - dwa lata po slubie będzie za miesiąć, a razem jesteśmy 9 lat prawie hehe, zle mi sie suwaczki zrobiły
w sumie nie sa źle tylko na jednym nie pisze do rocznicy której a na drugim do rocznicy czego hahah ;-)
narazie Aga - miłego dnia
mama05
prrrryy szaaaalona :))
SERGEEVNA-:---(to o co kamanmoze faktycznie tak jak napisala Sorbuś jesli objawy beda sie utrzymywaly to za tydzien powtórz test...a moze poprostu teraz tak na Ciebie dzialaja te hormony tak jak pisala Sol-wtedy dzialaly inaczej-bez skutków ubocznych a teraz jest inaczej tule Cie slonko bo wiem jak chcialabys taka wpadke;-) jeszcze bedziesz mamusią!!No i tak jak przewidywałam, na wyświetlaczu "brak ciąży"... :-( Najwidoczniej od tego wszystkiego hormony mi buzują już w organizmie...
Miejmy nadzieję, że dalsza część dnia będzie bardziej "owocna"....
I, kurczę, znowu się zawiodłam... :---(
KNGA- witam Cie a Ty nadal rozlozona???? ale Cie dopadlo duzo zdrowka zycze i podaje gorąca herbatkemam nadzieje,ze Filip lepiej
SORBUŚ- dzieci tak sobie-niby Zuza ma zapalenie oskrzeli,ale w nocy dobrze spi,b.sporadycznie zakaszle za to Domi w dobrym stanie bo "tylko "kaszle ,ale dzisiejsza noc to parazka tak sie meczyl-prawie cala noc kaszlal,krztusil sie-nie mozna bylo spac-chodzilam do niego z syropami hamujacymi odruch kaszlu,ale masakra,ledwo patrze na oczy-niepamietam juz kiedy bylam az TAK niewyspana takwiec kroplówka z kawy to bedzie malo....
NAGAPALMA- witam Cie i zycze zeby po usg okazalo sie ze pecherzyk pekl a Wy dzialajcie-a swoja droga to masakra kase na te prywatne wizyty idzieja mam cudownego ginek.i na nfz a robi mi wszystkie badania jak trzeba i na kazdej wizycie w ciazy co 3 tyg.mialam usg-teraz tez ide na usg zeby zobaczyc tak jak Ty byla czy beda pecherzyki
MARAN- witam Ciebie z kubkiem a raczej z wiadrem kawy
ja jeste z moim ponad 11 lat a teraz w sierpniu bedzie 7 lat po slubie pierwsze ciaza -zaszlismy w pierwszym cyklu ,ale w 9 tyg.poronilam ...2 ciaza-staralismy sie 8 m-cy jest Zuza...3 ciaze-staralismy sie 4 m-ce i jest Domi (Domi jest po pierwszym cyklu brania Clo) a teraz zobaczymy czy sie uda...
AGNIESZKA- witaj i smacznego )
a ja wczoraj wieczorem mialam silne dość bole podbrzusza i myslalam ze dzis rano dostane @ ale narazie cisza.......
Ostatnia edycja:
dmuchawiec
lipcóweczka'09,
A kuku!:-)
Jakiś czas temu się do Was zapisałam, ale potem wyjechałam na tydzień do rodziców i nie było jak sie odezwać A tempo rzeczywiscie macie niezłe
Przypomne sie, że mamy juz Zosię i planujemy Jasia. Mamy tez aniołka:-( z 6 stycznia.
Teraz znów się staramy i właśnie wczoraj celowaliśmy
A jesli chodzi o wydłużanie drugiej fazy cyklu...coś tam mi świta. Druga faza u danej kobiety jest mniej wiecej zawsze tej samej długości (w przeciewieństwie do pierwszej, która moze ulegac znacznym wahaniom). Zbyt krótka druga faza jest czesto powodem wczesnych poronień, ponieważ zapłodnione ciałko zółte potrzebuje ok 10-11 dni, by móc sie zagnieździć. Jezeli druga faza trwa krócej, niezagniezdżone ciałko z braku substancji odżywczych obumiera i zostaje wydalone (czyli pojawia się miesiączka). Zeby wydłuzyc ta faze podaje sie zapewne odpowiednie hormony. Ale nie wiem jaki u Ciebie jest problem, bo przyznam szczerze- czytałam tylko kilka ostatnich postów
Wybaczcie, ale wiecej nie dam rady.
Moje dziecko zwiedza całe mieszkanie, podnosi ziarenka piasku z terakoty w korytarzu po czym je zjada, więc nie mam lekko
Pozdrawiam!
A obserwujesz cykl - tzn. mierzysz temperaturkę?
Jakiś czas temu się do Was zapisałam, ale potem wyjechałam na tydzień do rodziców i nie było jak sie odezwać A tempo rzeczywiscie macie niezłe
Przypomne sie, że mamy juz Zosię i planujemy Jasia. Mamy tez aniołka:-( z 6 stycznia.
Teraz znów się staramy i właśnie wczoraj celowaliśmy
A jesli chodzi o wydłużanie drugiej fazy cyklu...coś tam mi świta. Druga faza u danej kobiety jest mniej wiecej zawsze tej samej długości (w przeciewieństwie do pierwszej, która moze ulegac znacznym wahaniom). Zbyt krótka druga faza jest czesto powodem wczesnych poronień, ponieważ zapłodnione ciałko zółte potrzebuje ok 10-11 dni, by móc sie zagnieździć. Jezeli druga faza trwa krócej, niezagniezdżone ciałko z braku substancji odżywczych obumiera i zostaje wydalone (czyli pojawia się miesiączka). Zeby wydłuzyc ta faze podaje sie zapewne odpowiednie hormony. Ale nie wiem jaki u Ciebie jest problem, bo przyznam szczerze- czytałam tylko kilka ostatnich postów
Wybaczcie, ale wiecej nie dam rady.
Moje dziecko zwiedza całe mieszkanie, podnosi ziarenka piasku z terakoty w korytarzu po czym je zjada, więc nie mam lekko
Pozdrawiam!
A obserwujesz cykl - tzn. mierzysz temperaturkę?
Sorbuś
Mama Majci i Patrycji
witaj mama z widereczkiem kawusi - bidulko - ale najważniejsze zeby dzieciaczki szybko wyzdrowiały - przesylam pozytywne fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
co do starań my z maja strzelilismy w 10 za pierwszym dosłownie razem bo tylko raz sie kochalismy bez zabezpieczenia z mysla o dzidiz a potem pochrzniło sie w pracy i postanowilismy ciut poczekać - ale na sczzescie majcia sie już ulokowała i nie było odwrotu z czego bardzo sie cieszylismy bo kto wie ile bysmy sie potem starali
teraz staramy się narazie 1,5 miesiąca i mam nadzieje ze juz niedługo sie uda
Z moim B jesteśmy już 10,5 roku i w sierpniu wtedy co mama mamy 7 rocznicę ślubu ( mama mam nadzieje ze w prezencie w tak wazna rocznice strzelimy sobie dzidziusia i wy i my ;-) ) - podobno jak sie po slubie przezyje 7 lat to potem juz z górki
cześc dmuchawiec - sliczna masz Zosiunię - powodzonka w staraniach
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
co do starań my z maja strzelilismy w 10 za pierwszym dosłownie razem bo tylko raz sie kochalismy bez zabezpieczenia z mysla o dzidiz a potem pochrzniło sie w pracy i postanowilismy ciut poczekać - ale na sczzescie majcia sie już ulokowała i nie było odwrotu z czego bardzo sie cieszylismy bo kto wie ile bysmy sie potem starali
teraz staramy się narazie 1,5 miesiąca i mam nadzieje ze juz niedługo sie uda
Z moim B jesteśmy już 10,5 roku i w sierpniu wtedy co mama mamy 7 rocznicę ślubu ( mama mam nadzieje ze w prezencie w tak wazna rocznice strzelimy sobie dzidziusia i wy i my ;-) ) - podobno jak sie po slubie przezyje 7 lat to potem juz z górki
cześc dmuchawiec - sliczna masz Zosiunię - powodzonka w staraniach
Ostatnia edycja:
Stookrotka
Zaangażowana w BB
Dzień DOBRY dziewczynki Mam nadzieję, że u Was dobry , bo u mnie przeziębienie i straszna pogoda ;/ . Za mną i za moim M , już 4 dzień starań ;P a jutro prawdopodobna owulka Ciekawe jak to będzie .sergeevna a Ty się nie martw wynikiem czasami hormony lubią płatać figle , może tak jest tym razem i za kilka dni nam tu jednak obwieścisz DOBRĄ bocianową nowinę Byłoby super
agnieszka.kk
Styczniowa mama Alana :)
dmuchawiec witam!
mama Witaj!
...a kiedy spodziewasz się @ ?na dniach?
stokrotka dzień dobry!
mama Witaj!
...a kiedy spodziewasz się @ ?na dniach?
stokrotka dzień dobry!
S
Sol
Gość
Kochana - twój suwaczek jest pod twoim nickiem na mojej stronce A nie nad Jest wsio ok Fajny ten gifmoże być z kapusty lub podrzucone przez bociana i tak będzie kochane :-):-)
niech tylko zdrowe będzie
hmmmm coś mi się skrócił suwaczek u sol z 7 dni na 5
aż że strach mnie w gardle ścisło że to już niedługo chwila prawdy
jsorbek - no tak to niestety będzie wyglądało - no może nie aż tak tragicznie ale tak :-( Dlatego bardzo się cieszę że udało nam się z naszym kredytem bo za 6 lat będziemy mieli ratę ok 700-800 zł a nie ponad 1000 :-) Jeszcze trzeba wziąć pod uwagę jakie raty oni wzięli czy równe czy malejące
nagapalma - może mu chodzić o przyjmowanie Luteiny albo Duphastonu czy innych leków Ale rzeczywiście bierze jak za zborze
sergeevna - nie lubię mieć racji :-( Szczególnie w takich sprawach - przepraszam :-( Ale mam nadzieję że jak odstawisz tabsy to wam się szybciutko uda
mama - dzień dobry
Karola w przedszkolu a mnie tak zmuliło jak wracałam że szok :-( Musiałam natychmiast po przyjściu zjeść śniadanie - ehh - terrorysta we mnie zamieszkał
reklama
dmuchawiec
lipcóweczka'09,
Stokrotko kochana !Jesli mogę coś doradzić...Chyba mogę, co?:-);-) Najlepiej jest się poprzytulac dzień przed owulacją i w dzień owulacji, nie wcześniej No chyba, ze wierzysz w teorię, ze mozna zaplanować płec dziecka i chcesz dziewczynkę
A tak na powaznie- sa wtedy wieksze szanse na ciązę. Plemniczki muszą miec czas na to by dojrzeć do zapłodnienia. Cztery dni przed owulacja to moze byc za długo, zeby te dojrzałe przetrwały. A jeśli kochacie sie codziennie kazde kolejne plemniczki sa mniej dojrzałe,a więc mniej zdolne do zapłodnienia.
Ale może byc i tak, ze cztery dni przed owulacją jest sluz szyjkowy, ktory odzywia plemniki - to jest możliwe. Zycze Ci dzidzisia z całego serducha!!!!!!!!!!!!
I sorki, jesli wtraciłam się niepożądanie
A tak na powaznie- sa wtedy wieksze szanse na ciązę. Plemniczki muszą miec czas na to by dojrzeć do zapłodnienia. Cztery dni przed owulacja to moze byc za długo, zeby te dojrzałe przetrwały. A jeśli kochacie sie codziennie kazde kolejne plemniczki sa mniej dojrzałe,a więc mniej zdolne do zapłodnienia.
Ale może byc i tak, ze cztery dni przed owulacją jest sluz szyjkowy, ktory odzywia plemniki - to jest możliwe. Zycze Ci dzidzisia z całego serducha!!!!!!!!!!!!
I sorki, jesli wtraciłam się niepożądanie
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: