reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
sylvi : GRATULUJE SERDECZNIE!!!! ciesze sie razem z Toba!!!! Dbaj teraz o siebie i kryszynke :)

reklama
Dziewczyny ,a miała któraś tak ,że bolało ją od piersi aż po pachy? Bo mam tak ,że jak unoszę ręce w górę czuje tak jak by ważyły ze 100kg. No i nie jest to przyjemne. Hmmm o mogę to porównać do uczucia jak miałam nawał pokarmu po porodzie wtedy też każde uniesienie rąk w górę to tak jak by piersi były zbyt ciężkie i ciągły ręce na dół ;-). Wiem dziwnie to brzmi ,ale nie jest mi do śmiechu. Ledwo początek ,a tu takie numery :baffled:

AGNIESZKA- jesli chodzi o spotkanie to mi tez pasowalby lipiec bo Tomi bedzie mial urlop i bedzie mogl zostac z dziecmi(albo wezme ich ze soba)trzebaby zrobic liste gdzie ktora mieszka -jakie miejscowosci i zobaczyc gdzie wypada "srodek" na spotkanie:tak:;-):tak:

JOSEPHINE- czesc mamuska:tak:niedlugo macie rocznice slubu,co???;-);-)
MARCEPANEK- ja tak nie mialam,ale bol piersi czasem moze tak promieniowac...coz-nie podnos rak do gory;-)i przeczekaj te poczatkowe dolegliwości!!

AGNIESZKA- jesli chodzi o spotkanie to mi tez pasowalby lipiec bo Tomi bedzie mial urlop i bedzie mogl zostac z dziecmi(albo wezme ich ze soba)trzebaby zrobic liste gdzie ktora mieszka -jakie miejscowosci i zobaczyc gdzie wypada "srodek" na spotkanie:tak:;-):tak:

mama rozumiem fajnie:)
I pomysł świetny:)

To może chętne dziewczyny na spotkanie niech przysyłają mi na priva propozycje miesiąca na spotkanie,miasto w którym mieszka.A Ja zrobię listę i wstawię linka pod moimi suwaczkami i wtedy jak wpiszą się wszystkie chętne dziewczyny ustalimy wspólnie miasto i termin co wy na to?

Już jestem :-p
Wczoraj bawiłyśmy się z Karolą sporo bo miała nie taki humorek :dry: A potem jak miałam wam odpisać Karola doprowadziła mnie do białej gorączki i poszłam ją usypiać i zasnęłyśmy obie :-p A dzisiaj rano od nowa miauczenie i do przedszkola

Ale dzisiaj weszła na górę śmiejąc się i machając mi "papa mama" więc się poryczałam ze szczęścia :-D

A mam taką sytuację że moja babcia ze strony ojca pozbierała dawno temu od całej rodziny pamiątki wszelakie - zdjęcia, listy itp żeby mój dziadek mógł dokładniej odtworzyć drzewo genealogiczne naszego rodu - Giżyckich z herbu Gozdawy. Siedział 3 lata i udało mu się cofnąć do powstania styczniowego. Niestety po jego śmierci moja babcia wszystko gdzieś oddała. A teraz zaczęła jej się choroba i nie pamięta gdzie. A rodzina ciśnie bo chce odzyskać pamiątki :-( A ja drzewo genealogiczne. Więc chodzę po wszystkich muzeach - jak trafię na kierownika to cud bo tylko on mi może powiedzieć gdzie to wszystko jest. Dzisiaj byłam w jednym muzeum bo sobie wizytę już wcześniej umówiłam i niestety/ stety znalazłam tylko niewielką część zbioru i to głównie naszywki i krzyże harcerskie, mundur i kilka książek - niestety nic więcej :-( Chodzę już od pół roku i chyba będę musiała poumawiać sobie wizyty w Krakowie i Warszawie bo tam też mogła to oddać :-( Smutno mi bo nie wiem czy dam radę powtórzyć wyczyn dziadka z tym drzewem - on nad tym siedział ponad 3 lata i jeździł po całej Polsce, Ukrainie, Litwie żeby pozbierać dokumenty :-(

Dziewczyny - która nie ma jeszcze suwaczka na naszej stronie - pisać do mnie wiadomości z datą ostatniej @ i czy się udało czy nie a jak nie to ile dni ma wasz cykl :tak:

SOL- no witam na BB:tak:Mowilam Ci-spokojny rodzic=spokojne dziecko!!!gratuluje postawy Karoli i ...wierze ze sie poplakalas bo jak mi Domi tak malach to tez mi sie lzy kulaly,ze mi tak dziecko uroslo...
AGNIESZKA- zaraz wysylam Ci na PW;-)

hej babeczki:tak:

u mnie leje od rana.odwiozłam Alę do przedszkola i pojechałam na badania.za toxo i cyto zapłaciłam 88 zł,więc chyba nie tak źle.oprócz tego krew,mocz i tsh.jak mi znów wyjdą bakterie w moczu,to zrobię posiew.
aha i byłam u dyrekcji przedszkola.moja Ala jest rocznikowo młodsza od dzieci w grupie,bo poszła jako 2,5 latek.jest tam parę takich dzieciaczków i miały one od nowego roku znów być w trzylatkach w nowej grupie.ja tego nie chciałam,bo Ala cofałaby się w rozwoju.wychowawczyni mnie poparła i dyrekcja wyraziła zgodę i Ala jako jedyna młosza przechodzi dalej z grupą,bo nie odstaje wogóle od grupy:tak:.jestem DUMNA JAK PAW:-):-):-)

MARCEPANEK,SYLVI81 GRATULUJĘ:-)

mama ja też lubię piwko:tak:.przynajmniej dobrze po nim spałaś:tak:.jak tam mrówki,wygoniłaś je???
aga super pomysł z tym spotkaniem:tak::-)

marylka zacznij spisywać te swoje sny:-D.duużego utargu życzę!!!
fleur,jsorbek,jeżynka trzymam kciuki za testowanie:tak:

kpi u Ciebie juz końcóweczka i już niedługo będziesz tulić Natalkę:tak:.fajnie,że zdążycie z przeprowadzką przed porodem:tak::-)

wsieńka ano trafiam na samych buraków:baffled:.jak tam samopoczucie dzisiaj??jak to nie masz żadnych objawów??może fasola z zaskoczenia Cię weźmie:-D

elleth przykro mi...będzie lepiej następnym razem,zobaczysz:tak:

sol witaj!fajnie ,że Karola taka "dorosła";))).a z tym drzewem,to życzę powodzenia,oby się udało powtórzyć wyczyn dziadka;).ja Ci wyślę coś jak dostanę @....czyli nie wiadomo kiedy;(

Ostatnia edycja:
Cześć babeczki,

ja to miałam nie lada zadanie. Nadrobić caaaaały dzień, ale udało się i wszystko wiem.

Marcepanek, Sylvi wielkie gratulacje dla was dziewczyny. Bardzo się cieszę i życzę spokojnej ciąży...

kpi, to oczekiwanie na maluszka jest piękne !!! i mimo wszelkich dolegliwości PIĘKNE !!!
elleth, przykro mi bardzo... mam nadzieję, że wspomagacze pomogą i szybciutko uda ci się zajść w ciążę.
Marylka, jakie ty masz sny kobieto !!! mnie nie wiele co się śpi.
mama, jak patrzę na twój suwaczek, jak pędzi to aż miło. Jak roślinki, wszystkie się już zadomowiły ???
Bibibka, pytałam dobrej pediatry i powiedziała, że dziecko musi swoje przechorować i albo rozłoży się to w czasie albo skumuluje na krótki okres i żadne wymazy i badania nic nie dadzą.:szok: Ja jednak jako rodzic wolałabym się upewnić, że wszystko jest ok.
sama nie wiem...
mlodam, wisieńka fajnie, że spotkanie się udało i trzymam kciuki za wasze testowanie !!!!!!!!!!!!!
sol, jak się czujesz ??? i jak Karola zniosła pożegnanie w przedszkolu ?
witam pozostałe dziewczyny, bo już zapomniałam oczywiście co której napisać, cóż wyjdzie w praniu...

A ja po dwóch dniach spędzonych w domu nareszcie jestem w pracy i siedzę na tyłku !!!!!!!!!!!!!!!!!
Wykładzina u Karolla położona, zabawki, książeczki ułożone (ciekawe na jak długo), pozostało jedynie mycie okien, uprzątnięcie balkonów i można cieszyć się wiosną...
Nie pisałam wczoraj, bo nie było mnie w domu cały dzień. Wracałam jedynie na posiłki. Karol się wyszalał i wieczorem padł w 5 minut. Nawet ładnie spał, jak na niego 6:40 to późne wstawanie:-D:-D:-D

reklama
zapmarta wielkie dzięki,że pamiętałaś:tak::-).ja i tak jej zrobię wymazy i testy,żeby mieć spokój duszy:tak:.fajnie,że pokoik Karolka juz prawie skończony,ciekawe,jak mu się będzie tam spało:tak:

ale mam numer postu:szok::-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry