reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
zapmarta ja nie wiem czy sie w czwartek odważę:-pJednym się spieszy a ja sie boję:-p
neta nie pomogę ci poszukaj na necie ulotki jak nie masz w domu, tam na pewno pisze:-)
mama jak zwolniłaś to teraz ja pod prysznic
nika witaj :-)
teraz ja pod prysznic i masaż oliwka bo mi skóra wyschła az swędzi.:szok:

reklama
hej mam pytanie na gorąco...
od czwartku dzielnie staraliśmy się o maluszka... ale dzisiaj mam coraz silniejsze objawy zapalenia dróg moczowych!!!
nie wiem czy mogę wziąc jakieś leki - bo staranki mogą okazac się owocne!!! A boli mnie coraz bardziej i ciągle latam do łazienki i coraz boleśniej sikam :zawstydzona/y:
jutro bez lekarza się nie obejdzie pewnie !!!
proszę o radę odnośnie leków i czy lepszy będzie w tej sytuacji ginekolog czy urlolog??

Urolog lepszy :tak a możesz spokojnie brać urosept do 6 tabletek na dobę i zrobić sobie nasiadywanki z rumianku :tak: Robisz sobie mocny wywar w kubku z trzech saszetek rumianku i wlewasz do miski i uzupełniasz letnią wodą - siedzisz ok 15-20 min i tak 2-3 razy dziennie najlepiej :sorry: Oficjalnie nie poleca się furaginu czy uroseptu w ciąży ale nikt nie udowodnił im działania negatywnego więc są stosowane - jeśli bardzo piecze to do 6 tabletek na dobę urosept możesz wziąć - ostatecznie lepiej wyleczyć infekcję niżby miała się ona dostać do układu rozrodczego powodując większe szkody :tak: Furagin jest lepszy ale i może powodować skutki uboczne - dlatego lepiej samemu zdecydować :tak: furaginy nie pamiętam dawkowania ale sobie w ulotce możesz przeczytać :tak: Chyba lepsza furagina :tak:

Spadam Karolę uśpić i sama idę lulu :-p Rano po przedszkolu zajrzę na chwilkę :tak:

MAMA - no czytała:cool2: A 5 minut temu przyszła do mnie do pokoju polożyla się na drugiej sofie i....... zasnęła:confused::confused: Teraz muszę ją przetransportować do jej łóżka:tak::tak:
AGNIESZKA - hejka:-)

Dziewczynki ja już szału dostaje pomału z tymi moimi piersiami.... :tak: Przyszedł wieczór, a one znowu bolą tak mocno, jak wczoraj... Teścik leży koło mnie na stole, najbardziej "zaawansowany" jak udało mi się znaleźć w sklepie... Elektroniczny :laugh2: Nie dość, że w okienku pojawia się napis "ciąża" lub "brak ciąży", to jeszcze w przypadku pozytywnego wyniku pokazuje dodatkowo szacowany tydzień ciąży na podstawie ilości hormonu ciążowego :laugh2:

SERGEEVNA - to taki wypasik kupiłaś:-D:-D:tak::tak: A mnie na początku ciąży z Pati tak bolały piersi że jak chodziłam po schodach to się za nie trzymałam żeby bylo mniej wstrząsów;-);-)

witam wieczorowo.
Sol świetne zakupy. I ładne z Was dziewczyny. A ukochanie brzusie takie słodkie :-)

Mój M. już śpi. Podziwiam go, ja na jego miejscu bym nie usnęła:no: ale niech śpi :)

hejka nika:)
mama pisała może do Ciebie nasza Aguśka?
AGNIESZKA- nie pisala:no:jutro rano do Niej napisze i dam znać:tak:i dziekuje Ci-wiesz...;-)
Dziewczynki ja już szału dostaje pomału z tymi moimi piersiami.... :tak: Przyszedł wieczór, a one znowu bolą tak mocno, jak wczoraj... Teścik leży koło mnie na stole, najbardziej "zaawansowany" jak udało mi się znaleźć w sklepie... Elektroniczny :laugh2: Nie dość, że w okienku pojawia się napis "ciąża" lub "brak ciąży", to jeszcze w przypadku pozytywnego wyniku pokazuje dodatkowo szacowany tydzień ciąży na podstawie ilości hormonu ciążowego :laugh2:
SERGEEVNA- :szok::szok:ale Wy tam macie super testy!!!!!!!!!!rewelka-ale kochana,czasem nie rob dzis-poczekalas tyle to poczekaj do jutra rana-pamietaj-6 robisz test a 6.06 nam piszesz jaki wynik:tak:umowa???

NIKA- to przenies spiaca krolewne do Jej loża:tak:

SERGEEVNA - to taki wypasik kupiłaś:-D:-D:tak::tak: A mnie na początku ciąży z Pati tak bolały piersi że jak chodziłam po schodach to się za nie trzymałam żeby bylo mniej wstrząsów;-);-)

nika mnie już bolą od kilku dni, ale dopiero 3 dzień aż tak, że wytrzymać nie idzie... :tak: No zobaczymy jutro co z tego wszystkiego wyniknie... Bardzo jestem ciekawa... :laugh2:

reklama
sergeevna- kurcze to ja nie wiedziała że w ogóle są takie testy :-p:-p:-pa ile takie coś kosztuje???
co do piersi to myślę że jesteś w ciąży :-):-):-):-) a jutro to tylko formalność, bo ja tak właśnie miałam jak byłam zafasolkowana, bolały mnie dotykać nie mogłam spać na brzuchu ze stanika mi uciekały bo urosły chyba ze 2 rozmiary piekł mnie brodawki, żyłki wyskakiwały

A ja właśnie toczę walkę z paczką herbatników :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nie chcą się otworzyć:-:)-( a taką mam na nie ochotę :wściekła/y: idę je nożem potraktować :-p:-p:-p:-p

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry