reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Kinga nie no zaniedbac nie wolno :)

a mój Kamil mi wczoraj nawet sterty wanieniek nie pozwalał nosic i krzyczy ty nie możesz a ja mówie przeciesz jeszcze moge a poza tym i tak biore na dwa razy a nie jak zazwyczaj całą sterte naraz - no ale nie mogłam mu przetłumaczyć :)

reklama
marylka - hihihih ale jesteś fajnie pozytywnie nakręcona, niezły świrek z ciebie jest :-D:-D:-D:-D
.... ja nie byłam z żadnego wózka zadowolona, ale chyba zbyt wymagająca jestem :baffled:

Kinga - późno masz dni płodne, a może właśnie to w tym problem, że za długo czekacie? może trzeba od początku cyklu sie starać bo owulacje masz wczesniej pomimo długich cykli?:dry:

Maran-antha - mi mój tez przeszkadza bo pod stolikiem urządził sobie centrum dla dinozaurów ;-)

a mi od trzech dni jest strasznie nie dobrze i jestem słaba :baffled::-(

Kinga - późno masz dni płodne, a może właśnie to w tym problem, że za długo czekacie? może trzeba od początku cyklu sie starać bo owulacje masz wczesniej pomimo długich cykli?:dry:
moja droga ale ja z niczym nie czekam :) ja nie kocham się z mężem tylko wtedy gdy przypada mi owulacja no coś ty! :-D
kiedyś to może tak było jak zaczynaliśmy starania.
Teraz tulimy się kiedy tylko mamy na to ochote i tak własnie powinno to wyglądać a nie bo owu bo trzeba bo coś tam... tak to na pewno się w ciąże nie zajdzie prędko ;)
Pozatym gdybym ja miała czekać do owu to chyba bym i ja i moj mąż uschła hehehe ile można wytrzymać bez seksu! :D
Nie liczę na owu, nie staramy się desperacko i z ciśnieniem :-) co ma być to będzie ale na spokojnie .

MARAN_ATHA witaj:-)
MARYLKA - Wózek szary z pomarańczowym - ładny kolorek;-) i fajnie że Kamil też się tak zaangażował:tak::tak::tak:
KINGA - będzie dobrze:tak::tak::tak:

marylka - hihihih ale jesteś fajnie pozytywnie nakręcona, niezły świrek z ciebie jest :-D:-D:-D:-D
.... ja nie byłam z żadnego wózka zadowolona, ale chyba zbyt wymagająca jestem :baffled:

Maran-antha - mi mój tez przeszkadza bo pod stolikiem urządził sobie centrum dla dinozaurów ;-)

a mi od trzech dni jest strasznie nie dobrze i jestem słaba :baffled::-(

Muszę się wam jeszcze pochwalić, że od poniedziałku zaczynamy robić remont sypialni :-):-):-) Miałam całkowicie opracowaną koncepcje, ale przyjechała siorka i stwierdziła, że zrobię dość gejowska sypialnie no i mi tym obrzydziła. Teraz muszę na nowo wymyslec jak ją zrobić :rofl2:

Kinga - a może spróbuj raz zrobić tak, że intensywne staranka od końca @ do np. 14 dc a później już spokojniej?
No a zresztą co ja tam Ci będę dawać rady, w końcu twój organizm i ty najlepiej będziesz wiedzieć:-):-):-);-)

Lorelain no z nas to niezłe czuby są :):) no kochana nic mi nie mów bo mi tez sie coś w każdym wózku nie podoba i ciągle szukam ale jest taka mało znana firma ale solidnie robia i na razie to ten wózek bym wybrała ma on: pompowane koła z przodu i tyłu przednie skrętne blokowane , regulowane amortyzatory , spacerówka montowana szybciutko przodem i tyłem jak sie komu podoba :) dostęp do kosza jest łatwy w spacerówce pod nużek jest reulowany wyżej niżej - czałkiem do góry lub nawet całkiem pod spód obszyty tam folją - łatwy w czyszczeniu i rączka też obsztyta folią łatwa w czyszczeniu bo widze że dzieci lubią się tam wgryzać i co jafne to szyja kolory na zamówienie i jak chcesz tak sobie wybierzesz i wtedy cięszko żeby były identyczne kolory bo można robić fajne kombinacje :)

Lorelain no to Ci siostra szyki popsuła co :):) ale Kinga ma racje musisz nam się pochwalic po remoncie

acha i ten wózek nie jest drogi ale szukam lepszego ale pewno będzie tak że i tak nie zjade takiego żeby miał wszystko ch chcem i był w rozsądnej cenie ten nie ma tylko w gondoli podnoszonego oparcia no ale moze wytrzymam bez tego :)

Ostatnia edycja:
Lorelain no z nas to niezłe czuby są :):) no kochana nic mi nie mów bo mi tez sie coś w każdym wózku nie podoba i ciągle szukam ale jest taka mało znana firma ale solidnie robia i na razie to ten wózek bym wybrała ma on: pompowane koła z przodu i tyłu przednie skrętne blokowane , regulowane amortyzatory , spacerówka montowana szybciutko przodem i tyłem jak sie komu podoba :) dostęp do kosza jest łatwy w spacerówce pod nużek jest reulowany wyżej niżej - czałkiem do góry lub nawet całkiem pod spód obszyty tam folją - łatwy w czyszczeniu i rączka też obsztyta folią łatwa w czyszczeniu bo widze że dzieci lubią się tam wgryzać i co jafne to szyja kolory na zamówienie i jak chcesz tak sobie wybierzesz i wtedy cięszko żeby były identyczne kolory bo można robić fajne kombinacje :)

Moje spostrzeżenie ogólne dotyczące wózków są takie:
- trzeba zwrócić uwagę czy wózek będziesz codziennie wnosić choćby na 1 piętro.
- czy będziesz często jeździć po lasach i polnych drogach czy raczej osiedlowych chodnikach

ja Mieszkam na pograniczu typowego osiedla w średnim mieście. Korzystam codziennie z alejki rowerowej i placu zabaw , ale za razem mam pola, jezioro i własny ogród. Oczywiście po namowach forumowych koleżanek kupiłam wózek z pompowanymi kołami, skrętne z blokada etc. Okazało się to totalna klapą ponieważ musiałam wnosić wózek na 1 piętro, co było całkiem spoko do ok 7 miesiąca,później wysiadł mi kręgosłup, nie miałam ochoty wychodzić na spacery z dzieckiem mając wizję tachania wózka. Były w nim również inne wady takie jak oparcie na paski - totalna porażka, druga osoba musiała mi trzymać oparcie a ja ciągnęłam paski.Jak musiałam radzić sobie sama to wyglądało to dość komicznie.
Kolejny minus tego wózka był taki ze barierka ochronna dla dziecka wychodziła mu na wysokości głowy, później oczu a nie do swobodnego trzymania rączkami. Dziecko w spacerówce nie siedzi wygodnie swobodnie wyprostowane tylko jest tak jakby wciśnięte do środka.Jak Mat miał roczek to go sprzedałam na allegro za tą samą cenę co kupiłam nowy. Omawiany wyżej wózek to nagminnie chwalony i polecany na forach xlander xa. Później kupiłam peg perego pliko p3. Ma wiele zalet których nie miał xlander, ale jedną wade, a mianowicie cięzko jedzie po śniegu i trudno pchać jedną reką. terz juz używam spacerówki maclarena i to strzał w 10 ! ale wiadomo to juz wózeczki dla starszego dziecka.

reklama
MARYLKA - siedzisz w "branży" więc masz większe rozeznanie i na pewno wybierzecie taki model żeby Wam najbardziej pasował:tak:
KINGA - dziękuję:-)

U nas dziś małe święto więc idę zrobić coś dobrego na obiadek i upiekę jakieś ciacho;-);-):tak::tak: Wpadnę później:-)
Miłej soboty kobietki:happy::happy:

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry