reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
hej!!!! no to jeszzce chwila na bb i spadam :)

agnieszka : kurde idz moze faktycznie do ginka, przynajmniej bedziesz wiedziala na czym stoisz do kolejnych staranek
mama : komentarz widzialam, ale cos ci powiem : ja slysze to na lewo i prawo, a jak nie slysze to patrza sie na mnie ( tutaj we francji) zgorszone spojrzenia 30-50 latek, bo tutaj pierwsze dziecko to tak miedzy 29 a 32! wiec wygladam na nieletnia co sobie bobasa strzelila na rachunek panstwa
ale jak ja patrze na zdjecia: to ja tego nie widze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! moze po prostu tak juz to jets wyryte w psychice, ze to moje rodzone niuniu, ze nie potrafie ocenic samego fizycznego wygladu :) pamietam moment z ejak poldus byl taki maly jeszcze niesiedzacy, bobas na reku, to jeszcze ludzie mysleli ze moj, tylko ze gowniara ma dzidzke. a pozniej nawet koleznaki mowily mi " natalia, poldus przekroczyl momemnt w ktorym juz nie wyglada jak twoj syn" ( raczkujacy a pozniej chodzay klops). dla obcych na ulicy w parku w anzyczmlwiszej wersji uchodze za nianie :)
a mnie to bawi, bo ja tego nie widze, patrze na siebie i mysle ze wygladam na tyle ile mam, bo po prostu w mozdzku wiem, ze mam 25 a nie 17 czy 18 :)

marylka no nie wiem czy do stycznia wytrzymam. raczej nie, chc na najblizsze m-ce mam tyle do roboty, ze zleci szybko, o to sie ( niestety) nie martwie... a w ogole to zacznew grudniu a a nty odstawiam juz we wrzesniu. nauczona poprzednim doswiadczeniem, ze wyszlo nam dluzej niz planowalam. a biorac pod uwage ze rodzic chce KONIECZNIE pod koniec roku : miedzy wrzesniem a grudniem, to doslownie mam 3-4 m-ce na to zeby strzelic gola. z poldusiem tez sie tak haknelismy : bo zaszlam juz w kiwetniu ( anie meidyz styczniem a marem) i mial byc na poczatek stycznia 2009 ! na szczescie urodzil sie wczesniej, koncowka grudnia :) dlatego tera zna wszelki wyadek anty odstawiam wczesniej a nie tylko 3 m-ce przed i probuje juz w grudniu, trudno anjwyzej bedzie sierpniowy gdyby sie trafilo do razu.^ale nie moze byc stycznia czy lutego 2012!!!! po rpostu nie! z wielu wzgledow. jak nie zdazymy to przeczekam na kwiecien-maj. ale wole jesienno-zimowe pory. no i chcemy 3 lata roznicy a jak skoczy na styczen to o pare dni czy tygodni oficjalnie i szkolnie ebda 4 a to duzo... juz 3 to duzo...
npo to sie rozpisalam :)

reklama
maryla86 - skąd ja to znam, nie wspomnę już, że @powinnam dostac, pojutrze, a od dwóch dni mam już bóle, oczywiście u mnie standard, zawsze tydzien przed juz odczuwam nadejscie tej "cholery" hehe
Ale nawet nie mam zamiaru testowac, w tym miesiącu mielismy tylko jedno przytulańsko, więc nie mam najmniejszych szans .... wrrrrrr !!!

MARYLKA- Ty szaloooooooooooooooona kobieto!!!bedziesz w ciazy-Kamil o to zadba:)))
JEŻYNKA- witam dawno Cie u nas nie bylo!!smacznego:) ja juz po kawce,dom ogarniety,Domi biega po ogrodzie choc zimno,ale jak chcial.... i masz racje z takim ginek.latwiej isc przez ciąże-tymbardziej,ze u mnie nie byly one ksiazkowe,ale zakonczyly sie pozytywnie wlasnie dzieki dr Maciejowi:))))

ja chce byc w ciąży !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ogarnia mnie szaleństwo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

maryla, nie jesteś sama w swoich pragnieniach:-) tez chcę być już w ciąży:tak:
mama, nie było mnie trochę, a to częściowo przez moja pracę, miałam nocki cały zeszły tydzień:zawstydzona/y: i teraz wracam do normalności;-) Jak miło pospać w nocy;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
JOSEPHINE- ja wiem o co Ci chodzi i jak poszlam rodzic Zuze to pani do mnie-a Ty dziewczynko ile nasz lat???? a ja mialam skonczone 26!!!!!!!!takze wiem jak mozesz sie czuc jak takie 35 patrza na Ciebie tymbardziej jak we Francji tak pozno maja dzieci,ale olać to i do przodu:)))zcze,zeby Twoje plany sie powiodly!!

Dziewczyny tu w Uk jest zupełnie inaczej.Prywatna wizyta kosztuje około 200 funtów z badaniem i usg + porada bo sprawdzałam w internecie.Szukałam polskiego lekarza bo nie znam na tyle języka i terminów lekarskich aby dogadać się z anglikiem no chyba że mąż cudem załatwiłby wolne i poszedł ze mną ale z drugiej strony za 200 funtów to Ja mogę lecieć do Pl iść prywatnie do ginekologa i wrócić i jeszcze mi kasa zostanie.Natomiast na wizytę w szpitalu musiałabym czekać nie wiadomo ile czasu...zanim lekarz rodzinny przyśle mi skierowanie i ustalą wizytę to szkoda gadać...
Pomyślę i pogadam z mężem a może wytrzymam do lipca bo w lipcu wybieramy się do Pl autem...

wieczorek uznaję za bardzo udany :))

Sol widzę że lubisz rządzić tutaj heh :sorry2: :-D
asiuasiu nie martw sie na pewno jest okej! za wczesna ciąża i tyle

cóż ja ide do łóżeczka już:) chyba większość z was juz poszła.

Dobranoc kobietki
do jutra!

aaaa! jutro rano idę do ginekologa w końcu!!!! !! :-):tak:
no mam nadzieje bo tak mnie nastraszyl a 30 dopiero bo sobie na wakacje jedzie :( a to jedyny w cork polski lekarz :( w ogole to jeszcze mam jajnika wielkiego i on tak tlumaczyl dziwnie ze moze torbiel ale zeby sie nie martwic i tak dziwnie jakos zamiast powiedziec dokladnie to mowi jak cos sie bedzie dzialo to dzwonic na emergency ale mysle ze bedzie dobrze a potem znow cos a za chwile odwrotnie aaa juz sama nie wiem moglam nie isc jeszcze poczekac bo w sumie do zaplodnienia doszlo jakies 2 tygodnie temu to moze faktycznie za maly jeszcze ale to mogl mi jakos normalnie to powiedziec a nie nastraszyl mnie

Dziewczyny tu w Uk jest zupełnie inaczej.Prywatna wizyta kosztuje około 200 funtów z badaniem i usg + porada bo sprawdzałam w internecie.Szukałam polskiego lekarza bo nie znam na tyle języka i terminów lekarskich aby dogadać się z anglikiem no chyba że mąż cudem załatwiłby wolne i poszedł ze mną ale z drugiej strony za 200 funtów to Ja mogę lecieć do Pl iść prywatnie do ginekologa i wrócić i jeszcze mi kasa zostanie.Natomiast na wizytę w szpitalu musiałabym czekać nie wiadomo ile czasu...zanim lekarz rodzinny przyśle mi skierowanie i ustalą wizytę to szkoda gadać...
Pomyślę i pogadam z mężem a może wytrzymam do lipca bo w lipcu wybieramy się do Pl autem...
czesc kochane nawet nie mow ja wczoraj za usg zaplacilam 120euro i powiedzial ze to pol ceny bo nie bylo nic qwidac i ze w zwiazku z tym mam przyjsc 30 i tylko mnie nastraszyl :( ja mu mowie to co nic nie ma nie jestem w ciazy on ze jestem ale narazie to cos sie tam tylko pozwijalo kurde mysle sobie 4 tydzien to juz powinno cos byc chyba i sama teraz nie wiem czy czegos mi nie powiedzial czy jak wiec 120 euro za nerwy i zadnej wiedzy haha

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
asiuasiu byłam u kilku polskich lekarzy za granicą i niestety w większości płacisz im kasę i to niemałą i raz że Ci dobrych informacji nie udzielą, to jeszcze nieźle nastraszą. Ja się bardzo zraziłam do polskich lekarzy za granicą.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry