reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Roczkowe Prezenty

garnuszek na klocuszek swiwetnie się sprawdziłzarówno dla Bartka jak i dla Piotrka :)

uczniaczek szczeniaczek - bardziej dla Piotrka...

reklama
Mysmy kupili Patrysiowi przenosny odtwarzacz DVD. Bardziej ze wzgledu na 12h podroz samolotem. Bardzo lubi ogladac Baby Einsteina (zwlaszcza serie o zwierzatkach) i mamy nadzieje ze chociaz troche go bajeczki zajma w podrozy. Troszke to takze prezent dla nas bo odbiera oba systemy i polski i amerykanski i mozemy ogladac polskie filmy.
Patrykowi jak bedzie ciut wiekszy dziadkowie beda mogli przysylac polskie bajeczki i programy, ktore na zwyklym dvd nie daja sie odtworzy.
To dvd ma ladowarke do samochodu i bedzie mozna dzieciom puszczac bajki podczas dluzszej podrozy samochodem.

Wczoraj wieczorem polozylismy sie z mezem w lozku z tymze dvd i zaczelismy ogladac "Alternatywy 4", po 10 min ponoc juz spalam. Padam ok 21, tak samo bylo w ciazy z Patrykiem:-)

Od mojej cioci Patrynio dostal koszule, krawacik , kamizelke i spodnie na kancik:-) pozamke, koc zamszowy do przykrywania w samochodzie, od chrzestnej bujawko-rowerek, od kuzyna karte na zakupy w sklepie z zabawkami. Prezenty od dziadkow czekaja w PL:-) Moja mama szaleje i chce kupic Patrykowi konia na biegunach, wybilam jej z glowy bo jak go zabierzemy do USA:-)

KAti: ekstra pomysł z tym przenośnym dvd. a to on odtwarza zwykłe płyty dvd??????
a co do spania - może to też CHŁOPACZEK???????:-D :-D

Kaska 76, tak ten dvd odtwarza zwykle plyty. Ja mysle ze dzidzia to dziewczynka, takie przeczucie. Okaze sie 27 kwietnia, bo wtedy mam kolejne usg:-)

U nas masa prezentow - czego sie obawialam i nie wiem gdzie to wszystko bede trzymac :-D :-D Lenka dostala:
- magiczna kierownice tiny love
- edukacyjny stolik chicco
- rowerek
- wielkiego pluszowego psa
- wiaderko z klockami do segregowania Fishera
oprocz tego troszke pieniazkow i kilka pluszakow

Dziewczyny mam pytaniue bo to juz ktoras impreza na ktorej Lenka dostaje sporo pieniazkow czy ktoras z was zlozyla moze jaks lokate czy cos takiego na przyszlosc???

my zalozylismy subkonto i odkladamy co miesiac pare groszy na bartkowe konto ;-) niech ma zabezpieczenie jak mu pieluch zabraknie :-D

Maks też dostał troche kasy ale trzeba mu zorganizowac spanko ( bo łóżeczko dla siostry cza zwolnic), wiec kupilismy mu za to kołdre i pościel i starczyło jeszcze na czapeczkę;-)
poza tym dostał stolik z IKEI z seri mamut , stołeczek (OLa tez ma juz swój a poźniej dokupimy dla Kamilki i cała trójka będzie sobie obiadki przy stoliku jadać:-D ) zestaw obiadowy (kubeczek, miseczke i sztućce), grającą zabawkę z odgłosami zwierzątek no a reszta to autka

reklama
Co do oszczędzania jest coś takiego jak konto oszczędnościowe (w więkoszości banków mają taką formę oszczędzania) odkłada się kase i wrazie potrzeby mozna z niej skorzystać i bez utraty odsetek. alebo fundusze takie jak PKO Credit Swiss.albo Fundusze Arka (BZ WBK) super sprawa ale najlepiej iść do Expandera tam bezpłatnie doradzą gdzie i jak najlepiej oszczędzać..Expandera polecam fajnie ludzie tam pracują którzy sa obiektywni i doradzą w zależności od naszych potrzeb

A my zbieramy okolicznościowe 2zł i Antoś ma już z tych dwójek sporo i uzbierała si już spora sumka...poza tym mamy polise na życie jakby się któremuś z nas coś stało drugie dostaje kase i jest zabezpieczone wraz z synkiem..ale cały czas myśle jak tu skutecznie ulkować pieniądze..(chodzi o emeryturę i przyszłość dziecka...) pamiętacie w latach 70 modne było polisy posagowe..ja miałam to dostałam po denominacji pieniądze w kwocie że starczyło mi na parę butów...śmiech

Do góry