reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Roczkowe Prezenty

garnuszek na klocuszek swiwetnie się sprawdziłzarówno dla Bartka jak i dla Piotrka :)

uczniaczek szczeniaczek - bardziej dla Piotrka...

reklama
Mysmy kupili Patrysiowi przenosny odtwarzacz DVD. Bardziej ze wzgledu na 12h podroz samolotem. Bardzo lubi ogladac Baby Einsteina (zwlaszcza serie o zwierzatkach) i mamy nadzieje ze chociaz troche go bajeczki zajma w podrozy. Troszke to takze prezent dla nas bo odbiera oba systemy i polski i amerykanski i mozemy ogladac polskie filmy.
Patrykowi jak bedzie ciut wiekszy dziadkowie beda mogli przysylac polskie bajeczki i programy, ktore na zwyklym dvd nie daja sie odtworzy.
To dvd ma ladowarke do samochodu i bedzie mozna dzieciom puszczac bajki podczas dluzszej podrozy samochodem.

Wczoraj wieczorem polozylismy sie z mezem w lozku z tymze dvd i zaczelismy ogladac "Alternatywy 4", po 10 min ponoc juz spalam. Padam ok 21, tak samo bylo w ciazy z Patrykiem:-)

Od mojej cioci Patrynio dostal koszule, krawacik , kamizelke i spodnie na kancik:-) pozamke, koc zamszowy do przykrywania w samochodzie, od chrzestnej bujawko-rowerek, od kuzyna karte na zakupy w sklepie z zabawkami. Prezenty od dziadkow czekaja w PL:-) Moja mama szaleje i chce kupic Patrykowi konia na biegunach, wybilam jej z glowy bo jak go zabierzemy do USA:-)

KAti: ekstra pomysł z tym przenośnym dvd. a to on odtwarza zwykłe płyty dvd??????
a co do spania - może to też CHŁOPACZEK???????:-D :-D

Kaska 76, tak ten dvd odtwarza zwykle plyty. Ja mysle ze dzidzia to dziewczynka, takie przeczucie. Okaze sie 27 kwietnia, bo wtedy mam kolejne usg:-)

U nas masa prezentow - czego sie obawialam i nie wiem gdzie to wszystko bede trzymac :-D :-D Lenka dostala:
- magiczna kierownice tiny love
- edukacyjny stolik chicco
- rowerek
- wielkiego pluszowego psa
- wiaderko z klockami do segregowania Fishera
oprocz tego troszke pieniazkow i kilka pluszakow

Dziewczyny mam pytaniue bo to juz ktoras impreza na ktorej Lenka dostaje sporo pieniazkow czy ktoras z was zlozyla moze jaks lokate czy cos takiego na przyszlosc???

my zalozylismy subkonto i odkladamy co miesiac pare groszy na bartkowe konto ;-) niech ma zabezpieczenie jak mu pieluch zabraknie :-D

Maks też dostał troche kasy ale trzeba mu zorganizowac spanko ( bo łóżeczko dla siostry cza zwolnic), wiec kupilismy mu za to kołdre i pościel i starczyło jeszcze na czapeczkę;-)
poza tym dostał stolik z IKEI z seri mamut , stołeczek (OLa tez ma juz swój a poźniej dokupimy dla Kamilki i cała trójka będzie sobie obiadki przy stoliku jadać:-D ) zestaw obiadowy (kubeczek, miseczke i sztućce), grającą zabawkę z odgłosami zwierzątek no a reszta to autka

reklama
Co do oszczędzania jest coś takiego jak konto oszczędnościowe (w więkoszości banków mają taką formę oszczędzania) odkłada się kase i wrazie potrzeby mozna z niej skorzystać i bez utraty odsetek. alebo fundusze takie jak PKO Credit Swiss.albo Fundusze Arka (BZ WBK) super sprawa ale najlepiej iść do Expandera tam bezpłatnie doradzą gdzie i jak najlepiej oszczędzać..Expandera polecam fajnie ludzie tam pracują którzy sa obiektywni i doradzą w zależności od naszych potrzeb

A my zbieramy okolicznościowe 2zł i Antoś ma już z tych dwójek sporo i uzbierała si już spora sumka...poza tym mamy polise na życie jakby się któremuś z nas coś stało drugie dostaje kase i jest zabezpieczone wraz z synkiem..ale cały czas myśle jak tu skutecznie ulkować pieniądze..(chodzi o emeryturę i przyszłość dziecka...) pamiętacie w latach 70 modne było polisy posagowe..ja miałam to dostałam po denominacji pieniądze w kwocie że starczyło mi na parę butów...śmiech

Do góry