reklama
My planujemy na 16:00, Franek ok 12:00 je, potem spanko, mam nadzieje że w ogródku na wsi ok 1,5 godzinki pośpi potem coś przekąsi i w sam raz powinien mieć na 16:00 w miare dobry humor. Pewni do ok 20:00 go z nocnym spaniem przetrzymamy jak ładnie będzie sie bawił.
elizabennett
Fanka BB :)
Ja tez zaprosilam gosci na 15, zeby Adas zdazyl chociaz czesc drugiej drzemki zmiescic. Tak sie stalo, ze tylko jeden gosc przyszedl punktualnie a Adas jeszcze spal. My sobie wiec pogadalismy w spokoju, a maly dospal do czwartej. Reszta gosci przyszla zaraz potem i dzieki temu Adasiek mial doskonaly humor i bawil sie grzecznie. Tutaj w ogole przyjete jest ze sie okresla godziny przyjec od-do (nawet wesela maja okreslona godzine zakonczenia, hihi), wiec ja zaprosilam 15 do 19-tej. Ostatni goscie wyszli chwile po 20-tej, ale to akurat nie przeszkodzilo mi polozyc Adasia o normalnej porze spac.
Super sprawa takie "od...do" :-) Niektórym by się przydało ;-) My też zapraszamy na 15 w tą sobotę. Jednak zapraszamy tylko dziadków i ciotki z rodzinami (nasze siostry). Dzieci w sumie będzie 3 razem z Bartkiem. Chcieliśmy zaprosić Bartka kuzynów ale ze względu na salmonellę (dziś dzwoniłam do laboratorium i nadal ją ma :-() musieliśmy zrezygnować.
elizabennett
Fanka BB :)
ELIZA ja bym się cieszyła jak by w pl taki zwyczaj zapraszania "od-do" był ;-) ale widzę, że w USA mimo tego "dziwnego" zwyczaju i tak goście samowolkę urządzają
Masz racje, Makuc, hehe. Ale gwoli sprawiedliwosci dodam, ze to byl szef meza z "narzeczona", przyszli pozno i potem tylko oni troszke dluzej zostali. Mnie tam w niczym nie przeszkadzali. I tak w kuchni przy barze siedzieli z mezem...
Ale na ogol sie tutaj ludzie stosuja do godzin wyznaczonych
reklama
Roxannka
Pracująca mama!
My wkońcu ustaliliśmy termin urodzinkowej imprezki :-) na pierwszy weekend listopada. Nie chcieliśmy robić przed urodzinami, zresztą to bedzie przed samym świętem zmarłych i u nas kilka osób wyjeżdza, nie chcieliśmy żeby musieli zmieniać plany, no i dla nas też jakoś lepiej na początku kolejnego miesiąca wszystko zorganizować Będą tylko najbliżsi tak samo jak na chrzcinach. Teraz tylko zastanawiamy się nad godziną, albo 13 albo 16 i nie wiemy jak bedzie lepiej, no ale mamy troszke czasu jeszcze
A w dniu urodzin Patryka i ja i mąż mamy wolne więc nie będzie szedł do żłobka i spędzimy go jakoś fajnie wszyscy razem :-) tylko tort i dmuchanie świeczki napewno nie bedzie dokładnie o godzinie urodzenia bo podobnie jak makuc musiałabym budzić Patryka w środku nocy czyli pół godziny po północy
A w dniu urodzin Patryka i ja i mąż mamy wolne więc nie będzie szedł do żłobka i spędzimy go jakoś fajnie wszyscy razem :-) tylko tort i dmuchanie świeczki napewno nie bedzie dokładnie o godzinie urodzenia bo podobnie jak makuc musiałabym budzić Patryka w środku nocy czyli pół godziny po północy
Ostatnia edycja:
Podziel się: