reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Asiu no ten Twój lekarz to jakiś dziad tylko cie nastraszył ale nie martw się nic na pewno będzie ok my trzymamy kciuki :) pewnie jest tak jak mówią dziewczyny ze to jeszcze wczesna ciąża i to dlatego

asiuasiu byłam u kilku polskich lekarzy za granicą i niestety w większości płacisz im kasę i to niemałą i raz że Ci dobrych informacji nie udzielą, to jeszcze nieźle nastraszą. Ja się bardzo zraziłam do polskich lekarzy za granicą.

no naprawde nie wiem co myslec jak patrze na zdjecia w necie 4 tydzien to widas cos a u mnie niby nic nie widac to nie rozumiem tego i w zwiazku z tym nic konkretnego mi nie powiedzial

czesc kochane nawet nie mow ja wczoraj za usg zaplacilam 120euro i powiedzial ze to pol ceny bo nie bylo nic qwidac i ze w zwiazku z tym mam przyjsc 30 i tylko mnie nastraszyl :( ja mu mowie to co nic nie ma nie jestem w ciazy on ze jestem ale narazie to cos sie tam tylko pozwijalo kurde mysle sobie 4 tydzien to juz powinno cos byc chyba i sama teraz nie wiem czy czegos mi nie powiedzial czy jak wiec 120 euro za nerwy i zadnej wiedzy haha

Asiu wiem wiem za granicami Pl sobie liczą za takie wizyty i dlatego się waham...pomyślę nad tym na spokojnie i podejmę decyzję...

Asiu no ten Twój lekarz to jakiś dziad tylko cie nastraszył ale nie martw się nic na pewno będzie ok my trzymamy kciuki :) pewnie jest tak jak mówią dziewczyny ze to jeszcze wczesna ciąża i to dlatego

powiedzial mi tylko ze to ze jestem w ciazy nie ulega watpliwosci robil mi trzeci test bo 2 robilam sama i tyle nie kumam pana

asiuasiu byłam u kilku polskich lekarzy za granicą i niestety w większości płacisz im kasę i to niemałą i raz że Ci dobrych informacji nie udzielą, to jeszcze nieźle nastraszą. Ja się bardzo zraziłam do polskich lekarzy za granicą.

Też tak słyszałam a podobno polscy lekarze za granicami biorą więcej niż Ci normalni :szok:
No nic uciekam kochane zrobić sobie inkę z mlekiem i z synkiem klocki poukładam,nie długo czas do pracy się szykować.
Asiu nie bój się i bądź dobrej myśli.Przed Tobą wspaniałe chwilę,ciesz się nimi najmocniej jak tylko potrafisz :tak:;-)

Miłego dnia!

asiu powiem Ci tak jak ja byłam na pierwszym usg też nic nie wyszło mimo iż z moich obliczeń wynikało iż to 4 tydzień, pójdziesz za 2 tyg i będzie już widoczny Twój maluszek zobaczysz
tylko się nie denerwuj bo w Twoim stanie nie można

No więc tak..
badała mnie wspaniała ginekolog Lewandowska (dobra kobieta)
dała skierowanie na OB, CRP (sprawdzenie czy jest stan zapalny),hormon PRL.

W połowie cyklu mam skierowanie na USG podbrzusza (bardzo dokładne)

Z wynikami potem idę s powrotem do Lewandowskiej.
Powiedziała mi że w zależności od wyników jakie jej dostarczę zdecyduje czy da mi skierowanie na FSH

Tyle.. narazie badania potem bede wiedziała wiecej.
mamy z mężem nadzieje że wyniki będą prawidłowe.

asiuasiu ja tu już rodziłam w Irlandii pierwsze dziecko i nie stresuj sie tak bardzo tu pierwsza wizyta jest dopiero w 12 tygodniu ciąży. Najpierw musisz iść do swojego GP i on Ci da skierowanie właśnie do szpitala w którym będziesz rodzić. No i później bedziesz tam miała wizyty co miesiąc i u GP na zmiane.
Ja podobnie jak Ty jak tylko sie dowiedziałam o ciązy to zaraz poleciałam do ginka oczywiście tez zapłaciłam kaske 120 z USG u polskiego ginka i też było widać tylko pęcherzyk ciążowy i też mnie to zestresowałao, ale na kolejnej wizycie jak ciąża miała już 6 tygodni to na USG było już coś widać no i serduszko słychać, więc spokojnie :) trzeba cierpliwości troszke :) bedzie dobrze kochana :)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry